Impresii din vacanta...
Buna seara la toata lumea,
Ce ziceti, impartasim impresiile din concediu (imi cer scuze pentru cei care nu l-au avut inca, insa le va veni si lor vremea).
Eu inca nu l-am terminat si nici nu pot sta prea mult in fata calculatorului (e cel de la hotel) si e coada langa mine, sunt niste pusti care vor sa se joace asa ca va trebui sa ma evapor rapid...
Asa ca va rog doamnelor, domnilor aveti cuvantul...
Sa auzim de bine ;)
Raspunsuri
aurora56 spune:
Eu nu prea am avut parte de concediu .Peste 2 zile il termin .Am reamenajat apartamentul atat cat am putut vreo 3 saptamani si apoi am fugit 4 zile la mare .Am stat la casute in Navodari la pensiunea Teo Paula.Pacat de patroni care au fost foarte draguti si amabili,cazare si conditii de cazare pentru ca admistratorul (o femeie mai in varsta ) a stricat toata impresia frumoasa care ne-o facusem despre aceasta pensiune .Aveam de gand sa vin si la anul acolo cu toate ca vorbisem cu patroana care construia si un minihotel dar voi veni doar daca se schimba administratorul .Pentru motivul ca am dorit sa plecam mai pe racoare (5 seara )am eliberat casuta la 12 cum ni s-a precizat de catre administrator sau ingrijitoare cum s-a fi numind ,am lasat masina parcata ,o parte din lucruri pe masa si ceva mancare si bautura in frigider(ca sa nu se strice pana plecam ) si am plecat putin la plaja .Cand am venit am gasit in frigider doar pepenele,apa si cabanosul din congeletor ,restul (beri,salam,branza si ce mai aveam prin frigider diparusera).Administratora era cica foate mirata ca plecam la 5 ca ea a crezut ca plecasem(greu de crezut cand masina era parcata si nu era de neconfundat)si a dat mancarea la catei si berea la muncitori.O seara inainte am rugat-o si am precizat ca vrem sa plecam mai tarziu .Ea cica s-a grabit sa dezghete frigiderul pentru turisti(desi erau 3casute goale din 5).Tremur de nervi si acum si atunci..Pacat,mare pacat!Patroana , cand am anuntat ca mai vine si sora desi nu erau locuri la casute a dat si camera baiatului ca noi 2 familii sa stam impreuna si nu a precizat niciodata ora plecarii . Mi-a fost jena sa o sun sa-i spun ce a facut administratorul-ingrijitoare pentru ca am uitat sa precizez ca pe partoana abia vineri seara am gasit-o acasa in rest mai are si alte probleme si nu sta acasa.
dddd spune:
noi am fost in bulgaria, la nisipurile de aur. de unde nu voiam sa merg in bulgaria, dupa ce am fost, mai vreau. a fost super, hotelul, angajatii, plaja... fetele s-au simtit bine dar nu au mancat mai nimic de la restaurantul hotelului. a fost si vremea super. m-am simtit bine, ca de odihna nu poate fi vorba.
Denii mic spune:
Dupa ce in anii trecuti am cautat sa vedem cat mai mult din Europa, anul asta din motive obiective am ramas in tara in concediu.
