tuseul vaginal obligatoriu in fiecare luna?

tuseul vaginal obligatoriu in fiecare luna? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

am o sarcina de 13+ .Am fost la 2 controale pana acum la medicul Nayel.Sunt f multumita de el,chiar mi se pare super ok,insa la ambele controale imi face tuseu ..oare e nevoie mereu de tuseu?de ce unii medici fac lunar control vaginal si altii nu? mie imi e jena sa il intreb de ce face tuseu,ca sa nu creada ca ii fac cumva observatie sau ca ma gandesc la banii pe care ii dau pe consultatie...
asa imi e urat de controlul asta vaginal

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

rog moderatorii sa mutre subiectul la "odiseea sarcini..."
acolo voiam sa il scriu dar sunt zapacita
multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

mie mi-a facut la ambele sarcini la fiecare control ca sa verifice consistenta colului.
Sarcina usoara

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tot la Nayel am fost si eu, dar mergeam doar la spital, si nu imi facea tuseu, doar eco. Eu nu sunt de acord cu tuseu in sarcina, sub nici o forma.
O singura data a trebuit sa imi faca, la 20 de saptamani, deoarece aveam o durere puternica in partea stanga, durere care iradia catre spate si atunci a fost musai sa se asigure ca durerea nu e de natura ginecologica, in rest, pana cand am ajuns la termen nu mi-a facut.

Dar de ce nu ii spui ca vrei doar eco? Oricum la eco se vede ce lungime are colul si daca este inchis sau deschis.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

ideeea e ca in fiecare luna?? pana la 9 luni??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ana mie in fiecare luna(acum din 2 in 2 saptamani) imi face control vaginal la inceputul consultatiei si abia apoi eco..de ce sa te deranjeze? e spre binele tau!
sarcina usoara in continuare si bebe sanatos!

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mie nu mi-a facut doctorita decat la nevoie si asta spre sfarsitul sarcinii ca sa verifice consistenta colului, in rest eco si atat nu a "deranjat" nimic pe acolo inainte de 36-38 saptamani. Acum fiecare medic cu metoda lui...

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 7 luni si de fetita 11 luni

Poze Mara si Matei
Poze Praga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mie mi s-a facut control vaginal in a 5-a sapt. si la sfarsitul sarcinii, de la 38 de sapt. in sus. In rest masurat burtica, ascultat si un eco la 18 sapt.
Ce-i drept nu am avut vreun istoric de col moale, deschis, etc. Tuseul vaginal se face numai daca se depisteaza o problema. Aici daca ai o sarcina normala ai parte de tuseu doar la inceputul si sfarsitul sarcinii.
Numai bine.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

eu am avut parte de tuseu doar la ultimul control dinaintea nasterii. atat. si nu mi-a parut rau.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

intr-adevar,de tuseu vaginal nu e nevoie la fiecare contol.de obicei se face la 2,3 controale si mai des doar la persoanele care au probleme cu colul uterin.daca se face cu blandetze,tuseul nu e contraindicat,nu poate provoca neplacere sau vreun risc.

mie mi s-a facut pana acum la fiecare control si tuseu pt ca eu am probleme cu colul,e mai scurt si mai subred,dar nu ma tem pt ca lucrez chiar in domeniu si imi dau seama ca nu face rau.chiar eu am cerut dr. cu care lucrez sa ma vada si cu valvele cate-odata chiar daca e mai neplacut

va pup si sarcini usoare si BB sanatosi.

Andreea si BB drag din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Mie nu mi-a facut tuseu vaginal niciodata in 9 luni cat am fost insarcinata cu Dragos si nici acum, doar eco de fiecare data, o data pe luna cand mergeam la control. Medicul nu a considerat ca e necesar daca nu am avut probleme. daca imi mai facea si tuseu vaginal cred ca "il vizitam" o data la 5 luni.
Mi-a facut doar in spital cand m-am internat sa nasc.

Alina (34+) & Dragos (11.04.2002) pozici 1, pozici 2

Mergi la inceput