Sezatoare canadiana (50)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

OanaPan, daca ai putea sa-mi dai adresa la magazinul ala ar fi excelent - mi-e cam greu sa ajung in Etobicoke sau Mississauga, cautam ceva in Toronto.

Olga, merci pt reteta de masca de par - chiar am nevoie.

Fetele cu botezul - eu am botezat copil in Canada (al meu adica) si am facut petrecerea la restaurant. Sincer, nu m-am asteptat sa primesc bani, desi lumea a dat. Chiar am fost surprinsa, caci nu credeam ca se dau bani la botez aici. Am fost la cineva la un botez dupa aceea, si noi, facand ce se facuse la noi, am dat bani si cadou, si am fost singurii care au dat bani spre uimirea mamei care si ea nu se astepta, restul luasera numai cadouri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lapinou spune:

Chiar am intrebat-o pe asistenta daca este romanca si mi-a spus ca nu...

Am mai dat sfoara in tara si pe la cunostinte...dar toate imi spun ca nu prea te baga nimeni in seama pana la 3 luni de sarcina. Mi s-a mai spus la merg la medicul de familie ca cica el se ocupa de sarcina la inceput si sa incerc sa ma programez la un medic ginecolog la spital. Acum spitale sunt multe...de Ste Justine ce parere aveti?

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

lapinou,da.este adevarat.
si eu tot asa am fost "urmarita" de medicul de familie si apoi inainte cu 3 zile sa nasc am fost trimisa sa fac cunostinta cu ginecologul(spitalul Sacre Coeur din Mtl.) care urma sa-mi faca cezariana

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

ia uitati ce harnicuta mi-s de dimineata...haideti la capitol nou ca umpluram 21 de pagini...
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83660

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Chrysion

Podeanu: referitor la alergii (si sanatate)

> Este cineva care a dezvoltat asa ceva de cind este in Canada? Ma tot miram cind completam formulare la copii la scoala , majoritatea au alergii. In Ro nici nu aveam habar de asa ceva. De vreo 3 saptamini insa imi tot curge nasul, citeodata si ochii, stranut si sunt nopti in care nu pot respira deloc.Mi-am luat un rendez vous ptr testele de alergii, macar sa stiu la ce sunt alergica.

Da, eu am am facut o alergie foarte urata la produsele lactate de cand am venit aici (desi nu am avut asa ceva inainte, in Romania). Pe mine m-au bagat in sperieti de-a binelea numarul enorm de mare de copii alergici de aici, de persoane bolnave de cancer (si boli cronice) si alergia pe care am facut-o eu. Am inceput sa caut informatii si sa citesc cat mai mult (pentru mine sanatatea e ceva extrem de important), iar acum s-au clarificat lucrurile. Unul din principalii factori cauzatori il reprezinta compusii nocivi din alimente (hrana de aici nu este din pacate per total la fel de sanatoasa ca cea din Romania). Altul - tipul de alimentatie. Hrana sanatoasa trebuie sa fie cat mai simpla si neprocesata.

Recomand tuturor celor interesati de o alimentatie corecta, pentru o sanatate indelungata, cartile medicului Joel Fuhrman: Eat to Live, How to Disease Proof Your Child, Fasting and Eating for Health (acestea trei se gasesc la Toronto Public Library) si inca una - despre scaderea colesterolului prin alimentatie. Pe mine m-au determinat sa fac schimbari majore in dieta intregii familii si le consider unul din cele mai mari avantaje ale venirii mele in Canada (din Romania nu as avut acces la ele). Se pot cumpara si online parca de pe site-ul web al medicului.

Referitor la alergia mea, dupa ce am invatat sa mananc corect (si sa imi echilibrez din nou regimul de viata), au disparut toate problemele de sanatate (apropos de produsele lactate, unul dintre factorii care m-au determinat sa renunt la acestea inainte de a citi cartile lui Fuhrman, a fost sa aflu ca aici folosirea hormonilor de crestere este un standard in zootehnie).

Dupa simptomele pe care le descrii, s-ar putea sa facut intr-adevar o alergie. Ceva asemanator insa am patit si noi cand ne-am mutat in noul apartament. In cel vechi aveam incalzire ca in Romania, prin calorifer. In cel nou - prin AC doar. Din cauza AC-ului am inceput sa ne trezim mereu si eu si sotul ragusiti, cu nasul infundat, cu senzatia ca nu mai putem respira. Alti prieteni din Romania, care locuiesc in acelasi bloc, au inceput sa aiba in plus epistaxis (sangerare din nas). Problema s-a rezolvat cand am inceput sa folosim un umidificator (pe termen lung insa pot apare alte probleme, ca astmul, asa ca la intoarcerea in Romania vom avea grija sa avem incalzire prin calorifer).

Cat despre medici, nu te baza doar pe ei. Citeste si informeaza-te cat mai bine. Ca idee generala, incearca sa rezolvi problemele intai prin metode naturale (alimentatie corecta - un factor mult mai important decat pare la prima vedere, lipsa stresului, conditii ambientale corecte, sport, relaxare, etc) si abia apoi treci pe medicamente, daca mai este cazul (majoritatea medicilor tind din pacate sa recurga din prima la medicamente, ceea ce nu e de dorit, tinand cont de efectele secundare ale acestora).

Chrysion

Chrysion, ce scrii tu e foarte adevarat. Felul cum ne alimentam e esential, ca stilul de viata in general: ore de somn, sport, activitati in aer liber. Eu una sunt perfect constienta de beneficiile alimentelor ecologice, care sunt mai scumpe decat cele obisnuite, insa sanatatea mea si a familiei e pe primul loc.
Multa lume insa desconsidera aceste produse fie pentru ca nu si le permit, fie din ignoranta.
Am luat la cunostinta de cat e de important sa fii atent ce cumperi de cand traiam in Germania unde am o prietena care consuma de ani buni produse ecologice. Sunt net superioare calitativ celor obisnuite.
Cu vegetalele mai merge, cele autohtone nu-s asa pline de pesticide ca cele importate, dar lactatele si carnea obisnuite imi inspira o mare neincredere si le prefer 100% organice.
Porcul sa nu-l vad, exceptie salamul fin, iar la carnea de vita am renuntat din cauza teribilei maladii, asa ca traiasca puiul organic, mielul si pestele proaspat.
Despre sport nu mai vorbesc aici, ca intru destul de des la capitolul respectiv sectiunea Femina.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Multumesc pt locurile unde gasesc castraveti murati si gogosarianul acesta nu punem nimic pt ca nici nu prea avem loc,la anul speram sa ne mutam la un 4 1/2 cu o bucatarie mai mare.Boxa de la subsol am umplut-o cu cutiile goale care le-am adus din Romania ca poate mai avem nevoie de3 ele cand ne mutam dintr-un loc in altul.Tare nu imi place chestia asta dar nici ap unde stau acum nu imi place.Asa e cand inchiriezi apartament de la distanta fara sa il vezi!

Dupa 3 luni de la sosirea in Canada am inteles ca imi intra asigurarea medicala.Cum procedez atunci ca sa gasim un dr de familie?Vreau sa merg la un dermatolog pt un tratament , pt ca am o dermatita seboreica capilara f urata si in RO nu am reusit sa scap de ea...asta in legatura cu cazutul parului!!!Eu in plus sunt plina de pete rosii pe gat si dupa urechi.Samponul Nizoral nu are nici un efect pt ele!

Voi stiti daca pt fata imi trebuie vaccine suplimentare.Unde sa merg pt informatii?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 15.10.2001

Mergi la inceput