In Italia (16)
Raspunsuri - Pagina 5
mitumac spune:
Fetelor din Italy....scuze ca intervin si eu aici...dar am o mare rugaminte...daca ma poate ajuta cineva. In toamna sotul meu are examen la lb italiana. Ne poate ajuta cineva sa ne corecteze niste grile?
Multumesc anticipat.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872
iriale spune:
Mitumac, cand vrei, cu placere.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
crista-s spune:
'Neata 'neata
Ura e vineri !! nu ca m-as fii ostenit eu "la munca" dar sunt fericita ca sta si F. acasica cu mine in w-e. E mai obosit acum dupa vacanta decit inainte sa plecam, deci cred ca w-e-ul asta o sa il mai linisteasca. Azi dimineata iar a oprit ceasul ( dupa primul tzirr ) si nu aprinda lumina, noroc ca de data asta am auzit si eu si am facut "lumina in sat" caci sigur patzea la fel ca luni.. offf
Nico se descarca melodiile si daca te mai intereseaza ( daca nu le-ai descarcat tu intre timp ) astazi iti trimit mail cu ele ( pina si aia a lui Juanes care statea "pe rosu " de atitea zile azi dimineata a luat-o din loc, mare minune).
Cicina ce frumusei sunt aricutzii astia de mare. Imi plac mult de tot si culmea e ca inainte sa "ii cunosc" pe astia care traiesc in apa mie imi placeau si aricii aia de padure, care traiesc pe sub lemne ...
Apropo de tzintazri astia tigre sunt mari, nu?? in primavara zburau unii asa enormi si parca dc ii priveai cu atentie vedeai dungile pe spinarea lor ( sau poate era doar imaginatia mea ??) . eu cred ca la tine care esti inconjurata de ape cu orice ar stropi si primaria si tu tot nu ai mari sanse sa scapi de ei.. ca dehhhhhh "e pasarea voastra regionala"... tzintzarelu'..
Pe mine ma napadesc paianjenii , hai sa nu ziceti ca sunt puturoasa caci vin de afara , din gradinile vecinilor, isi fac plase pe balcon sau chiar pe bloc ( unde gasesc un coltisor hop si ei cu plasa), si apoi normal ca mai intra pe geam si uite asa stau eu toata ziua cu ochii pe pereti si vinez plase de paianjeni. Cit am fost in vacanta una pe balcon a facut si oua in plasa ei, trebuia sa fac o poza ca eu pina acum n.-am mai vazut asa ceva .. Era ea ( gagica bine paienjenita , cu picioare lungi de fotomodel ) care statea in mijlocul pinzei si de jur imprejurl ei ca niste puncte negre mici .. n.am vazut bine ca era pe un colt de balcon intre mine si vecina de sus care are multe flori ( deci papa multa si buna pt paienjenita si bebei ei caci vin tot felul de insecte la florile alea). Mi.a fost tare mila ca a tb sa o omor, am incercat sa o culeg din plasa si sa o arunc "de la etaj" in gradina de la parter dar nu s-a lasat, cred ca nu voia sa lase ouale . Asa ca a tb sa ii dau la cap offfffff . Tare mi-a fost mila ca ei sunt buni ca vineaza si tzintzarii.
Irinusha am primit mailul, saru'mina!
Enn ce face bambinutza ?? mai povesteste-ne cind ai vreme despre cum se comporta Denes cu ea. Era tare iubitor in cite am vazut eu. Nu ca mine care l-am aruncat pe frate-miu din cos ( ca doar fususe al meu inaite ).
Mi tragi chiulul ... vad... Vio si tu la fel .. sau tu esti in vacanta ?
Alinusha e cu parintii , Petro la marea cea mare si neagra, Angi si Iza se marita edit : nu intre ele ci fiecare cu sotul din dotare )... Carmi e pe drumul spre Sicilia ..
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
'neata...
