Ce sa fac?

Ce sa fac? | Autor: missiday

Link direct la acest mesaj

In urma cu 2 luni fratele meu a divortat.Nimic nou,multe cupluri o fac numai ca eu n-am stiut ca are probleme,de fapt nici macar sotia lui n-a stiut,a crezut ca au o perioada mai proasta,ca e mai obosit si ca o sa-si revina.Nu si-a revenit,mai mult, a anuntat-o ca n-o mai iubeste si in 3,4 zile a intentat divortul;motivul?
Binenteles,altcineva, o colega de serviciu a lui care-i cunostea pe amandoi, cu care fusesera la petreceri si care "era indragostita de el de cand a venit in firma"(citez),dar care vazuse si ca ei doi au o casnicie fericita .Eu am incercat sa nu ma amestec,doar l-am rugat sa nu se grabeasca sa divorteze , sa mai dea o sansa casniciei lor(erau de 6 ani impreuna),insa mi-a spus ca e viata lui si ca e mai bine sa-l las in pace.
Asa am facut, chiar daca mi-a fost greu insa acum ce credeti ca face?
Mi-o tot aduce pe prietena lui in vizita (chiar daca i-am spus ca e prea devreme) si eu simt ca o tradez pe fosta mea cumnata stand la taclale cu "actuala".In plus am resentimente mari fata de ea, stiu ca ea e principala cauza a divortului(fratele meu a incercat sa se intoarca acasa dupa 3 saptamani , insa cumnata mea nu a vrut sa-l mai primeasca,binenteles)si ma deranjeaza ingrozitor cand vine cu ea.
El stie si mi-e jena sa-i mai zic sa n-o aduca,pentru ca stiu ca nu se simte bine, insa eu ce sa fac?
Sa tac si sa joc teatru? Nu pot!
Sa risc sa se indeparteze si de mine,spunandu-i sa nu-si mai aduca prietena pe la mine deocamdata?
Voi ce-ati face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Desi situatia o gasesc dificila, pot sa-ti amintesc doar ca mana e mai aproape ca piciorul, deci fratele tau e mai important decat fosta cumnata. Cred ca se simte si el destul de singur si ratacit in noua situatie. Oricum, nasol moment....

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Cum ti-a zis si Laura....fratele tau e frate oricate greseli ar fi facut si ar face. O sa-ti vina greu, trebuie sa o iei incet si cu calm, sa vezi in femeia asta lucrurile bune pe care le vede si fratele tau.
Stii insa ce se poate intampla urat....ca fratele tau sa revina din visul frumos/focul de paie si sa se intoarca la sotia lui....iar aceasta sa-l ierte pe el dar pe tine nu. Am intalnit cazul asta.
Toate cele bune,

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Fetele au dreptate, shi in plus, gandeshte-te ca nu exista numai un vinovat cind o relatzie merge prost, sau se destrama, sigur nu numai fratele tau shi noua lui prietena sunt vinovatzi de eshecul casniciei fratelui tau.
Ar fi cazul fericit daca nu ar avea copii, pt. ca ei sufera cel mai mult intr-o asemenea situatzie, pe de alta parte copiii sufera shi daca parintzii nu se intzeleg shi raman impreuna numai pt. ca au copii.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Nu au copii (din fericire).Nu am fost foarte apropiata de fosta mea cumnata ,insa ei se iubeau si se intelegeau foarte bine,si asta nu acum 100 de ani, ci anul trecut .
Cred ca ma doare atat de tare pentru ca asta mi-a aratat intr-un fel ca nimic nu e sigur si ca dragostea nu e (intotdeauna) vesnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Cel mai bine, missiday, ar fi sa faci niste cursuri de diplomatie internationala si universala.. Eu, una, iti tin pumnii sa nu ti se sparga tie in cap oaresce oale..
Toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Sora mea a divortat anul trecut de un sot "belea" si nu am putut sa ma abtin sa nu-i spun in ultimele luni cat au stat impreuna cat de mitocan si nesimtit este.
Poate nu am facut bine dar nu-mi poarta pica, desi suferea mult cand ii spuneam ceva urat de el.
Sunt persoane si persoane: unora le prieste sa le spui adevarul in fata altora le dauneaza, ba chiar reusesti sa-i indepartezi foarte usor de tine.
Poate o cale diplomatica este una de mijloc.
Tu iti cunosti fratele si sti daca ar intelege punctul tau de vedere sau nu.
Parerea mea este sa-i spui intr-un mod diplomat ce te deranjeaza si ii studiezi reactia: daca se supara, mai bine il lasi in pace, avand in vedere ca nu se afla intr-o stare de perfect echilibru momentan.
Multi pupicei!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Poate ca nu ar strica putina diplomatie. Cand se anunta in vizite sa spui ca tocmai plecai undeva iar cand vrei sa te vezi cu fratele tau sa-l inviti cand ea este la servici sau la cosmetica. Tu sti mai bine cum e fratele tau. Pe de alta parte daca el vrea ca noua lui prietena sa intre in familie asta e nu ai ce-i face.

Bafta si multa rabdare!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Dificila situatie! Iti doresc sa ai tarie de caracter si sa depasesti aceasta situatie caci, asa cum ziceau si fetele mai sus, ramine fratele tau care isi traieste viata asa cum ii place. Incearca sa pastrezi relatia in continuare pe cit posibil si sa discuti cu fosta ta cumnata, daca nu ai facut-o deja si sa-i explici cum stau de fapt lucrurile, cred ca te va intelege si lucrurile se vor rezolva incet, incet de la sine.

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Si eu sunt de parere sa nu ti-l indepartezi pe fratele tau. Este alegerea lui si nu poti sa faci altceva decat sa o respecti. Cat despre fosta ta cumnata, desi nu pare a fi fost o prietena apropiata de tine, tine totusi legatura cu ea. Nu stii niciodata ce se poate intampla si ar fi pacat sa o indepartezi prea repede de tine.

Oricum, penibila situatie.

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.Cam la aceeasi concluzie ajunsesem si eu ,dar stiti cum e, ai nevoie de un sfat,sau mai bine zis de confirmarea ca ce faci e corect.Oricum , va mai tin la curent.

Mergi la inceput