Tort cu ciocolata - sfaturi
Raspunsuri - Pagina 6
giani spune:
Adriana, multumesc pentru tortul de ciocolata, in weekendul asta l-am facut si tare a mai fost bun. Am copt blatul in 3 tavi de aluminiu (eu asa fac blatul, sa nu imi bat capul sa le tai, ori sa ma enervez ca se lasa la mijloc) si am adaugat rom tarie la insiropat. Ciocolata de deasupra a iesit cam tare, o sa pun mai mult ulei data viitoare.
Sint si eu amatoare de o reteta de cheescake, una tot asa simplu de facut ca si tortul de ciocolata.
adi69 spune:
quote:
Originally posted by mama_lui_alex
Mai fetelor,
Spuneti-mi si mie - cand vorbim de ciocolata pt. crema - puneti ciocolata de menaj, sau pur si simplu ciocolata simpla cu lapte (comestibila:))
Am salivat jumatate de ora copiind retetele direct in caietul meu de bucate .
Adriana - n-am cuvinte..Da-mi si mie pls. reteta de cheese cake (am vazut poza..si mi-a lasat gura apa). Am incercat n variante de cheese cake - nimic nu a iesit asa cum am mancat eu in tari straine...)
Trebuie sa plec de aici.. ma bat fetele de "grupul de suport pt. 5 kg minus":))
Va pupacesc,
Mama_lui_Alex
Eu folosesc numai ciocolata tablete,amaruie cu 55 sau 75 % cacao,ciocolata menaj nu ma folosesc de mult,are putin cacao in compozitie,prea mult lapte praf si nu ne mai place.
Reteta de tort cu branza este luata de la Natalia,vezi ca are si cheese cake in vre-o doua variante,cu si fara foc.
Spor la treaba si succes la slabit!
Adriana
papa-bun
printze spune:
Adriana, mii de multumiri pentru reteta de tort fantastica. L-am facut in weekend si a fost apreciat de toti invitatii.
Eu pe deasupra l-am uns tot cu crema si peste ea am lipit nuca prajita macinata. Delicios.... Pentru aspect am pus si cate un mot de frisca din spray.
Pupici
printze
nadina spune:
cornilia am vazut ca ai incercat si tortul meu si ai avut probleme.
Blatul e f usor de facut. Focul trebuie sa fie initial mare si apoi mediu. Se incearca cu o scobitoare si daca nu se lipeste aluat poti opri focul. Il poti lasa in cuptor cu usa semi-deschisa. Il scoti din cratita numai cand e rece. Daca s-a lasat, aranjezi putin cu cutitul ca sa fie drept.(de la bunica mea stiu ca la prajituri nu conteaza daca se rup foile, la torturi daca nu e blatul perfect, ca aranjate cu crema nimeni nu mai stie ce s-a intamplat)
La crema trebuie sa fierbi ouale cu zaharul pe foc f mic sau baie de aburi, amestacand incontinuu. Apoi dupa ce pui cacao si mai mesteci de cateva ori lasi sa se raceasca. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si trebuie sa ia grija ca sunt unele tipuri de unt care se separa si taie crema.
Blatul se insiropeaza din abundenta.
E delicios, cel putin asa spun colegii mei, care mi-l cer la fiecare zi de nastere.
Nadina
adi69 spune:
quote:
Originally posted by printze
Adriana, mii de multumiri pentru reteta de tort fantastica. L-am facut in weekend si a fost apreciat de toti invitatii.
Eu pe deasupra l-am uns tot cu crema si peste ea am lipit nuca prajita macinata. Delicios.... Pentru aspect am pus si cate un mot de frisca din spray.
Pupici
printze
Cu mare placere si pofta mare!Interesanta ideea cu nuca prajita!Miam!
Adriana
papa-bun