Bebe la 3 luni si jumatate nu mananca!!!
Buna fetelor! Apelez la voi apoate ma ajutati cumva!!! Ingerasul meu de numai 3 luni si jumatae nu mai papa bien deloc! Si asta de aprox 1 luna si jumatate, cam de cand i-am facut vaccinul ala la 2 luni. Inainte manca bine, era pofticios...a luat in greutate f bine la inceput - 1.3kg in prima luna, apoi 1kg in a doua...dar de vreo 3 sapt nu a mai luat decat 200 g! El manca inainte cam 120 ml lapte (milumil ca n-am piept) iar acum oscileaza, abia mai papa 70-110 ml (si normal ar fi trebuit cam 150 ml/masa). Am fost la dr de vreo 6 ori, si la pediatru si la med fam, dar au zis ca n-are nimic. I-a iesit acum 2 sapt o infectie urinara, pe care am tratat-o cu cedax. Polivital, calciu si fier ii dau mereu...fara rezultata insa! Ce sa mai fac?
Si inca ceva...ce altceva ii pot da in afara de lapte? Am inceput de 1 sapt sa-i dau supica de morcov, da' nu pare sa-i placa...iaurt cu biscuiti pot sa-i dau? De care iaurt sa fie ?
Raspunsuri
annablue spune:
Te grabesti cu mancarica, mai lasa-l pe laptic inca, mai ales daca are o "pasa proasta" cu mancarea...
Toti bblusii au perioade cand mananca mai prost. Nu te speria asa tare, ii transmiti toate starile tale de stress.
Incearca sa ai rabdare putin (stiu ca e greu) pt ca au fost si zilele astea cu caldura, el probabil nu s-a simtit bine de la infectie...
Da-i timp sa-si revina, nu trebuie sa ia in greutate constant, mai ales ca a luat asa bine la inceput.
Si urmareste sa nu aiba probleme la limbuta (stiu ca unii bbei fac cand sunt mici, nu stiu daca si la laptele praf ca al meu n-a facut deloc) sau aiaba alta problema.
Daca nu varsa si doarme linistit, lasa-l in pace, ca sigur e doar ceva trecator.
Ana
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata
madalinad spune:
hai s-a luam pe rand.
-dupa 3 luni rata medie de crestere in greutate scade la cca 500g/luna.
-nu stiu ce e polivital, dar calciul si fierul NU sporesc pofta de mancare, dimpotriva, fierul in exces chiar o scade.
-e baietel sau fetita? infectia urinara la baietei e o treaba care cere investigatii suplimentare.
-este prea devreme sa incepi diversificarea... cel putin pana la iaurt cu biscuiti mai ai de asteptat cateva luni...
-daca nu ai incredere in pediatrul tau incearca si la altul!
dienutagraviduta spune:
cand avea luca 3.5 luni papa piure de legume si sucuri, fructe; nu se spargea, dar papa; acum se recomanda cica sa stai pana la 6 luni si sa-i dai numai lapte, asta in cazul in care alptezi, daca nu, de la 4 luni are nevoie de vitamine, minerale, etc, ce nu se gasesc in laptele praf. daca bebele tau vrea suculet, supa, chestii d-astea de inceput, si tu simti ca ar fi bine sa ii dai, eu zic ca nu poate face rau. oricum, nu incepi direct cu biscuite (mai ales cum e acum paranoia asta cu glutenul ...)
oricum, papa si el mai mult sau mai putin, cum are chef; poate ii dai prea des ... important e sa tii minte ca fiecare bb e altfel, unii au nevoie de 800 ml pe zi, altii de mai putin.
silvi_2005 spune:
Nu am inteles din postarea ta de cate ori mananca pe zi. Si bebele meu papa Milumil si la varsta aceea nu-i mai dadeam san pentru ca nu mai aveam, din pacate. Se poate sa nu manance din cauza caldurii, il hidratezi suficient? Eu notam intr-un carnetel cat manca la fiecare masa si orarul meselor, iti recomand cu caldura sa faci la fel pentru ca asa poti sa vezi direfenta de la o zi la alta.
Sfatul meu e sa nu-i dai da pape la un interval mai mic de trei ore, chiar trei ore jumatate, sa i se faca fomita si sa nu-i dai alte lichide cu o ora inainte de masa. Cu diversificarea e mai bine sa mai astepti, nu au inca tubul digestiv pregatit pentru asta. pupicei si va reveniti cu mancarica cat mai repede.
Silvi si bebe Alain 19,01.2006
poze
kristinutza spune:
eu cand ii dadeam calciu lui radu nu mai manca aproape nimic...
mi se par cam multe polivitamine, calciu, fier . ti-au fost recomandate? pt ca, daca nu faci analize din care sa reiasa ca are lipsa de calciu, de fier si de vitamine, stiu ca nu are rost sa-i dai. iar excesul poate duce chiar la complicatii destul de grave.
poate e doar o pasa si va reveni la laptic. si eu as zice ca e un picut prea devreme pt mancare. eu as mai insista cu lapticul.
pofta mare!
