Fibrom uterin (15)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
dj_mama spune:
Noela, de ce PM ca nu e secret? ma mai corecteaza fetele daca gresesc
tu ai facut in zi 4 sau 3: estradiol,prolactina,testosteron liber si total,LH, FSH,TSH, T3, T4
ok; f. bine, nu ai facut niciuna aiurea pt ca cele de tiroida se fac oricand si prolactina de asemenea iar celelalte da, mai alea FSH trebuia musai facut intr-una din zilele 2, 3, 4;
mie, suplimentar mi-a cerut estradiolul din zilele 10 sau 11 sau 12 cu conditia sa fie facut devreme ca sa aiba timp sa-l lucreze pana seara; nu stiu ce-I spunea ei in cazul meu, fiind eu cam batraioara;
de asemenea stiu de la Mariee ca FSH trebuie deasemenea recoltat devreme si la mine cand l-a lucrat si repede a iesit f, bun (sper ca si adevarat); acesta se citeste insa in relatie mai ales cu LH (este ilustrativ raportul dintre ele care ar fi bine ca cam fie 1);
in ziua ovulatiei, cca. Zi 14 se poate face LH ca sa vezi daca e suficient de mare sa poata sparge ovulul, altfel ar fi nevoie de pregnil;
se mai face in zi 21 progesteron ca sa vezi daca nu e scazut, deci sa poata fixa o sarcina; cam astea sunt
deci ce-ai facaut ai facut bine, nu le mai repeti in zi 10-11-12 decat daca ai bani, estradiolul si in zi 21 progesteron (vorbim de un ciclu aproximativ regulat de 28 zile; toate se socotesc decalat, in functie de ovulatie; sper ca n-am gresit;
fiv in cazul tau nu stiu ce-ar ajuta in plus ca fiv-ul din pacate nu fixeaza; e la noroc cu fibroamele; la mine e problema ca nu ovulez sau nu au calitatea buna; problema 2 este fibromul;
la tine s-ar justifica daca se dovedeste ca din alte cauze decat fibroamele nu ramai gravi, altfel, la ce ti-ar folosi daca spermograma sotului e buna, ovulezi, hormonalele in limite bune, trompe desfundate; fiv-ul nu fixeaza, daca asta e cauza la tine ca nu se fixeaza din cauza fibroamelor, ca nu se poate hrani, atunci e degeaba; ... parerea mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
noela_carmen spune:
secret? doamne feri!!! nici vorba mami, ma gandeam doar ca nu cumva sa fim of topic si sa mi-o iau la cap
oare sa fac inainte de celelalte analize un test de ovulatie sa stiu mai sigur?
luna trecuta am ovulat in Z14 dar eu stiu ce-o fi luna asta?
eu am o listuta pentru faza a II-a:
FSH,LH,estrogeni,prolactina(again????)progesteron.
bine???? sau sunt prea multe si inutile?
si acu' sa fac o analiza pe text:
Anovulatia este urmata de lipsa dezvoltarii corpului galben care secreta progesteron fara al carui efect modelator asupra endometrului se produce o hiperplazie endometriala estrogen dependenta; in final, endometrul se desprinde incomplet si neregulat producand o hemoragia trenanta, neregulata, atipica.
pai eu ce naiba sa mai inteleg, ca 3 medici mi-au vazut pana acum acest corp galben...
deci "asta se inseamna" ca ovulatie este, nu? atunci de unde naiba e hiperplazia asta a mea?
sa nu fonctzioneze corect copul galben, oare cantitatea de progesteron produsa de le sa fie totusi prea mica in comparatie cu estrogenii?
clar!!! am luat-o pe aratura!!!
dj_mama spune:
sa mai intrebam la endometru; stiu ca aici esti acasa dar suntem cam offtopic iar pe PM nu ne poate corecta nimeni;
cred ca FSH si PROLACTINA nu sunt neaparat relevante pt aceasta perioada
pt ultima intrebare, poate ca nu e singura disfunctie care produce hiperplazia, dovada ca eu neovuland n-am corp galben si implicit progesteronul e f. scazut si totusi n-am hiperplazie; e drept ca estrogenii au fost mereu ok, numai sub tratament naturist necontrolat o luasera hais;
deci pot fi si alte cauze; zic si io
mioritaus spune:
Noela, carticelele se pot lua direct de la producatorul Hofigal, (o sa intreb la Plafar sa vad daca stiu tantiile alea ).
Sigur ca ai dreptate in ceea ce priveste Klimaktoplantul , este posibil ca dr naturista sa nu il stie, am sa iti spun dupa ce vb cu dansa.
Articolul postat de tine m-a pus si pe mine pe ganduri...acum stau si ma gandesc si eu ca poate o fi ceva in neregula cu corpul galben de aveam asa hemoragii.Insa problema cred ca este mult mai ampla la noi care avem si probleme cu glanda tiroida, eu probabil ca am si o mostenire genetica...
Va pup
Mioritza
Carmelutza spune:
Buna!
Sunt nou venita si nu am reusit sa urmaresc toate mesajele.
Azi am aflat ca sunt insarcinata dar in acelasi timp am si un fibrom de 3 cm. Am inteles ca acest fibrom creste in timpul sarcinii si poate afecta si copilul.
Exista cazuri asemanatoare? Am vreo sansa sa fac acest copil? Unde pot sa ma informez?
