Miere in ceai la o luna si 3 saptamani?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

parerea mea leag tde diferentele de opinie ale doctorilor e ca unii din ei cred ca daca ei n-au vazut cazuri de x boala in cei tzaspe ani de profesie nici riscuri n uexista.

Mierea la bebelussii sub un an prezinta risc de botulism, asa cum au prezentat multe fete pana acum. Nu e interzisa, doar se recomanda a nu fi data bbelusilor pana-ntr-un an. Poti da copilului, dar iti asumi un risc, risc pe care nu-l poti controla. Sansa sa faca botulism e de fifty-fifty caci nimeni nu testeaza mierea de spori de botulism. Unii vanzatori/producatori incep sa-ti spuna pai mierea mea e pura, e din flori de tei, de unde spori de botulism doamna? Nu uitati ca albinutele harnicutele umbla toata ziua de colo colo si nu stii niciodata de prin ce plante isi culeg polenul (sporii de botulism sunt produsi de o planta si albinele pot foarte bine sa le viziteze si pe acestea). Cine poate controla ce creste pe campuri si cine poate controla pe unde zboara albinele? Asa ca nici un fel de miere, produsa de tataie la tzara sau din comert nu prezinta garantia ca e lipsita de spori de botulism.
Probabil ca dpdv statistic riscul e destul de mic, insa poti sa-ti asumi acest risc? Sa-ti imbolnavesti copilul atat de prostesc? Cand poate fi atat de usor de evitat? Poate ca alti 500.000 copii care au luat miere pana-ntr-un an n-ai patit nimic, dar tu sa fii acel caz nefericit care a nimerit un borcan de miere cu spori de botulism in el.
Fara miere
, e foarte simplu, copilul poate trai fara miere timp de un an de zile, nu inteleg de ce e tentatia asa mare. Daca ar fi singura sursa de nu-sh ce vitamina sau proteina pt bebelusi, as mai zice sa stai pe ganduri daca sa dai sau nu miere copilului, dar cand e atat de usor de evitat ce mare scofala sa nu dai miere copilului pana la un an? Inca o data, faptul ca fata vecinei n-a patit nimci de la miere cand era bebelus, asta nu insemana ca este si bebelusul tau scutit de probleme.
In plus copiii n-au nevoie de zahar si sare pana la 1 an. Ceaiul iarasi mi se pare un soi de aliment oarecum inutil atat timp cat nu e prescris cu un scop anume.
Dar... asta-i parerea mea personala, nu trebuie sa fie impartasita si de altii.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns airfresco spune:

mierea este un aliment foarte greu pentru stomacelul unui bebelus si pana la 12 luni ar fi bine sa nu indulcim ceiucul cu ea.cel putin asa mi-a spus pediatrul....
Daca bebelusul e constipat,2-3 picaturi de suc de portocale(fresh)poate ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Exista la Hipp un ceai: tummy-tee, care are si musetetl si anason si inca ceva plante. Este granulat si indulcit si il bea cu placere. Ei ii mai dadeam Debridat si dr. a zis sa mai incerc si cu lactuloza. Trebuie alternate pentru ca se obisnuieste cu ele si nu mai au efect. Constipatia e o adevarata problema pana incepe diversificarea.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

cate lingurite de miere are voie la un an si jumatate.
noi folosim cam doua la 500 ml ceaii si doua la 500 ml lapte .
deci 4 lingurite la 24 de ore.
ESTE MULT,CE PARERE AVETI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catoias spune:

Salutare! Am o fetita de 7 saptamani si de cateva zile nu mai face 'treaba mare' :-( Am inteles ca nu-i bine sa-i dam miere deci ii vom da doar ceai de musetel! Altceva ce imi mai recomandati? A mea nu face deloc, deci nu e constipata! Lactoza o fi buna!? E putin rosie dupa ureche si are un miros neplacut! I-am luat nidoflor sa vedem ce-o iesi! In noapte care a trecut a cam tipat pt. ca nu a mai facut 'treaba mare' de 36 ore!!! Please help! Si mai are niste cojite in cap, probabil ca n-o clatim cum trebuie!? Baita la cap ii faceti in fiecare zi!? Am inteles ca de la 2 luni trebuie doar o data la 2 zile!? Merci anticipat pt. raspunsurile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criu spune:

si eu am auzit ca nu este indicat sa-i dai miere. eu i-am dat o data pe la o luna pt ca era constipat si a mers dar apoi am auzit ca nu este buna copilul poate fi alergic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Am crescut cu miere din productie proprie( bunici mei sunt apicultori de meserie) , eu si fratii si nu am facut nici un fel de problema. Mierea este f. sanatoasa si pe desupra naturala. Eu m-am ferit sa ii dau lui Albert cand era mic de tot, insa nu prea cred ca faza cu botulismul. Cati copii s-au imbolnavit de botulism din cauza mierii ???

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by anda141
.....
Cati copii s-au imbolnavit de botulism din cauza mierii ???

....

In 1999 in SUA au fost 107 de cazuri, un sfert dintre ele au avut o evolutie grava necesitand terapie intensiva.
In Canada doar 3 cazuri de botulism infantil din cauza mierii au fost raportate incepand cu 1976.
In Marea Britanie nici unul din cazurile de botulism nu a s-a datorat mierii.

In 2004, un studiu a 294 probe de miere provenind din Danemarca, Norvegia si Suedia a decelat bacili botulinici in 26, 10 si respectiv 2%. Spre deosebire, nici una din probele de miere controlate in Canada si marea Britanie nu avea acest bacil.

Concluzia cercetatorilor: Acolo unde exista o cantitate crescuta de spori de bacil botulinic in sol sau la animale si riscul ca mierea sa fie contaminata este mare.
Pasteurizarea mierii NU distruge sporii si, in consecinta, riscul de botulism la copii sub 1 an care consuma miere contaminata cu acesti spori este extrem de mare.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

CONCLUZIA:fara miere pana la varsta de un an!
Q.E.D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by anda141
.....
Cati copii s-au imbolnavit de botulism din cauza mierii ???

....

In 1999 in SUA au fost 107 de cazuri, un sfert dintre ele au avut o evolutie grava necesitand terapie intensiva.
In Canada doar 3 cazuri de botulism infantil din cauza mierii au fost raportate incepand cu 1976.
In Marea Britanie nici unul din cazurile de botulism nu a s-a datorat mierii.

In 2004, un studiu a 294 probe de miere provenind din Danemarca, Norvegia si Suedia a decelat bacili botulinici in 26, 10 si respectiv 2%. Spre deosebire, nici una din probele de miere controlate in Canada si marea Britanie nu avea acest bacil.

Concluzia cercetatorilor: Acolo unde exista o cantitate crescuta de spori de bacil botulinic in sol sau la animale si riscul ca mierea sa fie contaminata este mare.
Pasteurizarea mierii NU distruge sporii si, in consecinta, riscul de botulism la copii sub 1 an care consuma miere contaminata cu acesti spori este extrem de mare.

Sheannamp
Sper ca acum a inteles toata lumea ca mierea, fie ea si pasteurizata, nu este buna pentru copiii sub 1 an.

Mergi la inceput