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
felicia74 spune:
Iaurt cu biscuiti nu mananca Ilinca nici acum, la aproape 9 luni. Cartile de puericultura zic asa: daca e alaptat exclusiv se incepe diversificarea la 6 luni, daca nu de pe la 4 luni, dar cu sucuri de fructe, supa de legume(vezi linkurile privind diversificarea de la index).
Nu conteaza chiar atat de mult cat a luat in greutate si nici cat scrie pe cutia d elapte praf ca ar trebui sa manance.
Dupa ce a fost bolnava (a avut bronhiolita) nici Ilinca nu a vrut sa manance dar a scazut cantitatea de lapte rau: de la 120 ml la 40 - lucrul acesta se intampla la 4 luni. In acest caz doctorul i-a prescris Infant formula. Am urmat vreo 2 cure si nu am mai avut probleme de atunci, mananca de rupe mai ales de la 6 luni.
Mai intreaba pediatrul daca nu cumva sufera bebe de altceva, dar nu cred sa fie ceva de speriat. Odata cu racirea vremii s-ar putea sa-si revina.
A, si mai e ceva: pofta de mancare ar putea fi diminuata si de cedax. Mai intreaba medicul si nu dispera! Mai ales daca e vesela si energica.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
aalina2003 spune:
Vaccinul antipolio oral poate duce la scaderea pofetei de mancare, rar, der se intampla. Am patit la fel la 2 luni (la 4 nu s-a mai inatmplat, dar au fost altele)si situatia a revenit la normal in aproximativ 2 saptamanai. Daca nu, pediatra ne-ar fi recomandat Peritol, dar nu a fost cazul.IN saptmana de dupa vaccin a luat in greutate 40g.Rabdare!
dddd spune:
daca a avut infectie urinara cred ca ar fi bine sa-i repeti analizele. e prea devreme totusi sa incepi sa-i introduci alimente noi mai ales ca nici nu prea are pofta de mancare.in rest, daca copilul este activ nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi prea tare.
intr-adevar calciul da inapetenta. in schimb sper ca nu-i dai calciul concomitent cu fierul. iar pentru fier mi se pare cam devreme, pentru cei alaptati natural trebuie dat dupa 6 luni iar cei hraniti cu lapte formula trebuie sa-l primeasa de la 4 luni.
Dorsilia spune:
baietelul meu la 3 luni si jumatate a avut o faza de anorexie psihica, adica a inceput sa pape tot mai putin, si eu ma impacientam, ii dadeam biberonul fara sa-l ceara de teama sa nu-l tin nemancat (eu l-am tinut pe lapte pana la 4 luni jumatate, nu m-am grabit cu diversificarea in ciuda faptului ca nu a fost hranit la san)....si uite asa sugea cate 50-60 ml si intorcea capul, si eu iar ma crizam si tot asa.....pana m-a luminat pediatra si mi-a spus sa-l las in pace pana urla de foame si sa nu-i mai ofer lapte decat dupa program, iar intre mese doar ceai sau apa de sete. I-am refacut programul, de la care ma abatusem, si a reinceput sa suga toata portia recomandata. Oricum la controlat intai si cand a dedus ca e sanatos fizic, doctorita a spus ca e in stare de anorexie psihica din cauza ca i-am dat peste cap programul de masa si ca tot bagandu-i biberonul sub nas a ajuns la repulsie.
Tisina spune:
in nici un caz nu incepe de pe acum cu iaurtul cu biscuit! Aparatul lui digestiv inca nu este in stare sa proceseze alimente mai consistente. Daca ai inceput deja diversificarea, continua doar cu sucurile de fructe si supica de legume. Daca nu ii place supa de morcov, mai pune in ea si un cubulet de telina (nu prea mult ca are miros mai puternic si s-ar putea sa nu ii placa), ca ii mai schimba gustul, insa eu cred ca este cam devreme sa observi ca nu ii place, intrucat nici nu poate inghiti prea mult, fiind deprins sa suga, nu sa manance cu lingurita.
Si ar mai fi o solutie (pentru cine o accepta) ca sa il faci sa manance supa, sa ii amesteci in ea putin lapte praf din cel de care bea, ca sa recunoasca gustul.
Eu una nu i-am amestecat lui Dragos mancaricile cu nimic, preferand sa ma chinui mai mult pana le accepta, insa sa se obisnuiasca cu gustul lor normal. Si nu a fost niciodata mofturos la mancare (acum are trei ani).
si inca ceva: chiar ti-au fost recomandate atatea suplimente de vitamine, ca mi se pare cam devreme pentru asa ceva.
Hai sa aveti pofta si sa va faceti mari!