Sunt disperata si va rog sa ma ajutati.
arinna spune:
Carmeluta, bine ai venit multe fete au avut sarcina cu fibrom-fibroame, nu cred ca al tau ridica vreo problema...chiar daca creste putin...depinde si unde este pozoitionat, in interiorul uterului, in afara, in perete ?Stai linistita ca nu e cazul sa disperi,noi avem multe si vechi sau mari...Nu e decat o bucata de tesut intarit ca sa-i zic asa si foarte multe femei au...la cativa cm si numai unul e aproape inofensiv...
Sarcina usoara !
........................
Knowledge is power!
noela_carmen spune:
carmelutza,
sincere felicitari ,draga mea.e o mare bucurie sa aflam asfel de vesti...multe dintre noi("fericite" posesoare de fibroame) si-au cam luat gandul de la bebei...
daca vei avea grija de sarcina, fara efort si cu tratament de sustinere(daca medicul iti recomanda) ai toate sansele sa duci sarcina la termen,avand in vedere ca e destul de mic fibromul tau.
sunt fete la care fibromul a crescut doar in primul trimestru ca apoi sa stagneze iar la unele chiar sa involueze.Ca sa nu mai zic ca la unele fete li s-a dat un diagnostic gresit, in sensul ca nu aveau nici un fibrom.
daca ai posibilitatea sa faci cateva sedinte de acupunctura sustinere a sarcinii(se fac 3 pe saptamana) atunci cu siguranta ca vei putea elimina multe, multe riscuri.
poate ne spui mai multe despre tine , cati ani ani ai, cand ai descoperit fibromul , pe unde e plasat...chestii d'astea...sa ne cunoastem mai bine
curaj si "cu toate panzele sus". te asteapta o calatorie fascinata, bucurat-te de ea!!!!
aaa, si informatii obtii daca ai timp si rabdare sa citesti tot ce s-a scris despre fibrom de la Cap.1... incoace
fetilor
eu tocmai ce venii din plimbareli!!!
a inceput sa-mi placa plecatul asta pe nepusa masa, ce conteaza ca luni, sau joi, sau duminica...
"show must go on"...si o tin tot intr-un show!!!
dj mama
n-am sa mai innebunesc si fetele de la endometru...eu am mai intrebat si la "analize hormonale" o data; ceva, ceva m-am lamurit, insa sunt un pic in ceata din cauza ultimelor date ale ciclului...luna trecuta la 34 de zile si luna asta la 29 de zile...nu mai am punct de referinta...si stii cum e cu inginerii astia...daca le iei al 3-a punct de sprijin, sunt haliti...pierduti in spatiu, sau mai simplu : "chica pi gios".
am sa mai calculez, ma mai gandesc, am sa bag si ceva teste , ca nu cumva sa pierd ovulatia(daca o fi!)...pana la urma , cred ca am sa fac in Z14 si z21.
sa vedem de unde naiba imi mai iau sange, ca mana asta e paradita rau, in dreapta n-am vene deloc...o sa le zic sa-mi ia din gat!
mioritza
la tine m-am gandit in mod special cand am citit articolul.
acu sper sa n-am si eu ceva cu tiroida, ca asta-mi mai lipsea... desi mi s-a spus ca am partea de jos a gatului ceva mai ingrosata...
numai bine tuturor
si pupa mama tati fetili!!!
aaa, si luna asta ovulez pe stanga...deja se simte, cum zici tu mami : ca la "carte" dar de "pomeneala"
dj_mama spune:
Carmeluta, sa-ti spuna la eco daca s-o fi prins chiar pe fibrom (f. rare cazuri pt ca embrionul cauta locul cel mai bun pt. cuibarire, parca mai putin vascularizat (sau invers?), caz in care in timp nu se mai poate hrani cum trebuie.
Daca nu s-a fixat pe fibrom, nu sunt probleme. Eu stiam ca in prima faza creste ca apoi sa scada si chiar e benefica sarcina pt a scapa de fibrom. Nu te ingrijora.
Noela, da, intr-adevar la topicul analize trebuia discutat.
Teoretic la ciclul de 34 zile ai ovulat in ziua 20, iar la cel de 29 in ziua 29-14=15
Carmelutza spune:
Fetelor,
Multumesc pentru incurajari.
Citind cate s-au spus pe acest forum parca nu mi se mai pare ata de mare problema mea.
Despre mine: am 32 ani, am un baiat de 1 an si 8 luni si se pare ca fibromul a aparut in timpul primei sarcini.
Imi este tare frica, abia astept sa ma duc la doctor (Badiu). Chiar, la ce doctor as putea sa mai merg pentru a aduna mai multe opinii? Eu sunt din Bucuresti si am nascut la Universitar.
Oricum, sper sa nu-mi spuna cumva doctorul ca trebuie sa renunut la sarcina...
noela_carmen spune:
carmelutza,draga mea,
tot la universitar e medicul? eu stiam ca-l cheama Badea Iulian; poate vorbim de medici diferiti...
daca e totusi Badea, din cate stiu eu, el te va incuraja sa faci bebelul!
si e un medic foarte bun!!!
sa-ti traiasca puiul pe care deja il ai, sa fie sanatos si sa te ajute Bunul Dumnezeu sa te bucuri si de al doilea.
asteptam vesti de la tine in continuare!