Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Buna fetelor!

Sunt si eu o mamica de ian-feb 2007.
Am ezitata s aintru pana acum ptr ca si sora mea era insarcinata in acelasi timp cu mine...si din nefericire a pierdut sarcina..
DPN la noi este 1 feb 2007
UM 27 apr 2006
Mai am un baietel de un an si 4 luni..Daniel.
va pup pe toate si va scriu curand.
Deocamdata sarcina merge ok desi trebuie sa il mai ridic pe Daniel in bratze...placenta e cam jos inserata..dara e prematur sa spun ca e diagnostic de placenta praevia. Speram sa fie ok si sa nu fie nevoie de cezariana...
Pupici,
Corina si Daniel

poze cu noi gasiti aici:
http://community.webshots.com/user/corrinutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Pentru ca am avut o mica "controversa" cu alte fete de pe alt forum de gravidutze pe subiectul Coca-Cola in sarcina, m-am gandit sa postez si aici o informatie dovedita matematic care poate va poate ajuta si pe voi sa va alungati temerile a propos de consumul de Cola:

CITAT din "http://www.americanpregnancy.org" (site-ul mi s-a parut serios si documentat): MYTH: A pregnant woman should not consume ANY caffeine. Experts and studies have stated that "moderate" levels of caffeine have not been found to have a negative effect on pregnancy. The definition of "moderate" varies anywhere from 150 mg - 300 mg a day.

Traducerea: MIT: O femeie gravida nu trebuie sa consume cofeina deloc. Expertii si studiile au confirmat ca nivele "moderate" de cofeina nu s-au dovedit a avea efecte negative asupra sarcinii. Definitia lui "moderat" variaza intre 150 mg - 300 mg/zi.

Link catre tabelul care afiseaza in miligrame continutul de cofeina al diverselor bauturi racoritoare la cutie de 330 ml: http://wilstar.com/caffeine.htm

Un calcul simplu (regula de 3 simpla) ne arata ca daca 330 ml de Coca-Cola Classic contin 34 miligrame de cofeina, atunci 1 litru (1000 ml) de Cola contine 103 miligrame de cofeina. De unde, facand acelasi calcul prin regula de trei simpla, rezulta mai departe ca, avand in vedere ca 1l si jumate de cola atinge limita inferioara a cantitatii de cofeina considerata moderata si sigura, putem bea linistite aceasta cantitate de Coca-Cola zilnic.

Fetelor, QED. Beti-va linistite Cola, bebeii nostri sunt ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adunapurici spune:

Buna, dragutelor.
Fac si eu prezenta aici, caci urmeaza sa nasc in jur de 15 februarie 2007 (la ecografie ni s-a spus ca o fetitza, bucurie mare!!!).
Deocamdata nu mi-e bine deloc (nimic nou!), am un reflux acid de toata frumusetea si greata...dar sunt optimista!!!
Va pup si va doresc zile placute,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Corrinutza, Laura "aduna purici" bine ati venit printre noi.
Messa eu am cam scos cola din calcul o data cu cafeaua si altele. De fapt pana acum am mai baut cate o jumate de cescutza de cafea la cateva zile, cand mi se facea pofta iar cola vreo trei guri in total. Ce-i drept si inainte evitam cola. Am eu o aversiune fata de mancarea de mc'donalds si coca cola.Si la cea din urma nu ma gandesc la continutul de cofeina. Nu le consider in topul celor mai sanatoase elemente nutritive...asta ca sa vorbesc eufemistic. Banuiesc ca stiti de experimentul americanului care a mancat 3 luni exclusiv de la mc'donalds dupa care a fost internat de urgenta in spital.Totusi, desi inainte nu intram in mc'donalds, am poftim in a doua luna rau de tot asa ca m-am trezit cu 3 hamburgheri in burtica.
Consider ca pana la urma, asa cum este si normal, asta tine de sistemul de valori al fiecarei mamici cum se hraneste in sarcina si cum isi va hrani copilul dupa...
Am o prietena care in perioada sarcinii a fumat pana la jumatate de pachet de tigari pe zi, a baut o cana de cafea in fiecare dimineata si cateva pahare de cola pe zi. Fetitza ei are acum 8 luni si este sanatoasa...singura chestie...poate e un pic prea argint viu...mama inca nu reuseste sa prinda prea multe ore legate de somn.
Consumul de cofeina din timpul sarcinii? Agitatia mamei in perioada aia? Personalitatea copilului? Cine stie!?

