40 cu + sau - (cap.15)
Raspunsuri - Pagina 7
lu.more spune:
Vinaigrette, Soni?
Daca despre asta vorbesti, pui mustar + sare + ulei de masline + otet (balsamic).
Nu stiu cantitati, eu il fac ochiometric si dupa gust.
Frec mustarul + sarea pana se dizolva sarea, apoi pun uleiul putin cate putin si frec ca la maioneza, apoi otetul cu picatura. Si mai gust, si mai adaug...
Dupa care mi se taie.
De aceea te sfatuiesc sa le pui pe toate intr-o sticluta de o jumatate de litru (de exemplu) si sa le amesteci bine-bine. Se pastreaza in dulap la temperatura ambianta, iar cand pui pe salate il amesteci nitel inainte (ca se lasa mustarul la fund).
Priceputa mai sunt. Ma uit la mine si ma minunez.
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Mik spune:
Gata, poci sa va scriu citeva minute.
Repet, sunt in vacanta cu copilasii acasa si cu mama din RO; Si mama, draga de ea, de fiecare data cind ma vede la calculator crede ca lucrez si daca stau prea mult imi aduce aminte ca am alea si alea de facut.
Soni, cum faci tu defrisari totale ? io am incercat pe mine insami cu benzi cu ceara rece si am ramas cu ceara pe mine. deci m-am ras nitel pentru plaja.
Cius, distractie placuta cu prietena.
Hai mey Ana-Maria, stiu ca in Bucuresti e nasol cind e cald, dar un parc cu banci tre' sa fie pe linga tine sa iesi la aer, sau macar citeste in balcon.
Mishto bancul cu James Bond (suna mai degraba a banc pentru matematicieni).
Conflictul cu cel mare (8 ani si ceva) s-a terminat cu abandon din partea lui, si cum a terminat cu batutul la cap si a coborit in sufragerie, am pus aspiratorul in functie. A fost foarte multumit de camera curata. In alta ordine de idei, creatura acompaniat de maimutza mica din dotare au spart impreuna un borcan de sticla umplut cu bile de sticla pe pat si au umplut cearsaful de cioburi. in concluzie : am schimbat paturile la toti 3 cupiii.
Va pup si poate mai vin (mama e plantata in fotoliu sufragerie cu niste carti in brate, sa am si eu timp de PC.).
Mik.
craciunitza spune:
Aoleu, ca sughitaram toata ziua, ne-a stat cafeaua-n gat, iaca am venit si as fi stat pana dimineata daca nu aveam treaba.
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
KUKI spune:
Si zi asa, v-ati intalnit, ati baut cafea...hmmm...ei, lasa, draga ca mie nici nu-mi place cafeaua, da' ziceam asa...ca ce-o fi cu voi de nu mai apareti. Mda...ia te uita draga la ele, ce sa spun...s-au intalnit bucurestencele la o cafea...ce-or fi avut atata de discutat, alta treaba nu mai aveau, hmmm...Craciunitza cred c-o fi chiulit de la serviciu sa stea la barfa in timpul programului.
Mamaaaaa, mor de ciuda ! Da' nu vin eu la Bucuresti ! Ei, las' !
Porumbel30 spune:
Lu , exact asa mi-a spus mama cand m-am laudat cu ce am mai pregatit bun de papa...
E f. buna ideea cu sticluta !
Iar in legatura cu visul , te inteleg f. bine...
Cum a fost la intalnire ?
Nema , daca nu sunt indiscreta , de ce te duci in state ? Si baiatul ramane in Buc. la scoala ? Parca spuneai ca e in anul 2...unde ?
Ciuss , ma bucur mult pt. tine , pt. prietenia dintre tine si fosta ta colega... Si Lu are mare dreptate !
Ma duc sa fac pe judecatorul de pace intre baieti si ma intorc !
Va pe toate !
