Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 4
Mona_B spune:
Parpalak merci de intrebare, jobu merge bine, daca n-ar fi unii customeri asa carcotasi as zice chiar super, atat sefii cat si colegii sunt foarte OK. Mai e si salariul bunicel si apropierea de casa, as zice ca sunt norocoasa. Nu scap insa din vedere si alte oportunitati.
Recent am fost contactata de o companie pentru o pozitie care cere bilingvism engleza si germana. Salariul e foarte tentant,singurul inconvenient ar fi un schimb de noapte pe saptamana din cauza clientului din Germania insa ar fi o experienta superinteresanta, mai ales ca as vrea sa-mi pot folosi cunostintele de germana, daca tot m-am straduit s-o invat pe vremea cat am locuit printre nemti.
Mona_B spune:
Fetelor, am incercat sa dau de urma subiectului unde Caroline sau Corina (Cricor)au postat o lista cu zone interesante de locuit in Toronto, dar mi-am pierdut rabdarea cautand. Am vrea sa ne mutam cat mai curand posibil, mai spre nord, incepand cu York Mills, Fairview, Sheppard si mi-ar fi tare de folos lista respectiva.
Noi ne gandim tot la North York deci dar orice alta info despre zone mai atragatoare in Toronto e binevenita.
Doi dintre colegii mei romani locuiesc pe Bayview cu Sheppard aveti idee cum e?
Prinzchenmutter
DanaMario spune:
Mona_B Bayview cu Sheppard este o zona foarte buna
In primul rind scoli bune,metrou, zona foarte linistita nu se intimpla incidente.Eu stau pe aproape la Nort York Center de 3 ani nu am nimic de reprosat doar ca zona e cam scumpa, casele sint foarte scumpe si de cumparat si de inchiriat daca adresa casei apartine de liceul Earl Haig.
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
Ica 1975 spune:
Intru destul de rar din varii motive, insa zilele astea chiar nu m-am putut conecta la forum, voi?
Gabid, mi-ar face placere sa ne vedem mai ales ca locuim in acelasi cartier, inca (ne-am propus sa ne mutam la inceputul lunii oct, la expirarea contractului). Spre ex noi suntem aproape in fiecare seara in parc, cred ca stii despre care parc vorbesc, ce zici? Cu francizarea, eu zic ca depinde cat esti de tenace, si bine ar fi sa ai deja un loc la gradinita ptr fetita ta cat mai repede.
Magdone, felicitari de job !!!
Noi
Muc cel mic spune:
seara buna,
desi pic cam neanuntata as vrea sa va cer ajutorul. Sunt in concediu cu familia (2 prunci -3 jumate si 14 luni- ai una bucata sot) in Hamilton... si mai stam o vreme (pana pe 21 august). Stiti sa ne recomandati si noua niste locuri faine, gen parc sau plaja in apropiere, dar sa fie un pic child friendly? Azi am fost la Christie Lake (park) si a fost tare fain. Ce alte pobibilitati am mai avea?
Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.
P.S mai e cineva de prin Hamilton? apoape de upper gage?
Muc cel mic, sammy & nadya
Dana_B spune:
Buna fetele!
Noi intre timp ne-am inmultit - bb#2 are aproape 2 saptamani.
Puteti sa-mi dati niste sugestii pentru o biserica romaneasca in North York - noi stam la DVP cu Steels, Sf. Gheorghe e cam departe de noi, desi e foarte frumoasa.
Mona_B, zone bune de locuit: Bayview cu Sheppard e buna - sunt niste blocuri cu multi romani pe Carluke sau ceva de genul asta, Hotel Bucuresti mie personal nu mi-a placut deloc cum arata, mai este zona Fairview Mall, Yonge cu Eglinton, zona Don Mills era buna dar acum se renoveaza mall-ul si 2 ani e cam nasol. Am auzit ca la sud de Eglinton cu DM - Ontario Science Centre e foarte nasol, desi blocurile arata bine. In general daca ai metrou e mai scump - noi am stat la Lawrence cu DVP (asa si asa) si Yonge cu Eglinton - ultima locatie merita toti banii. Un sfat: daca vrei sa stii cu adevarat cum e zona si blocul care te intereseaza, du-te seara si daca sunt romani in bloc suna-i si intreaba-i pe ei. Experienta personala bate pe cea "din auzite".
Simonna spune:
Buna doamnelor,
crosetati cind altii muncesc!!!! :)
Dana-B felicitari si sanatate multa, un bebe cuminte si dragut iti doresc!
