In Italia (16)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

Buna dimineata :)
Eu abia acum m-am trezit ;)
Deci sa incep prezentarea ....ma numesc Dana pentru prieteni , am 28 ani si sunt casatorita de 5 luni cu un italian.Locuiesc in Italia de aproximativ 1 an dupa ce am abandonat totul in romania si mi-am urmat destinul aici.
Profesia mea este aceea de avocat dar din pacate aici nu muncesc (sunt casnica :( ).
Am intrat pe acest site prima data acum 1 an, am citit fiecare pagina, dar m-am gandit ca sunt ridicola daca scriu, gandeam ca aveti deja prieteniile formate si doar eu mai lipseam.
Eu locuiesc in Vasto la 60 km de Pescara, este un orasel cochet cu 36.000 locuitori dar care pe parcursul verii devine un furnicar.
Inutil sa va supun ca aici nu am prieteni si nu am legat amicitii cu nimeni (roman sau italian), cu toate ca sunt o persoana sociabila.

Asta sunt eu ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Enn sunt 2 modalitati de a primi cetatenia in Italia :

- prin casatorie cu un cetatean italian ai dubla cetatenie .. doar dc vrei tu sa renunti la cea romana .. dar asta e alta poveste

- Nico insa imi zicea ca in cazul celalalt , cei care au rezidenta de 10 ani in Italia, pot depune cererea pt cetatenie.. si in cazul asta tb sa renunte la cea romana .. dar eu n-am citit legea ...

in plus nu se da test de limba ( la voi e asa nu ?? ) si nici intrebari din istorie ca la americani.. dar nici nu iti face nimeni vreun curs gratis .. sau nu l-am gasit eu .....

Dana casa de piatra !! chiar daca dupa 5 luni de la eveniment ... Noi aici dupa cum vezi avem usa larg deschisa pt cine intra sa mai schimbe o vorba cu noi... sper sa te simti bine .. ca si noi suntem sociabile ... acum e cam lejer pe aici ca deh mai o vacanta .. mai o nunta ...mai un bebe .. dehh.. dar vine ea toamna si iar ne inmultim si ne si mobilizam la vorba..
Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by crista-s

Enn sunt 2 modalitati de a primi cetatenia in Italia :

- prin casatorie cu un cetatean italian ai dubla cetatenie .. doar dc vrei tu sa renunti la cea romana .. dar asta e alta poveste

- Nico insa imi zicea ca in cazul celalalt , cei care au rezidenta de 10 ani in Italia, pot depune cererea pt cetatenie.. si in cazul asta tb sa renunte la cea romana .. dar eu n-am citit legea ...

in plus nu se da test de limba ( la voi e asa nu ?? ) si nici intrebari din istorie ca la americani.. dar nici nu iti face nimeni vreun curs gratis .. sau nu l-am gasit eu .....

Cristina

Cristina ,felicitari multe-multe pt cetatenia italiana!Sa fie intr-un ceas bun,tre'sa dai de baut.

Si eu sunt in asteptarea cetateniei germane.Da,a trebuit sa renunt la cea romana cu toate ca sotul e neamt.Dar nu-mi fac probleme prea mari,cica la niste ani de la intrarea in UE o sa o pot lua inapoi...daca o mai vreau .

Am dat si un fel de examen pt asta,am invatat vreo 3 saptamini legislatie si istorie.Nu mi s-a parut greu,sunt practic notiuni de bun simt.Test de limba nu am dat,eu aveam un examen destul de consistent din 2000,am purtat o conversatie libera cu tipa despre...cite-n luna si in stele si m-a pus sa-i povestesc un articol din ziar.Atit!

Alinus ,sa-ti traiasca fetita,m-am uitat pe poze si e tare dragalasa.

Enni ,am primit pm-ul,revin in seara asta.Ma duc ca suntem la lectii .

Dana Popescu ,bine ai venit.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumid spune:

Scuze ca v-am neglijat!Ma cert cu unii de pe un alt forum de azi dimineata! Evident ma cert cu opiniile.
Petro, bine te-am gasit. Ma bucur enorm (crede-ma pe cuvant) ca ai fost multumita de vacanta avuta in Ro. Din pacate in continuare bonurile de masa de la hotelurile de pe litoral sunt inutile>Mancarea e execrabila (cu exceptia unor hoteluri gen Majestic).Si eu m-am ars uneori dar intr-adevar exista situatii in care ti le baga fortat pe gat (vrei nu vrei).
Dana si tie un calduros welcome!
Casa de piatra! Vasto e bestial!Am fost o data acum 10 ani acolo, la niste prieteni de-ai tatalui meu. IN rest la Termoli ajung chiar mai des . Tot la amici.Apropos maine tata pleaca intr-acolo (nu chiar. o sa stea la Pescara tot la prieteni).

Vreau si eu !!!La anul sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumid spune:

La Termoli am cunoscut multi romani. Era un bloc intreg.Tb sa fie cineva si la VAsto cu care sa socializezi.Dc nu , ne ai pe noi aici!
Intrebare pt evrybozii: sunt singurul barbat din discutia vostra despre Italia?

Mergi la inceput

Alina multumesc mult .. de baut numai virtual pot sa dau din pacate ...
Bine ca nu ma intreaba imnul italiei ca eu recunosc cu rusine ca nici pe cel romanesc nu il stiu ( cuvintele... ca la tra la la sunt tare in ambele cazuri ..).
La voi a inceput scoala ... cum rezista mai copilasii astia sa mearga la scoala in august ?? sau poate unde nu esti obisnuit de o viata ca scoala incepe in sept nu te deranjeaza prea tare??

raspuns pt Dragos : daaaaaaaaa

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna la toti,

PETROOO ce faci? Bine te-ai intors!! Multumesc de complimenti. Ei da, nunta a fost foarte frumoasa. A fost stres, emotii, nervi, foame, m-am simtit si rau( si nu numai eu ci si mirele), dar totul a iesit de minune. Am fost putine persoane......pentru ca multi care aveau datoria sa vina....nu au venit. Dar chiar si asa a fost minunat. A iesit totul bine cu mici incidente stiute numai de mine si Alin. Tu? Cum te-ai distrat in concediu? Cum a fost in Ro? Deja ai inceput munca? Eu am inceput-o cam de vreo 10 zile. Pupici

ENN da....acela era un porc mistret. Acolo eram pe insula Spargi. O plaja extrem de intima si frumoasa. Si cum stateam eu asa la soare.....nu stiu ce-mi vine....si deschid ochii spre tufis.....si hop! numai ce vad porcul iesind din tufis. In 2 secunde s-a golit plaja. Dar cand s-a vazut ca era destul de bland.....lumea l-a inconjurat si-i dadea sa manance. Pana la urma l-au alungat. Dar dupa ce si-a facut ditamai burta.

CRINI multumesc si tie pentru complimenti. Mama IZEI a facut o treaba de milioane. Si nu ma asteptam sa ies asa bine....eu zic totdeauna ca nu-s fotogenica.

DANA bine ai venit. Eu sunt tot Dana ....dar pe aici imi zic ori Angi ori Danangie. Eu stau langa Milano. Si sunt si eu o proaspata mireasa....am o luna si o zi.Casa de piatra!

CRI dar eu auzisem pe aici ca vor sa dea legea ca sa dea cetatenia strainilor dupa 5 ani de rezidenta. Eu ma bucuram. Voi nu ati auzit de legea asta??

Am scris ceea ce as fi vrut sa scriu sub fiecare poza din Sardegna.
Pupici la toti!

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Angi am auzit ... dar nu e nimic concret inca...adica trebuie mai intii sa faca un priect de lege, apoi proiectul sa intre in parlamnet pt a fii discutat.. si dupa ce se vorv certa mult si bine .. probabil ca inainte de urmatoarele alegeri o sa il si voteze ca sa poata cistiga voturile noilor cetateni

gata .. Dana_P te-am trecut pe listutza de pe prima pagina ...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

Merci pt inscriere si pentru primire, sunt super emotionata.
Dragos si la mine in Vasto sunt cam 4000 de romani dar nu vorbesc u ii cu altii, poate ca asta este impresia mea.
Eu am cunoscut 2 romance care lucreaza la un bar in apropiere de casa mea dar ele mi-au spus ca mai bine sa nu vorbesc cu romanii.In rest viata mea aici este foarte monotona, inca nu ma pot adapta noului statut de "casalinga".
Cristina dupa cat timp se pot depune actele pentru cetatenie?
Am fost aici la primarie si nu ma inteleg cu ei, unii spun dupa 6 luni de la casatorie altii 6 luni de rezidenta, incurcata treaba....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Dana, bine ai venit! Daca tot stai acasa sa pui mana sa scri mai mult aici, ii mai faci companie Cristinei, care e Atlas al nostru, are grija sa nu cada subiectul, nu-l lasa sa lancezeasca.
Angie, sper ca ti-ai revenit si nu mai esti trista.
Cri, felicitari pentru cetatenie! Fi-mea in schimb stie imnul italian si nu il stie pe cel romanesc. Ma tot chinui sa-i explic ca ea e romanca nu italianca, Italia nici macar nu i-a dat cetatenie, dar ea 'se simte' italianca de-adevaratelea. I-am cantat si eu 'Desteapta-te romane', insa e cam greu de invatat. Are tot felul de modulatii vocale. In timp ce al lor e usor.
Enn, noi am citit legea acum ceva timp si scrie explicit de renuntarea la cetatenia de baza, la protectia ambasadei si tot tacamul. Atentie! - vorbesc de cetatenie prin naturalizare, nu casatorie. Deocamdata nu se dau examene, nimic, am auzit insa la tv ca vor sa bage juramantul.
Petro, ma bucur ca te-ai simtit bine in vacanta, si noi tot la anu' plecam iar. De copil nu te preocupa ca o sa vina. Cand imi aduc aminte ce ma mai stresam si eu ca de ce nu avem copilas si toti prietenii nostri da, iar noi care ne casatorisem primii. Acum imi spun ca as fi putut sa mai astept cativa ani, sa mai copilarim, atunci insa eram fripta si cand imi zicea o prietena ca e greu, sa ma bucur de libertate ii raspundeam ca vorbeste asa doar pentru ca e aranjata, are sacii in caruta.

Mergi la inceput