Noi ne-am simtit bine dar nu datorita conditiilor. Am fost 5 zile la Eforie Nord, pentru ca auzisem ca e mai bine decat in alte parti. Mare dezamagire... mizerie peste tot, cosuri de gunoi deversate, hotel nerenovat (cica 3 stele ) fara balcon, cu mobila incropita si veche... dar la preturi de IBIS... Apoi am plecat spre Tulcea, pt. ca vroiam sa vedem Delta. Facusem rezervari la Navrom sa mergem din Tulcea spre Sulina. Am sa spun numele navei pentru a nu mai pati si altii ca noi:"Sf. Gheorghe". Am plecat cum stabilisem, la ora 12 si am ajuns aproape la ora 2 la Sulina. Cand am ajuns acolo buluc de turisti care vroiau sa urce pe nava paana ca noi sa coboram, oamenii erau furiosi si vociferau ca avusesera cursa la 8, fusesera amanati pt. ora 10, apoi pt. 12 si acum la 14 nu pot pleca spre Tulcea. Intre timp numarul turistilor s-a multiplicat, pt. ca la fiecare ora ar fi trebuit sa plece alta nava cu alte rezervari. capitanul navei noastre le zice ca SF. gheorghe are niste probleme si ramane in Sulina si ca pleaca abia dimineata. Noua ni s-a aprins un beculet si deja incepusem sa ne facem probleme. Am coborat in port si ce am vazut in Sulina ne-a debusolat de tot: un oras care cica inainte de 89 avea 40.000 locuitori acum abia daca are 8.000. Totul e parasit, nu exista asfalt, casele iti dau senzatia de parasire. Un singur hotel, care avea terasa arata mai acatarii.. casa coral dar n-avea locuri libere. Noi facusem rezervare la o pensiune "Maxim" dar pentru ca o teapa nu vine singura, de fapt pensiunea era o casa de tara fara etaj, cu bolta de struguri fara nimic din ce ar putea sa arate a pensiune (noi am mai fost in pensiuni la Rasinari si la bran dar... e mare diferenta) dar d-na nu ne a cazat la pensiune ca "n-are locuri" desi eu facusem rezervare cu 3 saptamani inainte!!! ci la un apartamant intr-unul din blocurile din Sulina (care arata a camin de nefamilisti, cu haine intinse afara la uscat dsi decojit de soare)... Al me sot deja imi arunca priviri "de bine" ca doar eu insistasem sa vedem Sulina... Am acceptat sa dormim acolo pt. ca nu mai aveam nici o alternativa. Apoi ca sa ne umplem timpul am hotarat sa mergem sa vedem ce e prin Sulina si eventual sa facem o baie...Printre haitele de caini care ne latrau si maraiau ospitalier am facut vreo 2,5 km faca nici un indicator, spre plaja. Noroc ca mai erau unii ca noi cu care ne-am intalnit pe drum si care mai fusesera... Intr-adevar plaja era ok, chiar am inchiriat 2 sezlonguri. Pe plaja erau multi cu corturile si atunci chiar mi-a parut rau ca n-am ales si noi sa-l luam. Seara am mers la Casa coral sa mancam si ne-a costat 1 mil. o ciorba de peste si 2 salau pane cu cartofi natur si 2 ape plate.... Asta e servicii nu exista doar preturi...
Apoi odiseea Sulina a ajuns la apogeu dimineata. Trebuia sa plecam la 8. Ne-am trezit cu noaptea in cap si la 7 eram deja in port. Evident era randul lui "Sf. Gheorghe" sa fie stricat... asa ca am fost trimisi la "Poliseia" care ne-a anuntat ca trebuie sa isi duca proprii calatori care au facut la ei rezervari si apoi ne iau pe noi... Dar cum mama m-a facut mai grea de cap m-am facut ca nu pricep si cand capitanul vorbea la mobil am urcat pe nava si i-am aratat ca numele noastre erau pe lista. cum el nu era atent n-a vazut ca lista era cea de la ora 2... A fost o ora de cosmar, in care ne asteptam sa vina cineva sa ne zica ca stam pe locurile lor. Pt. ca au venit un grup mare odata sa facut bulibaseala si capitanu a recunoscut ca s-au facut incurcari, si i-a urcat pe toti, iar noi am ramas la locurile noastre. Stiu ca n-a fost frumos din partea noastra dar sa stau pana la 2 acolo mi se parea de neconceput. In final am ajuns in Tulcea. Cand ama ajuns capitanul a coborat, iar eu n-am ce face si il intreb daca nu se intoarce sa ii ia pe cei din Sulina... iar el fara nici o chestie zice ca nu... deci daca nu ne urcam atunci cine stie cand mai ajungeam....
De la Tulceam am plecat spre Iasi. Pana la Braila drumul infect... gropi, fara semnalizare, apoi a incepu sa se imbunatateasca. Am fost placut surprinsa sa vad satele din Moldova pe care ideile mele preconcepute o percepeam ca murdara si saraca, sa fie super. Case noi, facute probabil de capsunari cu muuuulte flor, masini straine la poarta ce sa mai bravo lor!
In Iasi ne-am simtit extraordinar, am stat la un hotel nou, din campusul studentesc refacut dintr-un fost camin studentesc. Oamenii amabili (un exemplu: duminica dupa amiaza faceam poze in fata primariei ... iar eu obisnuita cu ai nostri gardieni publici care nu-ti dau voie sa faci poze, de parca totul e obiectiv militar, il intreb daca putem face poze. Asteptam evident sa zica nu. culmea!! ne zice sigur ca da, dar nu vreti sa vizitati primaria. noi in cor DA!!! cand intram in primarie 3 functionari stateau la dispozitia potentialilor turisti, ne-au plmbat prin primarie, ne-au prezentat camerele si povestea lor, apoi ne-au dat o harta si ne-au indicat unde sa mergem. Pai sincer in Bucuresti duminica dupa amiaza te repezea un functionar de nu te vedeai). Va invit sa mergeti la Iasi... oamenii au inceput sa priceapa ca din turism se poate trai. Chiar daca in prezent aproape toate obiectivele turistice sunt in restaurare (ceea ce oricum e un pas inainte) tot aveti ce vedea. Ce am observat ca un minus la Iasi e numarul mic de restaurante. Dar in alea care sunt, se mananca bine si cu preturi bune.
Din Iasi am plecat spre Cheile Bicaz si ne-am intors pe Brasov in Bucuresti.
grati.ela spune:
Eu tocmai am revenit de la Ef.Nord unde m-am simtit minunat. E drept ca nu am avut contact decat cu zona Steaua de mare: plaja, Efosan (unde va recomand din inima procedurile balneo), vila. Conditiile de cazare de nota 10, proprietari deosebiti. Am mers o seara in Costinesti la terasa Poienita unde canta minunat Ion Laceanu si Maria Dragomiroiu. Merita sa petreceti o seara mai ales ca si mancarea e buna. Seara am mai petrecut si la Mangalia unde am ramas placut surprinsa de schimbarile in bine ale acestui oras. Neptunul la fel de aglomerat dar parca mai vesel, mai frumos colorat...In septembrie sper sa mai ajung 7-10 zile la mare tot la Ef.Nord sau poate la Nisipuri.
aurora56 spune:
Deniimic , ai idee de unde pot lua un nr.de telefon de la agent transport mai serios pentru rezervare transport crisan-tulcea (brat Sulina ) ca sa nu patesc ce au patit turistii la Sulina pentru ca duminica seara trebuie sa fiu neaparat in Tulcea si din pacate nu am mai fost de 15 ani in Delta .
himera spune:
Anul acesta am facut un circuit,dar am mai scris despre impresiile mele si sper sa nu va plictisesc, daca ma voi repeta.
Parerea mea este ca avem o tara tare frumoasa, dar vorba multora pacat ca e locuita.
Noi am plecat spre Bran-Moeciu, dar nu prea a fost pe gustul nostru deoarece era f aglomerat si muntele cam departe,asa ca am coborat spre Rucar unde ne-am si oprit sa inoptam. Aici este f frumos,pensiunea la care am stat avea o priveliste f faina, iar proprietarii erau f civilizati,dar in zona nimeni nu investeste nimic,exista doar o singura piterie.
Apoi am plecat spre Transfagarasan,dar ca sa ajungi acolo in primul rand soselele din Arges sunt un dezastru, iar semnalizarea soselelor esteffffffffffffffffffff proasta. Daca ar fi sa dai note pt soselele din Romania cu siguranta Argesul ar obtine notele cele mai mici,in schimb daca te vei uita pe coamele muntilor vei costata ca f multe sunt golase de unde putem trage concluzia ca ceva bani din impozite au stans autoritatile,dar nu se vad nicaieri.
