probleme ginecologice
![]()
![]()
Am 16 ani.Acum 2 ani mi-a venit ciclul si atunci cam neregulat.De un an mananc vegetarian,si ciclul nu mi-a mai venit. E o problema cu mine? Oare daca voi continua sa mananc asa nu-mi va mai veni.Va rog sa ma ajutati.
Raspunsuri
NicoletaB spune:
consulta de urgenta un medic
carnea are si ea rostul ei in alimentatie
probabil ca suferi de o carenta care a dus la lipsa menstruatiei
Luna75 spune:
Mergi neaparat la medic.S-ar putea sa nu aiba legatura cu vegetarianismul.Daca mananci extraordinar de putin s-ar putea ca o schimbare radicala a alimentatiei sa te ajute (in sensul revenirii ciclului).
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
akella spune:
Mergi neaparat la medic; fa-ti apoi un set de analize hormonale si, dupa ce ti le citeste medicul, vezi ce anume iti recomanda pentru reglarea ciclului.
carolinah spune:
Au slabit f mult in timpul asta? Anorexia este insotita si de tulburari ale menstruatiei. DU-TE URGENT LA DOCTOR!
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Jocelyn spune:
Vegetarianismul nu are nici o implicatie negativa asupra organismului (dimpotriva) atat timp cat dieta este echilibrata. Cand renunti la carne, lactate, branzeturi este necesar sa le inlocuiesti cu alte produse, respectiv soia, sub mai multe forme,lapte, branza, cremvusti de soia, linte etc. Fructele proaspete, seminte+ nuci, legumele, cat si cerealele nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Sunt copii care cresc excelent cu o alimentatie vegetariana dar au o dieta echilibrata si nu le lipseste nimic necesar organismului.
In caz tau, daca ai exagerat in vreun fel s-ar putea sa aiba efecte negative asupra organismului. Du-te la un consult ginecologic pentru a vedea daca nu e vreo alta problema si apoi treci la echilibrarea alimentatiei. Poti foarte bine sa ramai vegetariana dar in anumite conditii si www.samancambine.ro/index.php?pag=dcveg" target="_blank">aici te poti informa mai bine asupra alimentatiei vegetariene.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
crinuta spune:
Ca ciclul sa nu fie regulat in primii ani e normal, deoarece exista multe cicluri anovulatorii, dar... sa nu iti vina deloc, asta e nu e ok, in consecinta ar fi bine sa faci un set de analize hormonale.
Crinuta si
Rayan
alexutza_V spune:
Credeti-ma ca am fost la doctor,dar la un spital de stat.Atunci cand am fost nu imi venise de 5 luni si mi-a zis ca e normal sa fie asa.Probabil ca ar trebui sa ma duc la un cabinet particular si sa-mi fac analize hormonale.Am uitat sa va spun.De fapt mananc lactato vegetarian.
E posibil sa aiba loc ovulatia fara menstruatie,ca am avut simptomele ce insotesc acest fenomen.
asi spune:
In primii ani in care am avut menstruatie mie nu imi venea vara. Am fost la medic dar nu mi-a facut nici un fel de analize hormonale pentru ca nu stiam ce sa cer.
Asa cum au zis si fetele fuga la doctor ca 1 an e problema daca nu a venit menstruatia.
Regimul vegetarian e mai bine sa il adopti dupa 20 de ani ca sa nu te imbolnavesti ca acum esti in periaoda de crestere.
Sananate multa!
Razvan(07 martie 2004)
si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by asi
Regimul vegetarian e mai bine sa il adopti dupa 20 de ani ca sa nu te imbolnavesti ca acum esti in periaoda de crestere.
Razvan(07 martie 2004)si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
asi, nimeni nu se imbolnaveste de la un regim ovo-lacto-vegetarian decat, asa cum am zis, nu au o dieta echilibrata. exista atatia copii care cresc fara carne, nu s-a inventat acum vegetarianismul si toate studiile dovedesc ca rata imbolnavilor este mult mai scazuta in cazul vegetarienilor ca sa nu mai vorbim de starea de sanatate de care se bucura acestia in ansamblu.
"Vegetarienii au un risc mai redus de a suferi de anumite boli, datorita consumului crescut de cereale integrale, leguminoase proaspete si uscate, fructe si verdeturi, si sunt expusi la mai putini compusi cancerigeni pentru ca nu consuma carne. Vegetarienii au un risc mai redus de a suferi de anumite boli, datorita consumului crescut de cereale integrale, leguminoase proaspete si uscate, fructe si verdeturi, si sunt expusi la mai putini compusi cancerigeni pentru ca nu consuma carne.
Doua studii recente (9,10) – unul din Universitatea Cambridge Anglia si altul din Harvard, Boston - au aratat o legatura semnificativa între consumul de grasimi animale (saturate) si cresterea riscului de cancer de san. Cercetatorii de la Consiliul Britanic de Cercetari Medicale si Cancer Research UK au aratat ca femeile care consuma mai mult de 90 grame de grasime pe zi isi dubleaza riscul de cancer de san fata de femeile care consuma jumatate din acestă cantitate."
If you don't stand for something, you'll fall for anything.