Tort cu ciocolata - sfaturi
Raspunsuri - Pagina 2
doinabita spune:
Buna,
Scuze am intrat tarziu, caci am o reteta de tort de ciocolata bun,bun,bun, e de la nasa mea si e meseriasa in tot ce e bucatarie si dulciuri.
-10 oua
-10 linguri zahar
-100 gr. unt
-50 gr. cacao
-2 linguri faina
- 2 zahare vanilate
un praf sare
asta e blatul:se bate albusul de la 10 oua spuma cu praful de sare,cand s-a intarit se pune zaharul in ploaie,si se bate pana se topeste.Faina se amesteca intr-un vas cu cacaua sa nu aiba cocoloase(cacaua),se pune untul si sebate ,sa nu te sprii caci are un aspect de maioneza taiata dupa ce pui untul,nu intotdeauna.Apoi se pun 6 galbenusuri unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacaua.Tava de tort se unge cu unt se tapeteaza cu faina si se pune cmpozitia in ea si in cuptor.Se coace cam jumatate de ora, se incearcacu o scobitoare,cand iese curata e gata.
crema:
-350 ml apa
-1 pahar apa de 100 ml
70 gr. cacao
2 pachete unt(400gr)
3 plicuri zahar vanilat.
se punu pe foc apa cu zaharul,pana se leaga siropul,se adaoga apoi cacaua si se fierbe mestecand continuu panaa se ingroasa bine,tot pe foc ,dar la foc mic se adaoga untul batut bine cu mixterul,cele 4 galbenusuri care au ramas si cand se opreste zaharul vanilat.
Blatul se insiropeaza cu 100 g. coniac,nu se taie,se pune crema deasupra,si se orneaza dupa inspiratie, eu lil ornez cu frisca si rad deasupra ciocolate de multe feluri.Am facut si cu blatul taiat si a iesit super!nu te lasa ,eu cand eram mai mica am stricat ceva pana am reusit.eu nu mananc prajituri cumparate, am lucrat pana la accidentul lui Dan si bucatar si cofetar si barman,caci sunt calificata pt. aceste meserii si mai bine nu mananc,ce ne puneau patronii sa punem in toate...Pofta Buna,da-mi de veste daca il faci!
bita doina
cornilia spune:
Doina iti multumesc frumos de reteta. Dau de veste imediat ce-l fac!
Crinutza...te salut! Nu ne-am mai intersectat de mult. Vina mea, ca scriu mai rar. Unde esti acum? Noi nu ne-am mai mutat. Suntem tot in Dubai. Pupici lui Rayan si tie!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
cornilia spune:
ADRIANA...nu am cuvinte sa-ti multumesc! Mi-a iesit tortullllll! Am mancat ca o ... stiti voi ce...si parca nu-mi vine sa ma duc la culcare cand stiu ca mai e jumatate in frigider. E foarte usor de facut, foarte gustossss si il recomand cu cladura tuturor! Sotul a fost foarte incantat...desi nu credea ca va manca (de cate ori incercam, astepta salivand...in casa miros frumos...si in final la gunoi).
Cateva neplaceri tot am avut:
-mi s-au cam lasat albusurile la cat le-am mestecat sa incorporez toata faina cu cacaoa dar tot am putut taia blatul in 3.
-dupa ce l-am acoperit cu crema, nu l-am bagat la frigider si l-am "ornat"imediat cu ciocolata topita (pe care nu prea am putut s-o intind frumos ca de amesteca cu crema).
Dar e nemaipomenit de gustos si siropos. Mama, care locuieste cu noi, nici nu a vrut sa auda ca incerc din nou, la cate incercari nereusite am avut...dar nu s-a culcat pana nu a mancat o felie!
Dupa cum vezi, ai facut fericite 3 persoane (sa vedem daca Mayei ii place, maine cand se trezeste).
Inca o data multumiri si pupici multi si dulci ca TORTUL meu cu cioco!!!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
nadina spune:
cornilia, il poti incerca si pe asta
http://forum.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=631&CategoryID=157
Pofta mare!
Nadina
cornilia spune:
Nadina, multumesc pt reteta.
L-am incercat o data dar crema a fost un mare esec (vina mea, nu a retetei). Galbenusurile au devenit omleta cu cacao si nici blatul nu mi-a iesit cum trebuia. Ma specializez eu intr-o zi si incerc din nou.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
adi69 spune:
Cornelia,ti-am spus ca nu are cum sa nu-ti iasa.Ma bucur ca v-a placut si ca ti-a iesit!
