Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Neatza mamici,
Nimeni la cafea? Se vede ca e we...

Noi ne-am trezit devreme, am facut deja multa treaba... Ruxi sterge de zor masina de spalat. Am o fata vrednicuta!

Crinuta, da, stam in 2 cam, ne-am fi putut muta la 3 dar, cum visul nostru e o casutza mica, cu curte si pitici, am hotarat ca-i mai bine sa regandim un pic functionalitatea spatiilor aici, decat sa ne mutam de 10 ori. Asa ca am mai daramat cate ceva,am izolat termic tavanele, am schimbat mobilierul cu unul mai functional (pe verticala). Daca tot mai stam aici cativa ani, barem sa stam cat de cat confortabil. A durat atat pt ca am avut doar 2 mesteri care sunt la baza zidari-zugravi dar, pt. ca au zis ca stiu si cu rigips, i-am pus sa lucreze si cu rigips, insa n-au lucrat tocmai cum mi-as fi dorit nici ca timp, nici calitativ.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Amaya, si noi am patit-o cu Eric. Du-l la doctor pt linistea ta.

Iar Ruxi are prostul obicei de a da cu capul in orice. Ieri a dat cu capul in tablia patului de doua ori, de-si facuse un cucui de numa`. E posibil sa nu se-nvete minte si sa tot repete greseala?

Tomasa, pe fuga v-am vazut si eu pozele de la mare. Ce-a mai crescut Tudor!? Iar tu esti si in realitate la fel de "bine", hai nu mai fi modesta!

Alina, pune si tu poze, poate-asa ma mobilizez si eu ca de-o luna de cand renovez abia daca ma mai pieptan.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetelor, eu sunt putin suparata ca s-a imbolnavit Vladucu! Azi-noapte s-a trezit tusind, dimineata a stranutat intr-una, fara sa aiba mucisori, in schimb tuseste si are secretii in gat, e si putin ragusit. Am fost la dr., are rosu in gat si amigdalele putin inflamate, diagnosticul a fost angina acuta. Ne-a dat Sumamed, Endomed si Zyrtec. Luni mergem si la pediatra noastra pt. un control mai amanuntit.

Carmenbr, retetele de prajituri le gasesti la forumul "la bucatarie", subiectul "Deserturile Nataliei".

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Bubu, sanatate multa lui Vlad! Vremea asta e aiurea rau de tot, de-aia se imbolnavesc.
Alina Maria, da, eu l-am lasat in fundul gol la mare, dupa cum bine ai vazut in poze. Nu mi s-a parut nimic deplasat in asta, la fel erau toti copiii de pe plaja. Daca mi se parea aiurea nu-l lasam asa, insa, dimpotriva, mi s-a parut ceva cat se poate de firesc si natural. Are 18 luni totusi. Eu nu cred ca esti ciudata tu, nici eu nu sunt. Pur si simplu, asa cum spunea si Magga, e diferenta de atitudine intre tara si strainatate in privinta asta. Oricum te asigur ca nu s-a uitat nimeni cu curiozitate la el, aici e inca ceva obisnuit ca bebelusii sa nu poarte costum de baie. Exceptiile sunt in sens invers.
V.Erica, noi ne-am apucat de casa. Cand o sa fie gata, nu stiu, dar speranta moare ultima. Cu mutatul te inteleg perfect, nici eu nu m-as muta acum la 3 camere ca sa am de unde sa ma mut iar in cativa ani. Pupici nazdravanilor.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Adita, am vazut filmulteul. Sunt niste scumpi, dragii de ei, cum danseaza toti trei!!! Mi-ai facut un chef de bb2!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tomasa si Erica, noi tot casa vrem, neaparat cu gradina.

Tomasa, voi ati cumparat teren? In ce zona?

Lasagna facuta ieri
Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Il aveam de cativa ani, dar nu ne hotaram sa ne apucam de balamuc, de santier, etc. Acum deja sunt foarte mari preturile, nu stiu daca ne-am mai fi permis. E in Mogosoaia, vis-a-vis de palat. Oricum, mi se pare incredibil cum cresc preturile terenurilor de la o luna la alta.