" Curajul nu inseamna absenta fricii , ci victoria impotriva ei "
craciunitza spune:
Mai, KUKI, mai!
cius, cu cea mai buna prietena din viata mea ma vedeam de 2-3 ori pe an desi eram aproape vecine (Liana, daca citesti aici printr-o minune, sa stii ca da, eu sunt!) dar cand ne vedeam, stateam o zi si o noapte impreuna si vorbeam cate-n luna si-n stele. Stie prietena ta ce simti, nu-ti fa probleme, bucurati-va una de alta.
Porumbel, a fost frumos la intalnire, cum sa fie, nema voia sa planga si eu incercam s-o opresc, apoi voiam eu sa plang si nu ma lasa ea si tot asa pana am terminat cu plansul si am inceput cu rasul.
Cine-mi face rezumat cu ce-a zis KUKI? Nu gasesc nimic flagrant, a sters, asa-i? Tz, tz, tz!
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
soni spune:
gata ,acu tre sa targ o portie de plis zdravan ca explodeaza oala cu presiune care e in mine . M-am luat peste picior cit am putut dar acu nu mai pot .
Lu ala era mincate-ar mama de gospodina . dupa ce il fac i-ti spun.
gata am un nod in git si ma retag .Aici nu se poate plinge .
Dupa ce i-mi revin din soc si un dus ma intorc . pupici
adrienne12 spune:
Ana Maria e canicula? Un motiv in plus sa bei bere. pt. cele la cura de slabire intre care si eu va recomand ceai cu gheata. Din acela de fructe de padure/visine/smeura. AM baut la libraria Carturesti in bucuresti (ia du-te acolo asta mica sa vezi ce te denstinde) si de cind am venit acasa fac si eu in fiecare seara, il pun in frigider si am toata ziua a doua zi. Personal eu pun si un pliculetz de menta. Amestecul de acrisor cu menta mi se pare f. bun. Mai pun si gheata in pahar si feliuta de lamiie si e f… bun mult mai bun decit ce vind americanii pe post de ice-tea.Fetele daca nu va e cu suparare aveti retete de supe sau ciorbe reci? Caci am intrat in pana de inspiratie si pe linga salate ma gindesc ca a r fi bun si o ciorba rece. Am deschis topic despre asta la “culinare” sa vedem ce o sa gasesc. Va pup.
noemi marian spune:
Potop e-aici cu voi!Aveti un debit...Helau!Io-s mai de la munte si-s ardeleanca de-aia inceata.Nu numa' la minte,ce-ati crezut?Si unguroaica pe de-asupra!Gabitza ce mi-ai facut?
Soni,io m-as lasa pe mina ta,dar cum?Ca m-as duce si pe jos pina in Italia pt un rasfat de zile mari!Si-apoi stii tu,oi pune-o cu al meu.C-a vrea pe urma nevasta frumoasa non-stop si ce ma fac?Lasa ca-i mai bine asa macar is la moda.
Pe-alea frumoase le vede pe strada.Sau in reviste.
Craciunitza,chiar nu aveai ce sa faci.Cine stie cum a ajuns tinara respectiva sa-l cunoasca pe neanderthalianul ala.Si daca te bagai poate o luai si tu in freza.Ai nevoie de asa ceva? Oricum mie-mi plac teribil macho istia care-si masoara fortele c-o femeie. Le-as taia oole si le-as coase de nas.Asta ca sa arat ca si io pot sa am co..ie.
Lu ,doamna aceea a ta merita o continuare.Eu am asa o prietena de suflet o tanti pe care am cunoscut-o cind lucram la un mare magazin de decorat pardoseala.Prima data cind a intrat in magazin i-a gonit pe colegii mei care vroiau s-o ajute printr-o atitudine defensiva aproape muta.Scria pe ea 'lasati-ma in pace'.Fiind pe faza am zis ca trebuie sa fac ceva pt ca era ca o provocare pt mine.Am descintat-o aproape o ora.E drept ca am lasat toata treaba ce-o aveam balta.La final,inainte sa iasa,m-a pupat pe obraz si mi-a multumit pt conversatie.A doua zi a revenit si si-a cumparat mocheta in tot apartamentul,dar a rugat in mod imperios sa ma ocup eu de ea.