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele,
Va multumesc din nou ca v-ati gandit la mine. Eu sunt cam varza acum ca am ajuns de la serviciu la 18:00 cu niste picioare ca niste butuci si super obosita, bebe mi-a tras un shut de era sa cad de pe scaun pe la 5. Acum chiar l-am simtit mai mult decat un fluturash. Acum s-a asezat frumos pe vezica mea si ma duc din 2 in 2 minute la toaleta. Frumos din partea lui. Maine mi-am luat liber asa ca ...
Nu mai stiu cine m-a intrebat, eu merg la dr Radoi la CMU.
Haricleea, CMU are privat mi se pare ca la Elias. Si eu am o colega care a nascut cu Badiu si numai lucruri bune am auzit de la ea. Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Catalina ma bucur ca esti bine. M-ai facut sa zambaresc cu sutul prichindelului de era sa te dea jos de pe scaun.
Sper sa ai o zi relaxanta maine.

Eu si Noi
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Si cu vezica. Ce deliciu... stiu exact cum este chestia asta. Cred ca atunci cand ne mutam la casa noua (peste 21 de zile fix) o sa amenajez o mica biblioteca in baie, si am sa-mi pregatesc si laptopul, cu un mic blat special, ca sa pot sa lucrez stand pe tron... cu alte cuvinte, am sa-mi fac o "buda" ergonomica in care sa pot petrece mult timp in voie. E tare enervant - ziceti si voi rutina: semnal pipi, ridicat de la computer, alergat la buda, jos chilotii, aahhh, ce bine, hartie, spalat, sus chilotii, tras apa, mers lejer pana la computer, scris 3 cuvinte, baut un pahar apa, vorbit la telefon, semnal pipi scuzat la telefon, ridicat de la computer, alergat la buda, jos chilotii si... tot asa! Si noaptea, la fel de placut. Dar nu zilnic, numai cand se suceste balacila si se aseaza - cu capul, cred - fix pe vezica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara,

Bun venit noilor mamici de ianuarie-februarie, sper sa se simta bine aici si sa le fim de ajutor.

Anis, iti doresc un concediu de vis. Sper ca emotiile tale sunt nefondate. Si eu m-am dus cu mari emotii la mare, in luna a 3-a, in plin sezon de greturi - mi-a priit de minune. Nu numai ca am stat la briza mari, dar am stat efectiv la plaja, aproape toata ziua (ma mai ascundeam sub umbrela, dar nu am in genere probleme cu soarele fiind bruneta), am stat la valuri si am inotat!

Legat de Coca -cola eu niciodata nu am fost de acord cu ea, are un gust de chimicale de ma intreb cum pot bea asa ceva unele persoane. De o mie de ori e mai sanatoasa cafeaua, in dozele recomandate. Recunosc ca beau, dar f putina - o cescuta de lapte colorata slab cu un varf de lingurita de ness. Fara asta mi s-ar parea oribila viatza.

Cele cu animalute in casa, asa am auzit si eu ca la copii le face foarte bine sa creasca impreuna cu ele, mai ales sa poarte responsabilitatea unuia din ele. Legat de igiena... intotdeauna va exista un grad de risc, aproape identic de fapt cu cei care nu au animale. Mie nu-mi plac animalele pt ca nu am chef de asemenea responsabilitati, nu suport mirosurile animalelor, mi-e greata sa le vad cum mananca - cu toate acestea ii inteleg pe cei carora le plac. Si apropos de riscul infectiilor: am fost contaminata cu toxoplasma gondii in trecut. Deci... oricat te-ai feri, e inutil. Dar cu bebeii oricum e bine sa aveti grija si nu ma indoiesc ca o veti face cu toata constiinciozitatea.

pupici
criss 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

messa esti o haioasa!!!

te muti in casa noua? super!!! vreau si eu idei de amenajare, sau mai bine zis ceva site-uri unde sa pot colora peretii, mobilierul ca sa vad cum ar arata camera, pt ca idei am eu, dar nu stiu cum vor arata la final toate cele prin casa.

Marina 16+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Buna si de la mine! Nu am scris de foarte mult timp pentru ca nu am cand. Vreau sa va spun ca e totul ok si azi am aflat ca voi avea o fetita. Ne bucuram foarte mult. Greata cu voma mai am din cand in cand atunci cand mananc ceva cu pofta sau nu-mi pica bine. In rest e bine.
Va pup si sper sa intru mai des.

poze 1
poze 2

Ramona si Robert (15 ianuarie 2004)

Mergi la inceput