Mamici de iulie - august (79)
Raspunsuri - Pagina 13
dianav spune:
Draga SABANA,
Multumesc mult pentru raspuns.Sanatate multa tie si bebelusului tau!
Ai nascut normal sau cezariana? Mie, de teama, mi-a intrat in cap ca as dori cezariana, mai ales ca termenul nasterii la mine este in preajma Craciunului si nu as dori sa ma apuce noaptea sau sa fie medicul in concediu. La cezariana imi imaginez ca ma poate programa cu cateva zile mai devreme.
Din cate am inteles eu in pachetul de 2000 si putin Euro intra spitalizarea 3 zile si serviciile medicale oferite in acest timp-bineinteles in principal nasterea.E adevarat?
Mi-ar placea cand iti gasesti timp sa imi dai si alte detalii, nu am pe cine intreaba...ce trebuie sa iti aduci de acasa si tot felul amanunte pe care nu are cine sa ti le spuna decat cineva care a trecut prin asta.
angelli spune:
Hello fetelor mamici si burtici, trebuie sa fim puternice, totul trece.
Eu ma simt foarte bine, are si Andreas momentele lui rele si ma simt ca in Twilight Zone, nu stiu cind e noapte cind e zi.
Pentru epiziotomie, pe mine m-a ajutat crema de galbenele este una inchis la culoare si foarte groasa.
Mamici care alaptati cum sa fac sa plec si eu de acasa, bebele sa il las la mama soacra, ii dau laptele meu la bibe? Si cind il colectez, dupa ce a mincat el? Pot sa il colectez in mai multe ture? Please help me, avem frigi gol si ni s-au intins urechile de foame dar nu il pot trimite pe sotul singur(adevarul e ca vreau eu sa ies)
Plec ca tipa bebele tare!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20731;28/st/20060722/dt/8/k/3f0b/preg.png
Tweety7 spune:
Salutare, dragutzele!
Eu am tras ieri o semisperietura. Incepand cu ora 16, au inceput contractiile. Initial, nedureroase, la interval de aproximativ jumatate de ora. Apoi, s-au indesit. Ajunsesera la 9 minute, iar dupa, chiar la 5 minute. Asa am tinut-o pana azi-noapte la 1. Bineinteles ca am plecat la Bucuresti (eu fiind din Calarasi). Acum sunt inca aici. Contractii am mai avut si azi, cand dureroase, cand nedureroase. Cele dureroase au fost usurele. Resimteam o durere ca cea de la ciclu, dar suportabila. Nici acum nu s-au potolit, dar sunt la intervale mai mari si nicidecum regulate. Intrebarea mea este daca pot concluziona ca se apropie evenimentul. Tare mult mi-ar placea sa fie asa, fiindca, dupa cum am mai spus, sunt la capatul rabdarilor.
Constat ca toate avem probleme, si mamici si burtici. E minunat ca ne avem una pe alta aici pe forum.
multi multi tuturor!
http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
37+
Taty spune:
Buna, fetelor!
Multumesc tuturor pt felicitari si la rindul meu va urez sa aveti nastere usoara celor care inca nu au nascut si bebei santosi tuturor proaspetelor mamici. Imi cer scuze ca nu fac nominalizari, nu am reusit sa citesc tot..
Va scriu pe scurt povestea mea:marti, 1 august am eliminat dopul gelatinos pe la 6 dimineata si am avut contractii dureroase regulate toata ziua, insa suportabile..uneori ce-i drept imi dispareau asa ca am profitat sa ies prin oras sa rezolv ultimele treburi...
Spre seara o iau pe mama si iesim intr-o plimbare cu picioarele prin apa marii asa cum aveam obiceiul in fiecare zi, desi contractiile revenisera dar am zis ca rau nu are sa-mi faca si chiar asa a fost.
