Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 30
Podeanu spune:
ange,nu prea faci ceea ce face toata lumea....dar daca tot ai facut ne poti da si noua,astora de nu facem??? Eu am pus in primii ani si varza si gogonele si gogosari, apoi am renuntat treptat ca le gaseam de cumparat.In plus iti trebuie si spatiu sa le tii iarna -la rece.
Ce sare ai folosit, sper ca din aia mare,nu??? ma mir ca cea pe care am cumparat-o eu nu era asa alba, era exact ca cea grunjoasa din Ro.
Simonna si eu ma duc saptamina viitoare la un botez (te pomenesti ca ne-om intilni????) si am intrebat-o direct pe mamica cum sa fac. Nu am mai fost nici eu la nici un botez si nu am vrut sa ma fac de rusine.Ea prefera carte cadou de la Sears avind in vedere tot ce mai cumpara ptr bebe. Si eu tot la 150$ m-am gindit.
Vroiam sa va intreb si eu despre alergii. Este cineva care a dezvoltat asa ceva de cind este in Canada? Ma tot miram cind completam formulare la copii la scoala , majoritatea au alergii. In Ro nici nu aveam habar de asa ceva. De vreo 3 saptamini insa imi tot curge nasul, citeodata si ochii, stranut si sunt nopti in care nu pot respira deloc.Mi-am luat un rendez vous ptr testele de alergii, macar sa stiu la ce sunt alergica.
Am citit cite ceva si se pare ca alergia care te loveste la sf lui August (si tine pina la prima zapada)e datorita buruienilor. Asta inseamna ca m-am nenorocit, casa mea e inconjurata de verdeata, parc, cimp.
Pina la urma am cumparat si eu vinete in weekend de la o piata de linga mine cu 14$ cutia mare. Sunt deja coapte si la congelator.Faceam diferenta de pret intre astea si cele de pe la fermele din laval. Cred ca dadeam pe benzina mai mult.
Dana si gemenii
Voiculestii
Ica 1975 spune:
Olga, merci. Masca cum o fac? Le amestec pe toate trei si le pun pe par? In ce proportii? Cat stau cu masca pe cap? Am nevoie de ceva care sa functioneze ca-mi cade rau de tot parul, daca mai cade in ritmul asta chelesc
Noi
Simonna spune:
Doamnelor, multumesc pentru raspunsurile cu botezul, asa ceva gindeam si eu, dar aveam nevoie de o confirmare.
Ana, cred ca tu vorbeai aici de cursuri pt. copii... eu il duc pe Radu la Centre de Sablon, strada cu acelasi nume intre Notre Dame si Samson, 13 si Av. 100. Karate de 2 - 3 ori pe saptamina, facea si inot dar cu lectiile si pasiunea pentru computer nu mai e timp acum, mai ales ca incepem schiul la iarna, alta distractie! Daca te intereseaza, saptamina asta au inceput cursurile, probabil ca poti sa il mai inscrii pe Tudor, fac de toate, de la dans la soccer.
Emily, eu am fost cumintica tare zilele astea, am aveut ceva probleme de sanatate, sa zic asa, trecem peste si ne vedem de viata, ii dam inainte, mi-au cam inchis gura problemele, dar imi revin eu! Pupici la copilul ala frumos al tau!
Cu drag,
Simona
Chrysion spune:
Podeanu: referitor la alergii (si sanatate)
> Este cineva care a dezvoltat asa ceva de cind este in Canada? Ma tot miram cind completam formulare la copii la scoala , majoritatea au alergii. In Ro nici nu aveam habar de asa ceva. De vreo 3 saptamini insa imi tot curge nasul, citeodata si ochii, stranut si sunt nopti in care nu pot respira deloc.Mi-am luat un rendez vous ptr testele de alergii, macar sa stiu la ce sunt alergica.
Da, eu am am facut o alergie foarte urata la produsele lactate de cand am venit aici (desi nu am avut asa ceva inainte, in Romania). Pe mine m-au bagat in sperieti de-a binelea numarul enorm de mare de copii alergici de aici, de persoane bolnave de cancer (si boli cronice) si alergia pe care am facut-o eu. Am inceput sa caut informatii si sa citesc cat mai mult (pentru mine sanatatea e ceva extrem de important), iar acum s-au clarificat lucrurile. Unul din principalii factori cauzatori il reprezinta compusii nocivi din alimente (hrana de aici nu este din pacate per total la fel de sanatoasa ca cea din Romania). Altul - tipul de alimentatie. Hrana sanatoasa trebuie sa fie cat mai simpla si neprocesata.
Recomand tuturor celor interesati de o alimentatie corecta, pentru o sanatate indelungata, cartile medicului Joel Fuhrman: Eat to Live, How to Disease Proof Your Child, Fasting and Eating for Health (acestea trei se gasesc la Toronto Public Library) si inca una - despre scaderea colesterolului prin alimentatie. Pe mine m-au determinat sa fac schimbari majore in dieta intregii familii si le consider unul din cele mai mari avantaje ale venirii mele in Canada (din Romania nu as avut acces la ele). Se pot cumpara si online parca de pe site-ul web al medicului.