Fetelor, pe mine caldura asta ma darama, ma umflu de cafele, calde sau reci, cappuccino si orice altceva pe baza de cofeina, si tot ma tarasc cu tensiunea asta joasa. Cineva mi-a zis sa iau Polase, cica e bun. Voi stiti ceva, l-ati luat vreodata?
Altfel, am citit pe fuga subiectul despre Taormina...Bravo Cri, ghidul nostru de nadejde.
Si ma alatur ei, intreband: ce mai face Piersicuta?
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
crista-s spune:
Iri, Polase cred ca e un fel de MagneB6 .. adica are magneziu care iti da energie , atentie insa sa il iei numai dimineata daca vrei sa dormi seara, magneziu luat dupa prinz te face sa iti stea ochii larg deschisi toata noaptea.. iar dimineata vei fii zombi ...
Na ca am gasit despre el www.ciao.it/PolaseOpinione_528504" target="_blank"> aici deci daca magneb6 era magneziu+ vitamina b6 asta e mg cu potasiu .. e bun .. energetizat.. il gasesti si in banane (potasiu adica)!!
Cristina
crini spune:
Iri, nu stiu ce e Polase, n-am luat, dar eu iau Spirulina, tot un energizant, am inteles ca-i mai mult un aliment decat un medicament, asa ca am facut provizii serioase cand am fost in Ro si iau cu nadejde, ca tare ma simt secatuita de energie. Tu zici de caldura, la noi s-a facut chiar racoare, azi noapte eu m-am invelit cu cearceaful si pe la 1 sotul s-a trezit si a inchis geamul ca se facuse frig. Iar el e calduros rau de fel. Tare ma tem sa nu vina deja toamna.
Cri si Cici, am vazut si eu in Sicilia arici de mare, se jucau copiii cu ei, ii desprindeau de pe stanci si ii puneau in galetuse. Mi-a fost asa mila de ei! N-as putea sa-i mananc acum, ca mi-au facut tenerezza cum erau de neajutorati. Iar arici de padure n-am vazut in viata mea.
crista-s spune:
Eu am vazut de 2 ori in viata .. odata eram la mare si mi-a adus un pui de arici un baiat cu care mergeam eu sa ma tzopai pe muzica de la restaurante ( deh.. se orbeste aici de anii inainte de '89 ... )si odata era unu' mic care fugea pe linga gardul Cismigiului pe linga Lazar .. cred ca avea casuta in Cismigiu si se ratacise pe afara .. asa ca l-am prins cu grija si l-am aruncat prin gard inapoi .. sa nu il calce vreo masina. Sunt super dragalasi,s i se fac bila cind te apropii de ei ..
Cu aia de mare anul trecut am fost mai rea, am taiat citiva sa hranim pestii ca sa le putem face poze .. si am si mincat din ala comestibil .. dar anul asta gata ne-a luat mila si pe noi ( o fii din cauza batrinetii ?? hahah )
Spirulina se gaseste si aici , am auzit eu odata cidn vorbeau de ea la tv. Poate ca prin farmaciile alea homeopate sau magazinele stil plafar .. E buna Iri si chiar poate maui indicata si pt tine , caci te si hraneste ( cum zice Nico). Si mama lua, si matusa mea.. eu sunt prea grasa si mi.-a fost frica .. cu toate ca cica iti regleaza si metabolismul, e naturala si pare ca nu ar avea contraindicatii.
Cristina
crini spune:
Am vazut si eu ca ia multa lume in Ro si odata am vorbit cu o mamica din satul meu, venita din Santo Domingo si imi zicea ca si la ei se consuma multa si ea lua de-aia din Cuba, ca cica e biologica, zona curata, neamericanizata. Eu zic ca subconstient, asa, vroia sa ridice economia zonei, ca si eu m-am surprins cu chestii de-astea, cumpar din tara, chiar daca platesc mai mult ca aici. O fi vreun sentiment de vinovatie ca am abandonat-o.