Ajunse acasa am inceput sa cronometrez si am vazut ca erau de-acum dese, din 5 in 5 min asa ca am plecat la spital unde pe la 12 si ceva (noaptea) eram deja in sala de dilatatie cu centurile si electrozii de monitorizare puse...Venisem cu dilatatie 2...
Repejor au inceput contractii din ce in ce mai dureroase si de unde eram eu curajoasa de acasa sa nasc natural am cerut epidurala...face moasa, hai sa te evaluam si cind se uita, aveam deja dilatatie 8 dupa ce trecusera cam 2 ore de contractii...asa ca mi-a zis ca nu mai are rost sa imi faca anestezia caci si-ar fi facut efectul dupa ce as fi nascut, caci venirea lui bb era iminenta...
Din acel moment mi s.a zis sa incep sa imping cu fiecare contractie si asa am facut, incepuse sa mi se para mult mai usor impnsul decit contractiile dinainte, singura faza nasoala era ca respiratia nu imi mai iesea de nici o culoare...nu reuseam sa ma coordonez sa respir si de aceea mi-a fost greu...m-au trecut in sala de nastere si in vreo 25 minute maxim am nascut cu ajutorul moasei care mi-a impins burta cu fiecare contractie..eu impingeam prea putin ..si uite ca momentul mult asteptat a sosit, am simtit cum a iesit bebitza scumpa si cu ea am simtit o mare usurare...a fost bine ca totusi a iesit repejor, nu a intirziat mult pe canalul nasterii..asa mi-au zis...Si nasterea propriu-zisa a durat 4 ore!!!!( Am avut sansa, ce mai, cred insa ca au contat si plimbarile de o ora facute pe malul marii, prin apa pina la glezna in timpul ultimelor saptamini de sarcina...altfel nu-mi explic...)
Dupa care m-au cusut caci mi-au facut epiziotomie si dupa vreo 25 minute am iesit din sala de nastere -eu, caci bb iesise mai devreme putintel dupa ce a stat la mami in brate putin. Au dus-o pe bebitza la bunica si au pus-o la o lampa si gataaa...aveam bb cel mult dorit, parca nu imi vine sa cred cum a trecut totul si am asa o sumpete de bebitza...in prima zi nu am facut nimic altceva decit sa ma uit la ea si sa o admir...am sa trimit ceva poze si pe mailul comun.
Cam asta ar fi pe scurt...acum suntem o papacioasa mica si m-am necajit in primele 2 zile ca a trebuit sa ii dau si formula caci nu se satura cu colostrul, abia aseara mi-a venit laptele ...
Va pup pe toate inca o data si va tin pumnii gravidutelor ramase pe lista!!!
Tatiana si bebitza scumpa Maria
Tweety7 spune:
Tatiana sa-ti traiasca fetitza scumpa! Pupici pentru amandoua si refacere rapida pentru tine!

37+
Tweety7 spune:
fetelor! Sunt atat de data peste cap cu pseudo-contractiile mele, incat am uitat sa urez bun venit acasa noilor mamici si tot ce-si doresc pentru puisorii lor. De asemenea, insanatosire grabnica mamicilor si gravidoaselor cu probleme!
37+
adelapop spune:
fetele mele am revenit
inca nu reusesc sa intru , incerc sa ma adaptez
sunt super incantata de noul meu rol de mami
va pup si revin cand pot
cum v-ati gasit pediatrul?????
imi puteti recomanda pe cineva de incredre?
si cum se procedeaza? vine acasa?
pup
scumpei bianca maria

Tweety7 spune:
Adelutza bine ai revenit, scumpa! Multa bafta in rolul de mamica! 
Anasia crezi? 
37+
adelapop spune:
acum ma mulg pt ca am facut furia laptelui urat de tot si am avut si sfarcurile varza iiar dr de la spital ne-a zis ca daca bebe suge din biberon si nu il papa pe tot sa aruncam laptele ca a intrat in contct cu saliva lui bebe si nu mai este bun. voi stiti ceva de asta?

Alessia