Cum sa curat intre cutele de la gat ?

Cum sa curat intre cutele de la gat ? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Hmmm ...
BB-ul meu are aproape 2 luni, si isi tine foarte strans capul in
jos, e foarte greu sa ii curat intre cutele de grasime de la gat,
si, evident, pielea se irita (si transpiratia, si laptic ...).
La baita o spalam cu apa si sapun (desi protesteaza cand ne atingem
de gatul ei ). Dupa baita, e OK sa ii dam cu baby lotion (Johnson)? Daca nu ii dam, pielea se usuca si se scorojeste usor, dar cand ii dam, protesteaza foarte tare si plange in hohote. In fine, ce ne sfatuiti, voi cum procedati?
Cu drag,
Midori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Eu la baie n-am putut sa folosesc suportul pt. bb din acelasi motiv:nu o puteam spala pe gat, asa ca am renuntat la suport si o tineam eu in cadita pe spate cu o mana sub cap si gat aproape de umeri astfel incat sa-i stea putin capul pe spate, iar cu cealalta o spalam foarte usor.
succes,
Cristina si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Ce greutate are BB-ul tau la doua luni??
Pot sa-tzi spun din experientza ca apa e sfanta, cred ca mai mult minuni de dat pe bebei decit in Germania nu exista nici unde, eu in schimb il spal pe Andreas cind il schimb cu un shervetzel de hartie ud, cu apa calda shi-l shterg, dupa care il ung cu ulei, ulei simplu de masa, sau de masline sau cu ulei Weleda, de care nu shtiu daca o sa gaseshti in Romania; dupa baie sau dupa ce il spal la gat, ceea ce fac zilnic nu numai la baie ci shi in zilele cind nu face baie, la fel il ung cu Weleda, ceea ce e extrem de important esta sa nu ramana ud la gat, pt. ca se macereaza pielea shi o sa faca o infectzie de toata frumusetzea.
Deci APA CHIOARA e sfanta.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Sorry, acum vad ca eshti in Japonia, dar restul ramane valabil.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu0202ro spune:

Eu inainte de a o baga in cadita pe bebelusa o ung cu un ulei pt a ii putea face un mic masajel si atunci cand o pun pe burtica ea isi ridica capsorul si asa pot sa ajung la gusulita, altfel nu am nici o sansa. Asta o fac si in timpul baitei, adica atunci cand o intorc sa o spal pe spatic ajung sa o spal si sub barbie. Sa va traiasca bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreia spune:

Si ai mei au tot doua luni si intr-adevar e cam greu sa-i cureti la gatut,dar tot asa in ziua in care nu le fac baie,ii curat cu apa calduta pe o bucatica de vata sau un servetel, punandu-mi mana sub capul lor si ridicandu-i usor.Ei lasa capul pe spate.Protesteaza bineinteles!Apoi ii dau cu Oil Gel de la Dalin, pe care eu il gaesc foarte bun.Uleiul de la Johnson mi i-a iritat asa de urat pe piele ca nu-mi mai trebuie.In schimb uleiul asta gel de la Dalin e foarte bun, nu se imprastie peste tot si lor le place foarte mult,ii racoreste.La baita tot asa cu mana sub cap.
Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

La noi problema cu cutele de grasime si iritatia este veche.Cristi are tendinta sa se irite in toate cutele de grasime asa ca trebuie mai tot timpul spalat si dat cu crema dar pana mai de curand nici o crema nu-i vindeca iritatia.Acum am descoperit ca el trebuie sa aiba in permanenta un strat de crema acolo dar majoritatea sunt absorbite complet de piele.In final am gasit una Nivea Baby Intensiv-Creme.
este foarte eficienta si nu numai ca vindeca orice tip de iritatie dar si previne pt ca ramane un strat fin pe piele.Cand il spal la gat tipa dar asta este trebuie pt ca altfel usturimea o sa-l faca sa tipe si mai rau.Si tot tipa de cand s-a nascut si uite ca ieri am facut 5 luni si tot nu-i place.De fapt lui nu-i place sa-l atingi nici la nas nici la gurita dupa ce papa dar.....nu avem ce face!
Pupici si bb-ii frumosi si sanatosi!

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Chiar daca protesteaza trebuie spalate bine toate cutulitele, uscate perfect si unse. Daca nu, iritatia poate ajunge rana. Poate nici uleiul Johnson nu ii prieste, incearca altul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Eu i-am dat lui Alex cu crema de galbenele. Nu a avut nici o iritatie.
La baita il tineam pe spate, cu fata in sus si ii dadeam cu apa si sapun pe la cutele de la gusulita folosind degetul mare si aratatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Multumesc pt sfaturi.
M-am mai linistit cand aud ca si altii au aceleasi
"shimpaiuri" (griji, nelinisti, probleme)

Si doctorita a zis apa cu sapun.
De spalat o spalam zilnic cu apa
si sapun de BBi.
Dar la lotiunea Johnson urla ca din gura de
sarpe.Asa ca o sa renunt.

Nu vad nimic schimbat, tot are niste dungute
rozalii in jurul gatului.

Mergi la inceput