Referitor la alergia mea, dupa ce am invatat sa mananc corect (si sa imi echilibrez din nou regimul de viata), au disparut toate problemele de sanatate (apropos de produsele lactate, unul dintre factorii care m-au determinat sa renunt la acestea inainte de a citi cartile lui Fuhrman, a fost sa aflu ca aici folosirea hormonilor de crestere este un standard in zootehnie).
Dupa simptomele pe care le descrii, s-ar putea sa facut intr-adevar o alergie. Ceva asemanator insa am patit si noi cand ne-am mutat in noul apartament. In cel vechi aveam incalzire ca in Romania, prin calorifer. In cel nou - prin AC doar. Din cauza AC-ului am inceput sa ne trezim mereu si eu si sotul ragusiti, cu nasul infundat, cu senzatia ca nu mai putem respira. Alti prieteni din Romania, care locuiesc in acelasi bloc, au inceput sa aiba in plus epistaxis (sangerare din nas). Problema s-a rezolvat cand am inceput sa folosim un umidificator (pe termen lung insa pot apare alte probleme, ca astmul, asa ca la intoarcerea in Romania vom avea grija sa avem incalzire prin calorifer).
Cat despre medici, nu te baza doar pe ei. Citeste si informeaza-te cat mai bine. Ca idee generala, incearca sa rezolvi problemele intai prin metode naturale (alimentatie corecta - un factor mult mai important decat pare la prima vedere, lipsa stresului, conditii ambientale corecte, sport, relaxare, etc) si abia apoi treci pe medicamente, daca mai este cazul (majoritatea medicilor tind din pacate sa recurga din prima la medicamente, ceea ce nu e de dorit, tinand cont de efectele secundare ale acestora).
Chrysion
OlgaTarziu spune:
Oana e vorba de ala unguresc
Blue Danube sausage House Limited- 24 Chauncey Ave., Etobicoke
Si ala nemtesc iti dau linkul
http://www.brandtmeats.com/
Ica Se pune un galbenus de ou, o ligura de miere, una de ulei jojoba si una de ulei ricin. Iese ca o maioneza. daca ai parul mai lung si ai impresia ca e putin mai pune cate o lingurita. Pui pe cap, acoperi cu o punga si stai o jumatate de ora. O sa ai senzatii ciudate, mai curge pe gat, ai grija si sterge. Apoi te speli ca de obicei. Mie mi-a facut foarte bine. Dupa nastere am avut senzatia ca nu mai raman cu nimic pe cap. Dupa vreo 2 luni de faza asta (plus ca am tuns parul scurt si am luat minerale) s-a oprit si a inceput sa se regenereze.
Olga
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-
Ica 1975 spune:
Olga, . La mine faza cu "nimic pe cap" n-o sa mai fie senzatie, ci realitate cruda, daca lucrurile se deruleaza ca acum
Noi
Magdone spune:
Fetele, multumesc pentru reteta cu masca de par, si eu o sa incerc ca si mie imi cade parul ceva de speriat
In rest, va citesc ca de scris mai greu, in plus eu nu stiu cum sa fac sa am si eu un pic mai mult timp pentru mine, vreau sa ma duc neaparat la o sala ceva sau inot ca nu mai pot, sunt intepenita, toata ziua la servici pe scaun, iar acasa treaba cat cuprinde, ooofff.
va pup
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
lapinou spune:
Fetelor am sunat astazi la dr. Sonia Simion, iar asitenta mi-a spus ca din pacate nu primeste paciente noi....am fost suparata, pentru ca ma enerveaza chestia asta cu medicii de aici, ba nu te programeaza, ba ff tarziu.
V-am pupat!
ange spune:
lapinou,mergi direct la cabinet.
cu siguranta la fata locului se rezolva.
ceri sa vorbesti personal cu doctorita.
zic si eu...
asta cu cazutul parului e o "boala" pe aici.Si mie-mi cade suvite nu fire de par.
Am asa o ambitie sa nu-l tund sa-l las sa cada sa vad pana cand.
Eu am inceput sa iau "nutricap" dar e de durataaaa tratamentul.
Am sa incerc si eu masca asta a voastra dar intai va astept pe voi sa-mi spuneti ce rezultate aveti
DAna,e primul an in care ma chinuie talentul in ale pusului de muraturi.Cred ca nu am ce face
Oricum sunt tare mandra de realizarile mele.Acum sper pe cat sunt de aspectoase ,pe atat sa fie de gustoase.
Si nu sunt chiar atat de toanta pe cat par Am folosit sare mare.Si crede-ma ca e albaaaa ca zapada
In fine.nu conteaza.
Simonna,sa cresti mare.sa ne povestesti cum a fost la botez.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert