program lung sau scurt?

program lung sau scurt? | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

buna fetelor

am o mare dilema.
mi-am dus fetitza la gradi la fara frecventa,adica la un Club al juniorilor sau de 2 ori pe saptamana , de la un an si 4 luni.e f sociabila, nu a plans o clipa dupa mine deci problema asta nu o am.
acum are 3 ani si din toamna vom merge zilnic.

nu stiu daca sa o las la program lung sau scurt.are cine sa o scoata si sa stea cu ea-bunicile-si avantajul mare ar fi ca stiuce si cat papa.insa cam sare somnul acasa si ma gandesc ca poate acolo ar dormi zilnic.plus ca ma gandesc ca daca se obisnuieste sa fie luata la amiaza de la inceput nu va mai vrea sa doarma ulterior acolo

asadar astept sfaturi experimentate

va pup

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Buna! Sunt super-multumita, fericita, incantata...pentru ca Emma s-a adapatat ff bine la gradi cu program prelungit!! Ieri a fost prima zi, azi e a doua. Am dat-o la o particulara care functioneaza si in vacanta!
Ma crezi ca Emma (care a stat NUMAI cu mine pana acum, doar canad am fost sa-l nasc pe Matei a stat fara mine) a mancat si a dormit cu copiii, FARA IFOSE, inca din prima zi?? NU-mi venea sa cred ca-i adevarat! Si azi abia astepta sa mearga iar! Abia astept sa aud impresii noi, cand merg s-o iau la 5!
Mentionez ca e tare mofturoasa si la papa, si la somn (asta cu mine). Acolo insa....SURPRIZA!
Sfatul meu e s-o lasi de la inceput la program prelungit. Daca o iei la 12 in primele zile, ea tot va astepta s-o iei si se va criza cand va vedea ca n-o mai iei. Asa...daca o lasi de la inceput, va sti ca asta-i programul si cu asta basta!
Si sa stii ca fitze fac cu noi, cu nu altii...eu una m-am convins pe deplin!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Si eu zic la fel ca pisi_ella, sa o lasi de la inceput la acelassi program, adica lung.
De ce ? Pt ca va fi mai greu dupa ce o iei un timp la pranz si dupa o lasi pana seara, chiar daca e un copil iubit si ingrijit.
In plus, la cresa sunt toate sansele sa se dezvolte armonios, sa manance si sa doarma dupa program, sa interactioneze de mica cu copiii si astfel sa evolueze mai bine.
Am inteles ca are bunici, deci iti va fi foarte usor sa o ia ei/ele si sa o scoata in parc, sa interactioneze si cu alt fel de "program", ca bunicii sunt de obicei mai lejeri.
Eu l-am dus pe Adi de la 2 ani fara 2 luni la program lung si nu mi-a parut deloc rau, pt ca acolo s-a integrat perfect. A invata sa manance singur fara sa se murdareasca (acasa nu reuseam) in timp record (3 saptamani) si multe altele.
Le face bine sa se obisnuiasca cu un program zilnic, mai ales cand sunt mici rutina ii face sa se simta in siguranta. Plus ca acolo nu au asa multe "mofturi" ca acasa unde sunt centrul universului parintilor/bunicilor.
Va dorim succes si multe realizari la cresa !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

multumesc de raspunsuri, pisi ma bucur sa vad ca sunteti bine si aveti o familie asa frumoasa.

Ana, suntem grupa mica, am terminat cu cresa ca o sa avem 3 ani si 4 luni

e f adevarat ce ziceti voi, cred ca asa vom face

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Gradinitele cu program scurt sunt de fitze! Eu sunt educatoare la program scurt si, pana aici, am trecut prin toate celelalte tipuri de programe-va asigur ca programul prelungit este benefic copilului in mai mare masura! La acest tip de program ar trebui sa apeleze doar copiii cu probleme de sanatate, care nu pot sta f. mult timp intr-un anumit mediu: alergii, raceli dese, imunitate scazuta, etc. Sper sa nu fi suparat pe cineva, dar, pentru copii, un asemenea program, inseamna o plimbare, putina joaca, o ora de stat la masa, iar joaca si tot asa, pentru ca timpul fizic este insuficient daca vrei sa faci ceva treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna.
si parerea mea este ca e mai bine din toate punctele de vedere la program lung decat la program scurt. copilul invata o anumita disciplina, are timp mai mult de socializare si acomodare cu restul (colegi, educatori).
eu sunt pro program lung.
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Carrie, IERTARE !!!!
Am confundat gradinita cu cresa, pt ca noi am mers mai intai la cresa.
Si noi suntem tot grupa mica acum.
Pupicei si bafta la gradi !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Luuuuuuuung!
Nu exista nu se adapteaza, astea-s mofturi mai ales cand au de ales. Indiferent daca raceste des, programul scurt nu e solutia ci cresterea imunitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emasto06 spune:

Buna mamicilor,

Eu votez pentru program scurt. De ce? Poate ca depinde si de temperamentul copilului, dar un program de 8 ore intr-o singura cladire mi se pare extrem de ....greu de suporat ca spatiu si ca societate pentru un copil de 3, 4 sau 5 ani. La varsta asta trebuie sa stea in aer liber cat mai mult, trebuie sa aiba spatii maaaaaari de joaca, sa alerge , sa mearga cu bicicleta , sa cunoasca alti si alti copii. Nu sa stea intr-o cladire din care ies intr-o curte micutza (ma refer la majoritatea gradinitzelor, foarte putine au spatii mari) cand si cand . Nu sa stea intr-o clasa fie ea sala de curs, sala de mese sau dormitoare 8 ore pe zi....Mi se pare prea mult pentru ei. De la asa o varsta frageda inregimentare, cu program fix de masa, fix de somn, fix de distractie. Nici gand. Are timp , toata viata va face instructie cu scoala, apoi serviciul ..samd...

Am vazut mamici care sunt incantate de cum mananca copiilor lor la gradinita. Acea mancare nu este "imbunatatita" oare la gust??? Gen Mc'Donalds: orice copil va manca la nasfarsit cu placere o mancare tip Mc'Donalds. Nu este greu, orice restaurant adauga pana si in banalul piureu de cartofi un "ameliorator" de gust.
La cate gradinite salata proaspata de legume este prezenta la fiecare masa de pranz??? Sau acel minim de 2-3 fructe proaspete ?

In concluzie , pentru adaptarea la viitoarea viata de scolar, 4 ore de gradinita pe zi sunt super-suficiente. Treptat va trece si la regimul de 8 ore pe zi. La 3 ani este un bulgarash de aur care are nevoie de muuuuulta libertate si muuuuulta diversitate.

Eu am 2 baietzei, cel mare a trecut de etapa gradinitza, cel mic incepe anul acesta gradinita. Din experienta celui mare, toate activitatile instructiv-educative de la gradinitza se fac in cursul diminetii, dupa-amiaza se doarme si apoi se "trage de timp" pana la venirea parintilor. In tot acest timp copiii "de afara" se distreaza copios prin parcuri. Sau pot merge la un spectacol, la un curs de inot, la un cerc(daca au drag si inclinatie catre ceva anume).
Sau pur si simplu pot dormi mai mult sau mai putin, in functie de nevoile fiecaruia si nu in functie de ...program.

Cu drag,
Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ema, iarta-ma ca te intreb: mergi zilnic in parc cu pustanul tau 2-3 ore? Daca da, esti o supermama! Ozi a mea se juca in curtea gradinitei de la 15,30 la 17 in fiecare zi fara ploaie, vara ii scotea si o ora inainte de masa de dimineata. Mancarea avea marea calitate de a fi proaspata. E mare lucru daca reusesti sa-i faci mancarica zilnic unui copil de 3, 4 5 sau 6 ani. Eu nu as fi facut fata si am un program mai mult decat lejer. Deci, parerea mea este ca nu stii ce te asteapta cu cel mic daca e doar imaginatie sau, repet (in cazul in care chiar ai probat) esti o supersupermamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

remarc ca mai am totusi doua mici probleme(sau mari?)

1)fata mea mananca singura numa daca vrea si are chef, altfel ii cam bagam in gura
2)doarme de amiaza cu un ritual de 2 povesti si giugiuleala cu jucariile de plus.mai sunt si zile cand sare acest nani.
oare se va putea adapta??

Thea Alexia
noi si Roma 2006

Mergi la inceput