Bebe la 3 luni si jumatate nu mananca!!!
Raspunsuri - Pagina 2
manon spune:
incearca sa-i schimbi laptele. copilul meu a mancat fara chef milupa. dupa ce l-am trecut pe humana a fost perfect (in cazul meu, alti copii au preferat alt lapte...). sfaturile celorlalte mamici sunt, si ele, foarte bune, eu le-as lua in consideratie...
oricum, e prea mic pentru biscuiti cu iaurt. incearca, totusi, laptele cu concentrate de fructe. si, neaparat sa tii cont ca e pui de om, cu capricii alimentare (care la unii se manifesta timpuriu).
unii copii mananca orice, ca niste purcelusi. ei, nu au toate mamele norocul asta. pe de alta parte, sa stii ca cei care sunt mai "selectivi" cu mancarea au mai putine probleme digestive, sau deloc.
malla spune:
Eu te sfatuiesc sa-l lasi moale cu mancarea, gen supe, iaurturi, etc. Are vreme mai incolo, cand i-o veni vremea lui:)
Cat priveste laptele, ori are pase mai proaste, ori trebe sa incerci alt lapte. Andrei al meu nu papa aproape nimic, cand ii ieseau dintii. Abia il fortam sa bea un pic e lapte sa nu moara de foame.
Andrei si Adriana
DoraTeo spune:
Incearca sa-i faci o coprocultura. Asa am patit eu cu bebele meu la 4 luni si i-am descoperit o infectie digestiva cu E.coli patogen.A facut tratament si i-a revenit pofta de mancare f. bine.Succes!
ralirali spune:
Florimadalina, infectia urinara este una dintre cauzele principale ale inapetentei. Asa am patit si noi de la 1.5 luni si inca mai avem perioade de capricii pentru ca in timp s-a transformat in anorexie si fetita mea nu mai voia sa manance de cat am insistat. Sfatul meu(de mama raspatita) este sa fii sigura ca nu mai are infcetie urinara si sa ii dai Biotics sau Enterol pentru flora intestinala care cu siguranta la o varsta asa mica i-a fost afectat ade la antibiotic si sa nu insisti foarte mult cu mancarea. Este imporatant sa bea multe lichide pentru a curata rinichii. Si mie la momentul respectiv, in care "n" doctori imi spuneau ca nu are nimic fetita si ea nu manca mai mult de 30 ml la o masa si imi recomadau sa schimb laptele sau tetinele incat acum am colectie in casa, mi-a fost recomandat sa incep mai repede diversificarea ca poate poate accepta si mai rau am facut. Pe de alta parte fierul si vaccinul peste infectie nu sunt recomandate deloc. Eu ti-as recomada sa mai ceri si o a doua parere si sa faci un set complet de analize pentru ca aceasta inapetenta are o cauza, la un copil asa mic la care totul este instinct nu se poate vorbi despre capricii, asa mi-a spus mie un medic foarte bun care ne-a ajutat si in care am mare incredere.
Iata care mi-au spus mie medicii ca sunt cele trei cauze ale inaptentei la sugari (cred ca imi amintesc bine):
- infectiile urinare
- intoxicatie cu vitamina D(care poate aparea si de la cantitati mici)
- prea mult calciu in sange
Iti doresc mult succes si sa treceti cu bine peste aceasta perioada.
Ralu si strumfita Anastasia(01.01.2006)
www.dropshots.com/ralu" target="_blank">Poze si filmulete Anastasia 1,
www.dropshots.com/anastasia2" target="_blank"> 2, www.dropshots.com/anastasia3 " target="_blank"> 3 ,
www.dropshots.com/anastasia4 " target="_blank"> 4, www.dropshots.com/anastasia5 " target="_blank"> Noutati
Poze cu familionul
lyalya spune:
si eu am o fetita de 3 luni si jumatate si nu mananca deloc cat ar trebui, acum la varsta aceasta mananca intre 60 si 100ml la o masa si nu sunt deloc ingrijorata ptr ca i-a cum trebuie in greutate
eu zic sa nu te ingrijorezi fiecare bebelus mananca cat crede el ca are nevoie nu dupa carte, iar despre diversificarea mancarii am inteles ca este bine sa incepem de la 4 luni cu suculet de morcov, mere, iar pe la 4 luni si jumatate cu piureu de legume( dar pireul trebuie sa cuprinda ptr inceput o sg leguma ex. dovlecel, morcov)
nusicasiely spune:
si fata mea de 4 luni jumate papa milumil si daca papa la 3 ore vrea doar 100ml,daca la 4 130-140-150.depinde de toane.noi la 3 luni jumate am inceput cu suculet de morcov si apoi mar si apoi in suc puneam si putina pulpa de mar copt pana l-am ingrosat la piure.side la 4 luni am pus si cereale in piureul de fructe.si la 4 luni fara o saptamana am inceput si cu o masura de cereale seara in biberon,ca incepusem iar sa papam de 3 ori pe noapte,sipana la 4 luni am ajuns la cereale seara.si de asemenea,la sfatul pediatrei am inceput sa schimbam de la minumil 1 la milumil 2,dar treptat,in 2 saptamani.
iaurtul e prea devreme sa pape,si biscuitii la gfel,ca au7 gluten.cauta cereale fara gluten.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
alina2006 spune:
buna!
toate sfaturile mamicilor sunt foarte folositoare si utile! eu am patit-o ca dorsilia, nemaivrand fata mea lapte am inceput diversificarea mai de timpuriu, i-am schimbat 3 feluri de lapte si degeaba! asta pana i-am schimbat tetinele- mananca cu cele din latex foarte bine desi si acum mai face nazuri!
sfaturile mele pe scurt:
1. nu te panica
2. nu lasa sa se vada ca esti stresata( copii simt imediat )
3. schimba tetinele
4. nu incepe diversificarea decat la sfatul medicului
5. nu indopa cu fier copilul ( la noi n-a functionat nici asta )
6. lasa-l mai multe ore ( max.4) si vezi daca bea mai bine-poate isi scoate o masa
si lista poate continua!
pupici`
POZE IANA MEA
Dorsilia spune:
Buna!
Am si eu o mare rugaminte, sa-mi impartasiti, voi mamici, ai caror bebei au refuzat diversificarea, din experienta voastra:
1. cat a durat refuzul
2. ce au acceptat cel mai usor
despre fetita mea:
- are 4 luni jumate, e pe biberon de cand s-a nascut
-isi tine capul bine
- nu sta singura in fund, dar face "abdomene" toata ziua si nu mai prefera sa stea la orizontala
- nu i-a disparut inca reflexul de a impinge cu limba in afara, de fapt, isi molfaie intruna limba si degetelele
- scuipa supa limpede de legume, sucul de mar
- pulpa de mar nu o inghite, sta cu ea in gura si o scoate dupa ceva timp
- pireul de legume idem
- cerealele nu le-am incercat inca, ea bea Humana HN cu faina de orez si piure de banane incorporat, deci ceva cereala are pe acolo
- nu bea decat maxim 700 ml lapte pe zi,
- nu pare flamanda in afara laptelui, la 4 ore baut
-nu e in pericol de supraponderabilitate
Pediatra ma zoreste sa o diversific, sa incerc zilnic cu ceva. Totodata ma sperie cu descrierea unei fetite ce nici la 6 luni nu accepta diversificarea si bea si putin lapte formula. Ma sfatuieste de branza calcica, mar ras, supa de legume....Nu e rea ideea, avand in vedere ca fetita nu e "prietena" cu laptele insa pe gat nu-i pot baga cu forta mancare.
Deci, mai sunt mamici in situatia asta si cum s-au descurcat cu bebelusii lor ? ati tras mult pana sa se apuce de mancat ca lumea ca sa inlocuiti mesele de lapte pe rand ?
Dorsilia spune:
toti bebelusii au fost cooperanti cand a venit vorba de diversificare? incep deja sa ma iau de cap
Ramona2006 spune:
Dorsilia mama, pastreaza-ti calmul...probabil ca bebelusha ta nu este inca pregatita de solide...eu zic sa mai astepti o saptamina doua si sa reincepi.Iar cind o faci, fa-ti un plan de bataie, ia-o sistematic si nu te grabi. Plus ca nu poti sa-i sai in fiecare zi cvea nou cum a zis pediatra, ca altfel cum determini daca are vreo intoleranta?
Nici a mea nu a acceptat cerealele in lapte - ti-am mai scris asta intr-un post la alt topic, nu mai tin minte unde...si pediatra a zis nu-i nimic, mai asteptam. La 5 luni i-am dat piure de morcov, la inceput o lingurita, completare lapte, pe urma doua lingurite,etc etc.Am luat-o incet...
Parerea mea este sa lasi zeama chioara de legume deoparte, ii umple burtica si-atit.Iar fructe, da-i-le la inceput fierte si date prin blender, ca un piure.
Hotaraste care masa vrei sa o inlocuiesti, cea de la ora 10, de ex? Atunci incepe cu o lingurita de piure de mar...cresti zilnic cantitatea si pe urma poti adauga si alte fructe. La fel, daca alegi prinzul, incepi cu o limgurita de piure de morcov, cresti treptat cantitatea si adaugi legume noi.
Nici a mea nu a fost o mare bautoare de lapte (formula), nici acum la 11 luni nu e, in schimb maninca aproape orice, ce e potrivit virstei, evident, mai putin cereale cu lapte, care nu i-au placut niciodata.
Pupici si succes!