Dupa transfagarasan ne-am gandit sa mergem pe Valea Oltului, o zona prin care nu am mai fost si care mi-a placut f mult,dar si aici am costatat ca situatia este dramatica,atat la capitolul servicii cat si la infrastuctura.Am fost cazati la Voineasa,acolo ai un singur restaurant cu doar 2 feluri de mancare,cu apa calda cu program, cu ospatari care uitau ce ai comandat desi nu prea aveau ce sa uite,cu atmosfera anilor 1980,am avut senzatia ca fac o calatorie in timp.
Am vrut sa mergem la Lacul Vidra,dardintr-o excursie care ar fi trebuit sa fie frumoasa sa transformat intr-o mare dezamagire deoarece am vazut foarte multe culmi de munte lasate golase si din aceasta cauza o parte din drumul care face legatura este prabusit.
Daca nu se intervine in aceasta directie,in curand nu vom mai avea paduri si se va modifica clima, nu stiu poate sunt prea pesimista sau prea suparata pe distrugerile care au loc la noi in tara dar am senzatia ca suntem pe marginea prapastiei si daca nu facem ceva imediat ne distugem.De multe ori ma intreb "Ce spun cei din UE!Suntem noi pregatiti pt aderarea la UE? "
Orasul Sibiu mi-a placut f mult,am vazut oameni seriosi,politicosi si binevoitori.Am vazut un oras care se pregatea sa fie capitala europeana in 2007.A fost frumos si mi-as dori sa revin acolo.
Am vizitat Sighisoara,unde este frumos,dar cam scump pt noi romanii .
Am fost si la Sovata unde mie imi place f tare, este un loc in care ma-am simtit tare bine de cate ori am fost,dar la fel preturile sunt cam piperate.
Tot anul acesta am fost si o zi la Portita,unde mi-a placut f mult,dar preturile sunt cam mari si ce e mai rau este ca nu poti pleca oricand de acolo,dar oricum mi-ar place sa revin acolo poate macar pt 2 zile.
piccaflor spune:
Noi am fost 6 zile in Spania,la Barcelona...
Nu mi-a venit sa cred cita mizerie putea fi in centrul orasului...nu sfatuiesc pe nimeni sa se cazeze sau sa manince in zona Las Ramblas...
M-am gindit c-o fi asa mizerie pt ca e un oras super turistic...dar totusi vorbim despre centrul Barcelonei!
In afara centrului era curat ce-i drept si am vizitat locuri superbe...tot ce-i proiectat de Gaudi e la superlativ!...casa in care a locuit(care a devenit muzeu)si parcul ce o inconjoara,La Pedrera si bineinteles La Sagrada Familia...apoi Oraselul Olimpic,Palacio Real si o manastire extraordinar de frumoasa (nu-mi amintesc cum se numeste)...cam atit am reusit sa vizitam + o plimbare cu vaporasul in zona portului comercial...
Hotelul nostru era situat cam la 2,5 km de Sagrada Familia,intr-o zona destul de linistita...conditii super (un 3 stele renovat )...
A! la aeroport e un haos total! lipseste cu desavirsire organizarea...
cait spune:
Eu sunt in Romania si chiar imi place in concediu chiar daca sunt o gramada de minusuri.Imi pare rau ca stau doar o saptamana si nu pot ajunge la mare si la munte.
Inainte de a ajunge in Romania am fost 2 saptamani intr-un tur al Italiei..Am fost la Pisa, Florenta, Roma, Rimini si inca o gramada de alte orase.
Nu prea sunt o buna naratoare de asta voi incerca sa pun cateva poze intr-un alt mesaj care vor vorbi de la sine..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
katie spune:
quote:
Originally posted by himera
Parerea mea este ca avem o tara tare frumoasa, dar vorba multora pacat ca e locuita.
iris
Si eu m-am intors din concediu de o saptamana, si exact cuvintele astea imi rasuna in cap de atunci. Avem o tara minunata, dar nu stim sa o pretuim, sa o ingrijim si sa ne bucuram de ea.
S-o iau cu inceputul-prima oprire: Herculane. O statiune cu un peisaj superb, frumoasa, posibilitati da cazare reduse din cauza hotelurilor nerenovate si care te pocnesc de cum intri cu mirosul lor ingrozitor. Tot ce tine de bai termale, de fostele pavilioane de tratament, toate acele cladiri sunt lasate in paragina, devenind o mare atractie pentru turisti prin buruienile crescute pe ele si prin sinistrul pe care il emana. Dar statiunea in sine, tot ce tine de primarie, adica strazile, parcul, podurile, sunt foarte bine ingrijite si curate. Pensiuni sunt multe, dar pt. perioada in care am fost eu insuficiente, cu greu am gasit o camera.
Cazanele Dunarii, Capul lui Decebal, Manastirea Sf. Ana de la Orsova, muzeul de la centrala Portile de fier, Catedrala catolica din Orsova sunt locuri frumoase, ce iti umplu sufletul.
Apoi am luat-o in sus: Timisoara, Arad, Oradea. In Timisoara centrul e superb, dar din pacate te simti agasat de cersetori si de vanzatori de telefoane si alte electronice, asta in timp ce iti iei pranzul, si am vazut cu ochii mei cum un individ i-a luat bolul cu ciorba unui italian din fata si a sorbit din el, in timp ce acela ramasese cu lingura in gura, socat!!!
Apoi Arad, Oradea, nu comentez, orase mari, cu trafic intens, nu diferit de Bucuresti, nu foarte interesante dpdv turistic.
Apoi....Apusenii... Muntii acestia sunt superbi, si n-am reusit sa umblu decat printr-o parte a lor...Pestera Ursilor, Ghetarul Scarisoara, motii cu vorba lor, drumurile de ore intregi prin munte, vai imense verzi si nori pufosi care lasa umbre deasupra lor, tinuturile acelea merita vazute...
Am vazut castelul Corvinilor, e impunator si plin de istorie, arata exact ca in vederi si e foarte bine ingrijit. Cetatea Devei cu telecabina ei interesanta, cu zidurile ei de unde se vede panorama minunata a orasului...
Am vrut sa vedem si Sarmizegetusa Regia, dar din cauza lipsei indicatoarelor si a oricaror informatii despre drumul spre ea, nu ne-am incadrat in timp si a trebuit sa facem cale intoarsa dupa o jumatate de zi petrecuta pe drum fara s-o vedem. Pe ea si alte vestigii ale dacilor si ale romanilor care se afla in jur, dar nicaieri puncte de informare turistica care sa te ajute sa ajungi la ele.
Am vazut multe orase, frumoase, mici, cochete, am vazut manastiri frumoase si catedrale impunatoare, biserici vechi de secole, castele, cetati, pesteri, locuri minunate, dar din pacate faza cu ciorba italianului e de neuitat si inca una cu un chelner care a adus la masa unor nemti mancarea trecand printr-o ploaie torentiala, de se vedea cum sareau picaturile in ciorba, si mai avea si pretentia ca acestia s-o accepte.
Iar sotul meu nu-si mai aminteste cand aude de Scarisoara decat de drumul pe un drum forestier de munte, nemarcat, care nu stiam daca ne va duce undeva, si strangerile de inima ca nu e tipenie de om pret de kilometri intregi ca sa ne spuna pe unde suntem, iar daca aude de Manastirea Ramet, deja se enerveaza cu gandul la drumul secundar spre Aiud, care era tot o groapa, pur si simplu nu aveai ce sa ocolesti si cum, cred ca daca o luam pe camp era mai bine.
Concluzie: nu ma las pana nu vad toata Romania, intai in mare apoi pe scotocite, pentru ca natura ne-a inzestrat cu adevarate minuni pentru ochi si suflet. Intre timp oamenii or deveni mai civilizati, s-or asfalta drumurile, s-or marca punctele de interes turistic... si altele...dupa cum vedeti nu m-am legat de serviciile de cazare si mancare, astea au fost prea putin importante si sunt o chestie de perceptie personala, pana la urma.
Daca pentru o problema exista solutie, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca pentru o problema nu exista solutie, grijile sunt inutile.