Faina cu cacaoa si galbenusurile se amesteca toate o data ,se incorporeaza destul de usor ,de altfel,nu-i bai daca se lasa putin albusul.
Eu am scris in reteta ,dupa ce il imbraci in crema,se da la rece ,dar probabil erai nerebdatoare sa-l termini si sa-l gusti si n-ai mai tinut cont.Nu-i bai,ca puteai sa faci un "desen artistic" din cioc cu crema care se topea sub ea..
Cealalta reteta de tort de ciocolata din cartea de bucate de aici, reteta de tort ciococlata 2,este cel cu ciocolata rasa deasupra in pozele mele,si este un tort pe care-l fac de multi ani de zile...putin mai complicat decat acesta pe care l-ai facut acum,dar foarte bun si foarte ciocolatos..
Scuze de intarziere,n-am avut net zilele astea..
Adriana
papa-bun
cornilia spune:
Adriana, a fost foarte clar in reteta ca TREBUIE lasat la rece...insa pofta era mareeee. Care este cealalta reteta? Am vazut pozele si ma tenteaza. Sarut manushitzele pentru sfaturi si deranj.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
adi69 spune:
Catalina,uiteaici poti vedea cum am aranjat acoperisul(jumatate din el) la tortul casuta.
Cornelia,reteta cealalta este postata in cartea de bucate aici ,dar este ceva mai complicat de facut.In schimb este bun.Si poza lui aici
Adriana
papa-bun
katty spune:
Am vazut, am inteles, am vazut si restul prajiturilor (si tortul masinuta si Brownie si tot). Wow! Ce bine arata toate! Merci, Adriana!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
Irinusha spune:
Salutare!
Am si eu un tort de ciocolata (mousse de fapt) pe care tocmai l-am trimis unei prietene. Ptr. amatoare, e destul de usor:
Tort de ciocolata cu pere
Blat cu cacao (eu il cumpar intotdeuna - sigur se gaseste si la voi, dar iti dau si reteta)
Incrediente:
5 oua
150 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
=> se separa albusul de galbenus, se bat albusurile spuma cu zaharul; se adauga unul dupa altul galbenusurile. Se amesteca faina, cu praful de copt si cacao, totul se da prin sita si se adauga usor in albusuri. Se coace totul ca. 35 min. la foc mic - 150°, se raceste si se taie in 3
Crema:
8 oua (din care 4 albusuri si 8 galbenusuri)
4 linguri zahar
400 g ciocolata amaruie
400 g frisca lichida
1 conserva (850 ml) de pere - jumatati
decor de ciocolata
=> se topeste ciocolata maruntita pe baie de abur, se raceste usor. Se bate frisca spuma si se da la rece. 4 oua se separa in albusuri si galbenusuri. 4 albusuri se bat spuma - cu putina sare sa se bata mai usor . 8 galbenusuri se bat cu zaharul pana devin o crema, se adauga usor ciocolata lichida (insa nu fierbinte), frisca batuta spuma, dupa care si albusurile spuma - se amesteca usor. Se da la rece ca. 1/2 h.
Perele se taie feliute, se aseaza pe blatul de jos, dupa care vine 1/3 din crema. Pe al 2 lea blat se intinde doar 1/3 din crema, se pune blatul de deasupra si se da la rece ca. 3-4 h. Restul de crema se pastreaza la temp. camerei (eu am bagat-o la frigider, s-a intarit, dar s-a putut intinde pe tort, deci e ok si asa), dupa care se imbraca tortul cu ea.
Cu ciocolata rasa si restul de pere se orneaza.
Ce am mai facut eu: ca sa se insiropeze blatul am facut un sos de ciocolata din crema de ciocolata (Nutella) si suc de la pere, cu putina scortisoara ... totul dat la microunde ca sa se omogenizeze ... era ca o frisca lichida, cu care am uns blatul.
Cred ca-i bun si daca blatul se insiropeaza cu sucul de la pere ... cum l-am facut eu a iesit f. dulce.
Poza, nu prea reusita, aici: http://cristian.in-guide.de/view_photo.php?set_albumName=03-Mai-2006-am-implinit-2-anisori%21&id=Resize_of_06_05_2006_053
Toate cele bune!
Irinusha & Cris (03.05.04)