Cu scuzele de rigoare, vin tirziu cu raspunsul pentru Ica (cred?): dentistul cu maseaua mea de minte este intr-un un cabinet pe Cote de Neige, la doctora Munteanu, care mie imi place grozav! In plus, cu Radu sint super-draguti de fiecare data, e o bucurie sa mergem. De-aia a si fost socul asa de mare, ca nenea ala doctor, nu-mi aduc aminte cum il cheama, ceva cu H, cred, care lucreaza acolo din cind in cind si scoate masele m-a chinuit asa de tare! Ori poate sint eu "delicata" pina la loc comanda...:) (si-am mai auzit istorii de groaza cu masele de minte, asa ca... bobul de mazare sub saltea la noate sa vedem daca pot sa nu sa dorm :))
Bors .. la magazinele romanesti. La "Bucuresti" am cumparat eu. Daca nu... iaurt, lamiie, otet...
Leustean ... Dana, adica cum "se taie"? Adica asa, toata tulpina cu frunze cu tot? Las un ciot in pamint la iarna? Dezvolta ceva detalii aici, ca am si eu doua radacini care-au trecut ilegal granita in valiza lui tata si-ar fi pacat sa le nenorocesc!
Gradinite in mediu famililal... nu incerc sa contrazic pe nimeni, pur si simplu eu am fost (si sint) fan declarat. Totdeauna m-am gindit ca si asa copilul nu are repere aici, doar parintii, ce-ar fi sa-i mai ofer unul, educatoarea, sa fie ea aceeasi 3 ani sa aiba continuitate, sa fie asa... half-family. Si a fost grozav, dupa doi ani inca ne telefonam la evenimente, Radu inca vorbeste despre ea curent, ba chiar si despre copii cu care a fost acolo, mai trecem si-ntr-o vizita din cind in cind... educatoarea aceea este o parte bine definita din viata lui dinainte de scoala. Pe educatorul de la maternelle nu si-l aduce asa bine aminte, in timp ce Coleen sta la loc de cinste in album.
Gabid, n-am insirat toate astea ca sa te fac pe tine cu nervii, gradinitele sint, evident, bune si proaste. Vreau sa adaug: daca ai posibilitatea sa-l dai la o gradi in engleza, n-o rata. Parerea mea.
Gata si pauza!
Cu drag,
Simonna
DanaMario spune:
Dana_B o biserica romaneasca mai aproape de tine in North York este
http://www.st-dumitru.org/
Noi am ales biserica http://www.totisfintii.com ca-mi place foarte mult preotul - a botezul a fost ceva deosebit sau cel putin asa mi-a dat impresia preotul
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
Loma spune:
Mona eu ti-as recomanda zonele Fairview Mall, Bayview Village sunt cu multi romani, ai si statii de metrou care te duce oriunde vrei. Blocuri faine din zona Fairview cauta pe Leith Hill vis-a-vis de intrarea la Mall din Don Mills, superitendenta este din Iugoslavia si primesc numai europeni, nu arabi, chinezi sau indieni, blocul f. ingrijit pe partea celalata un alt bloc la fel bine ingrijit de superintendent canadian, f. de treaba, insa acolo am mai vazut mai multe natii.
Mai sunt si alte blocuri in zona, insa noi am stat acolo si ne-a placut. Daca poti mergi direct la blocurile respective, uita-te jos la nume, si vezi cam ce natii stau pe acolo, cere sa vezi apartamentele libere ..
Melody spune:
Buna,
Eu sunt din Hamilton. Mi-ar fi facut placere sa ne intalnim, dar maine plecam la Montreal, ca sotul este in concediu o saptamana.
Uite un loc unde noi ne ducem la plaja foarte des. Nu e departe, e mai putin de o ora de mers cu masina.
Sunt multe locuri, chiar in Hamilton de vizitat.Deja ai acces la internet incerca search City of Hamilton.
www.portdover.ca/" target="_blank">http://www.portdover.ca/
quote:
Originally posted by Muc cel mic
seara buna,
desi pic cam neanuntata as vrea sa va cer ajutorul. Sunt in concediu cu familia (2 prunci -3 jumate si 14 luni- ai una bucata sot) in Hamilton... si mai stam o vreme (pana pe 21 august). Stiti sa ne recomandati si noua niste locuri faine, gen parc sau plaja in apropiere, dar sa fie un pic child friendly? Azi am fost la Christie Lake (park) si a fost tare fain. Ce alte pobibilitati am mai avea?
Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.
P.S mai e cineva de prin Hamilton? apoape de upper gage?
Muc cel mic, sammy & nadya