Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 5
Mona_B spune:
Va multumesc tare mult tuturor!
Cred ca voi lua pe rand adresele ce mi le-ati dat si vom merge cu sotul intr-o zi pe care mi-o iau libera sa vedem si blocurile, desi am incredere in recomandarile voastre.
Niste amici ne-au mai recomandat St.Clair West cu Spadina ca fiind o zona destul debuna si blocuri cu apartamente in stare excelenta nu-i de mirare la 900$ un studio; oricum noi am vrea ceva mai mult confort si mai ales nu blocuri unde stai minute in sir dupa un lift care-i ocupat cu copii de toate neamurile ce-l considera loc de joaca in timpul liber. Nu-s rasista dar m-am cam saturat de proastele obiceiuri ce le aduc cu ei multi din ce vin aici.
Bye now!
Prinzchenmutter
Mona_B spune:
Dana felicitari pentru BB! Trebuie ca va simtiti in al noualea cer;eu cand vad cate un bebic devin melancolica,am unul si mi-as mai dori 2. Atat!!Si cand ma gandesc cat protestam cand sotul meu zicea: trei, iar eu maxim doi.
Aseara am alcatuit albumul cu poze al fiului nostru si am rememorat toate clipele unice traite atunci.
Prinzchenmutter
Muc cel mic spune:
Melody, merci de respuns si de sugestii. O sa incerc sa vad ca si cum. Am pe aici niste cumnati dintre care unul are un beietel de aceeasi varsta cu al meu si mai stiu si ei locuri dar nu vreau sa atarnam de nadragii lor toate cele 3 saptamani, mai ales ca ei lucreaza samd. Va urez vacanta placuta si avand in vedere ca noi stam pana pe 21 august poate ne putem vedea, mi-ar face mare placere.
Va multumesc tuturor de gazduire.
Muc cel mic, Sammy & Nadya
gabid spune:
Simonna,inca caut gradi,am inscris-o pe liste de asteptare!Fetita mea are aproape 5 ani,nu o primeste la maternelle ca nu are 5 ani la 1 sept si as vrea o garderie care sa o invete ceva,am vazut o gradi in sist familial care nu era decat pt supraveghere.Moni a facut grupa mica si mijl in RO si acolo lucra intens la gradi,nu vreau sa o intrerup!Trebuie sa invete limba!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
Simonna spune:
Gabid...
Data limita este 30 septembrie, uite aici, de pe careva site al guvernului:
Élèves de la maternelle : l'enfant doit être âgé de 5 ans avant le 30 septembre. Autrement, vous pourrez faire une demande de dérogation. Veuillez communiquer avec votre école primaire ou les Services aux élèves pour les détails de cette démarche.
Informatia e confirmata si de prieteni, vreau sa zic ca baietelul unei f. bune prietene e nascut la sfirsitul lui septembrie, implineste acum 6 ani si incepe clasa 1a.
Sper ca ti-am fost de folos.
Simonna
gabid spune:
Moni implineste 5 ani pe 15 oct.La comisia scolara mi-au spus ca neavand varsta trebuie sa mearga un an la garderie.
Gabi si Moni 15.10.2001
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by gabid
Moni implineste 5 ani pe 15 oct.La comisia scolara mi-au spus ca neavand varsta trebuie sa mearga un an la garderie.
Gabi si Moni 15.10.2001
Asa e, aceeasi problema am avut si eu cu copii mei. Faceau pe 3 octombrie 5 ani si mi-ar fi trebuit acea derogare scolara de care spune Simonna. Eu as fi vrut sa obtin derogarea dar copilul trebuie sa vorbeasca binisor franceza (derogarea este un fel de interviu in care incearca sa-si dea seama daca acopilul este destul de dezvoltat ptr a incepe scoala)si cum ai mei copiii nu prea vorbeau bine, am aminat inceperea scolii cu inca un an.
Simonna , poate copilul prietenilor este de mai mult timp aici .
Sa dezvolt si ideea cu leusteanul...ai inteles bine, tai leusteanul cu tulpina cu tot, el creste la loc.
Dana si gemenii
Voiculestii
Donia spune:
Salutare, ne-am intors si noi din mini-concediu, tare bine a fost, doar ca acum mi se pare prea scurt!