Acum ma mai suna din cind in cind doar pt a ma intreba ce fac si stam la povesti minute intregi.Nu mi-a lasat nr ei pt ca a zis sa nu-mi cheltui eu banii pe ea.
Am aflat si motivul pt care era asa de taciturna:e singura pe lume si sta mai mult in Italia la o ruda f indepartata pe care o ajuta la menaj si cu copiii si nu-i place.Acolo nu are prieteni,iese rar,iar cind vine acasa sta doua-trei saptamini si merge inapoi.Si o doboara singuratatea.
Carmi,concediu placut.
Gabi,hai sa facem schimb de temperaturi.Iti trimit cele 30 de-aici si dai tu 21.Wow ce mi-ar placea.
Musai tre sa mai citesc o data pt ca iar nu mai stiu.
pina atunci on banc.
Ion si vasile isi pasteau oile pe doua dealuri despartite de-o sosea.
Si oile ,ca oile,erau mai mult pe sosea decit pe pasune.Intr-o zi unul cu un bolid de 270cai trece pin'tre ele si le face una cu pamintu'.Zice Ion:Na,ni mai Vasile ce ni-o putut face cela mai,turistu' cela cu motoru' lui,tat di-o oaie moarta si-un sinje pa tat drumul,nu-i una sa nu hie cu matele pe-afara istenem si tulai doamne ce s-o ales de bietele noast'e oi!
La care Vasile:io nu ma uit ca imi repugna.
si mai vin,Nomi
nematics spune:
Da, mey, ne uita al de sus la cafea si de nu avea Craciunita treaba mai stateam o zi si-o noapte!!! Si ne gindim serios sa punem de o intilnire si la iarna, sa vina si fetele de prin strainatatzuri acasa, de Sarbatori. Eu si vad soricii, toba, cirnatzii, piftia, SLANA SI PALINKA, si de pofta dupa ce m-am despartit de Craciunitza (faci cinste de Craciun inteleg, nu?? ca e zia numelui) m-am proptit in Megaimage si am luat sunculitza cu sorici si alte bunatati din care m-am infruptat inainte sa va scriu, ca tot era netul cazut.
Apropos de slabit, am slabit 2 kg cu cartofi prajiti, slana si alte alea, dar fiindca fac gimnastica. Azi am constatat ca imi recapat din ce in ce mai mult mobilitatea articulatiilor si gifii din ce in ce mai putin cind urc scarile - asa ca NU UITATI - COMANDA LA MINE SI LA GIMNASTICA CU VOI!!! N-aveti scuze! Si nu uitati, pe-aici nu se plinge.
Cius, in bancul cu baba englezita ma vad pe mine peste 20 de ani in fatza gardului meu tot roshu, la vremea aia o sa-i spuna 'culoare roshu - retro'
Lu, Cici, m-ati facut sa-mi amintesc de un cintecel - Oh, oh Africa/Mii de crocodili in ea!
Pacat ca nu mai stiu continuarea.
Mik, Porumbel, aku ca m-am mai deconspirat - si eu tot cu Matematica.
Lu, esti mortala - sa ti se taie vinaigrette nu am auzit, cred ca asta poti sa brevetezi si sa zici ca atunci are gustul mai bun, dupa ce s-au amestecat si apoi se separa, pastrind emotiile, fiorii si aromele reuniunii.
Adrienne, am postat eu prin primavara o reteta de supa rece de avocado, daca nu o gasesti da-mi un PM si ti-o scriu eu - e de-men-ti-ala!!!
Va pup pe toate si ma duc sa ma hidratez cum trebuie ca n-am apucat.