post - adoptie la final - ce se mai intampla?
Am ajuns si noi la finalul perioadei post-adoptie.
Poate sa imi spuna cineva care sunt formalitatile de final.
Am primit deja un telefon de vizita dar am amanat putin pentru ca Maria era in vacanta la bunici si asistenta sociala n-a vrut sa vina fara sa fie ea acasa.
Sincer, abia asteptam sa incheiem.
Poate ma linistiti voi un pic pana la intalnire.
Raspunsuri
aissa spune:
Cred ca nu se intampla mare lucru. E ultima vizita, fac un raport final si gata. Daca ai avut vizite (mai mult sau mai putin) trimestriale esti deja familiarizata... Daca nu, iti spun cum decurge la noi vizita: vine asistenta, la noi nu a venit niciodata cu psiholog dar la alte fete da, discutati la un suc, povestiti despre copil ce face, cum se comporta, pe unde ati fost in vacante, diverse chestii, ei noteaza anumite date (la noi ne mai intreaba cate kg, cati cm, ce cuvinte mai spune, daca a fost bolnava....) si fac un raport ca si celelalte rapoarte de pana acum. Normal ca vrea sa vada copilul, asta e firesc dar nu e absolut nici o problema.
Stai linistita, nu e nimic care sa te faca sa te temi. Si eu abia astept sa incheiem, mai avem pana la anul prin aprilie....
Cristina si ghighiloi
danielac spune:
nu are de ce sa iti fie teama, in final ai sa te linistesti! nu e decat o discutie asa cum ti-a explicat Aissa!
cu ani in urma nu se tineau aceste formalitati chiar peste tot dar azi, cand adoptia este un lucru destul de greu de obtinut se realizeaza si astfel de rapoarte!
bafta multa!
Dana
Daria spune:
M-am mai linistit putin. De la inceputul anului pana acum am primit 4 vizite, unele destul de apropiate, in conditiile in care in primul an post-adoptie nu ne-a sunat nimeni. Banuiam ca o sa fie un raport final dar ma gandeam ca poate sa mai ceara si altceva. Nu stiu cum a fost la voi dar noua ne-au cerut caracterizari de la gradi pe care am refuzat sa le duc pentru ca nu mi se pare normal sa complic existenta copilului in colectivitate, fotografii, din nou caziere etc.
Asteptam sa se finalizeze si sa "uitam" prin ce am trecut. Numai bine va doresc.
asi spune:
Noi mai avem o intalnire pana la final.Abia astept si eu sa se termine ca tare ma irita chestiile astea post adoptie.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.