Simonna, am zile bune de cand ma gandesc la tine. Mai intai pentru ca am fost la Wasaga (de fapt am stat la Collingwood) si imi tot aminteam de expresia ta "un fel de Eforie Sud in paragina" Adevarul e ca anul trecut am fost acolo doar o zi si am fost intr-o dispozitie excelenta, incat nu am remarcat nimic neplacut in jurul nostru. Anul asta am fost in aceeasi dispozitie, dar am avut mai multe zile ca sa ma uit in jurul meu... intr-adevar, ai impresia ca prin Canada nu s-a auzit de ideea de statiune de vara. Dar noi am hotarat totusi sa ne simtim bine, ceea ce s-a si intamplat.
Iar la intoarcerea acasa am fost la dentist sa imi scoata o masea de minte, si cum la plecare citisem povestea ta... ma si vedeam suferinda, cu fata umflata, invinetita... N-am avut noroc de asa ceva, a mers totul bine si acum incepe deja vindecarea. E drept ca medicul se lauda ca acolo e un cabinet specializat in chirurgie maxilo-faciala, etc, bla-bla-bla si ca totul o sa mearga bine. Asa a fost, drept pentru care am scos din buzunar 202 dolari, ca tocmai luna asta nu avem asigurare.
DanaB, felicitari pentru bebelina! Daca mai ai timp, mai povesteste-ne si noua cum sunteti, cum a fost nasterea.. Sper ca sunteti bine amandoua si ca bebelina e mancacioasa si doarme bine!
Magdone, felicitari pentru servici! Sper sa iti placa, iar de nu, gandeste-te ca e doar o prima experienta care o sa iti foloseasca mult.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Donia spune:
Canadiencelor, nu stiu daca ati apucat sa vedeti mesajul de mai jos, l-am gasit la sfarsitul capitolului trecut.
quote:
Originally posted by Oana_a
buna canadiencelor,
eu sunt o aspiranta la acest titlu si as vrea sa imi spuneti si parerea voastra despre cum ati gasit Canada vis a vis de ceea ce va inchipuiati, ca este cand ati aplicat pentru emigrare.
eu sunt la faza cu dosarul pentru Viena si inca am unele temeri ca nu cumva sa imi fac vise si acolo sa fie cu totul altceva decat ma astept.
eu fug de tara asta din cauza mitocaniei(m-am saturat de vecinii carora nu le pasa ca stau intr-un bloc in care mai sunt si altii care poate nu ii intereseza ce discutii au ei sau ce muzica asculta etc), de institutiile statului, de spagi, de mizerie etc. si cred ca stiti si voi toate astea.
aici noi ne descurcam bine,zic eu, asta nu inseamna ca nu se poate si mai bine, dar ne dorim o casa in care sa ne simtim bine dupa ce venim de la serviciu, sa scapam de birocratia asta de aici deci nu venim neaparat pentru o stare financiara mai buna dar asta nu se exclude.
voi ce zice-ti credeti ca vom gasi acolo ce ne dorim?
cum va descurcati cu copii acolo?
va multumesc si astept cu nerabdare parerile voastre
va doresc numai bine tutror si multa bafta
oana
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Simonna spune:
Donia, hai ca ma faci sa rid! Cu maseaua ta cu tot! Pe bune, nu exagerez, eu cind merg cu geamul deschis la masina am o problema, mi se umfla obrazul, adica nu-s cum sa zic, pe dinauntru, si parca mi se activeaza toata reteaua de nervisori.... Bine ca ti-a fost bine... ai avut voie anestezie cu sarcina? Probabil ca da, din moment ce ai facut-o! (cred ca ma cam lasa facultatea ginditului, ar trebui sa dorm nu sa scriu mesaje!:))
Si, sa stii, la Wasaga o sa mai merg! Pe bune. Fix cum ai facut tu, stau pa Collingwood si ma navetez acolo. Natura e de milioane! Plus plajele alea delicioase... nisip adevarat!
Acum astept raportul de la prieteni care-au fost la ocean pe linga Boston si prin Maine, acolo miroase si a sare.... Ca teoretic pina vara viitoare avem si noi pasapoarte (asa e, na, lenea si taraganarea se platesc!) si ma tenteaza sa merg la valuri sarate.
Oana! Acum eu am mai scris o polologhie pe tema Canada versus Romania, sa tot fie un an jumate, poate doi... pe vremea cind subiectul se numea "Cu incredere spre Canada". Incearca sa regasesti primele pagini din topic si vezi pe-acolo, stiu c-a fost o dezbatere pe tema asta.
Deocamdata am gasit asta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23213&whichpage=1
si asta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24939
artrebui sa mai fie, dar eu acum nu prea am timp...
Simonna