Mergi la inceput

Crinuta, ce bine arata lasagna! Vreau si eu reteta.
Amaya, imi pare rau ca Andrei e bolnavior. Cat despre cazaturi, te inteleg perfect, si Tudor cade rau uneori si-mi fac griji. Ultima data s-a urcat pe o noptiera si a cazut de acolo, s-a lovit nasol la cap, are si acum semn. Dar e atat de nazdravan, incat n-am ce-i face. Si de multe ori e obosit si nu vrea sa se culce si de oboseala se impiedica sau cade. Greu....

Mergi la inceput

Tomasa, e foarte simpla, ai sa vezi,
Deci, iti trebuie foi de lasagna, carne tocata, condimente de care vrei tu, eu iti spun cam ce pun eu.
Calesc ceapa ( nu foarte mult, ca sa poata si Rayan manca), pun piper, sare, sos de spaghetti/ pasta de rosii sau orice asemanator dupa care pun carnea tocata ( cam 1 kg, nu mai stiu exact cantitatea, dar erau 2 caserole) si o las sa fiarba in sucul propriu, dupa care mai gust si mai adaug piper, sare, eventual cimbru.
Cand e gata o las putin si fac sosul bechamel. Eu sunt mai comoda si il cumpar instant, e nevoie doar de lapte, dar stiu sa fac si normal.
Eu am folosit 2 pachete si mi-au si iesit 2 platouri de lasagna.
Cand e gata si sosul bechamel, ung o forma cu unt, pun prima foaie, o ung cu bechamel ( dim belsug, are un rol foarte important), apoi pun din abundenta carne ( se vede din poze) dupa care presar parmezan ( nu e obligatoriu, poti pune mozarella, cascaval sau nu pui nimic). Apoi urmeaza alta foaie, din nou se pune bechamel, carne, parmezan, etc si se repeta procedeul pana ajunge la inaltimea dorita. Deasupra ultimei foi pui muuuu;t bechamel si daca vrei razi cascaval ( eu nu am avut ieri, dar prima data asa am procedat) si pui la cuptor.
Eu zic ca e o reteta usoara.

Am vazut ca sunt si altele cu spanac, dar pe mine nu ma tenteaza.
Reteta asta a avut un succes enorm. Mama chiar spunea ca e cea mai buna lasagna pe care a mancat-o vreodata. Mie una mi-au placut si cele mancate la restaurant, dar intr-adevar a iesit foarte buna.

Eu nu fierb foile inainte, nu este nevoie. Uite, ieri chiar aveam emotii, deoarece cumparasem cele mai ieftine foi de la Carrefour, in jur de 30000 si ma gandeam ca sigur vor ramane tari in cuptor, dar nu a fost cazul, au fost foarte bune si culmea, mi-au mai ramas destule foi incat mai pot face cel putin 2 portii.

Sper ca am fost cat de cat clara. Ai sa vezi ca e usor.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Am inteles, noi nu avem nici teren. Ai dreptate in privinta preturilor, e de necrezut.

Una peste alta ma laud si eu putin cu Rayan, care face propozitii de genul " ie apa"? sau " ie papa"?
In rest, mai spune si alte cuvinte noi, ca de ex " tai " in loc de stai, " vau, vau" and vede catel, spune foarte clar " gata" ( pana acum iesea " kaka", apoi la carte spune " ca" si ma mai gandesc, ca sigur sunt mai multe si nu imi vin acum in minte.

Totusi, cuvantul preferat de vreo saptamana e " putie, putie" care inca nu stiu ce inseamna, dar l-ati auzit si voi in acea inregistrare.
Eu una rad cand il aud, il pronunta atat de haios..
Aaaa, de cand a descoperit pianul cand de zor. Se suie singur pe scaun si canta. Macar asa mai am si eu liniste, ca in rest se tine dupa mine peste tot.

Cu rusine trebuie sa marturisesc ca nu l-am pus inca sa doarma in patutul lui, amanand zi de zi. Sunt culmea, stiu si mi-e groaza ca va fi din ce in ce mai greu mai tarziu.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput