Miere in ceai la o luna si 3 saptamani?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

llori nu va bea o zi cel mult 2 dar la un moment dat va accepta de sete si neindulcit,vezi este adevarat cum se spune ca daca il inveti asa il ai,eu nu i-am dat nici strop de zahar si are 10 luni,si sare in mancare de la 9 luni doar un strop si nici asta nu trebuia sa o fac dar am gresit asta este.
Cat desdpre constipatie fetelor incercati cu debridat,babiloss sau lactuloza una din 3 sigur va avea efect ,copilul prietenei mele are 2 ani si jumatate si a iesti afara aproape numai cu supozitoare si acum nu vrea nici sa se mai dezbrace saracul ii este frica si il doare,asa ca pe termen lung nu sunt recomandate supozitoarele si nici termometrul.

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by danatl

baietelul meu are 4 luni si as dori sa stiu cand ii pot da si altceva decat lapte si in ce moment al zilei .
medicul mi-a zis sa nu ii dau nimic pana la 6 luni in afara de suc de portocale sau de mere .
voi cum ati procedat ?

Eu sint uimita de medicii astia care recomanda suc de portocale sau de mere. Eu daca beau sucuri din astea pe stomacul gol (sau intre doua mese de lapte) nu cred ca mi-e prea bine. Cum poate sa-i fie lui bebe?
Noi am inceput cu cereale de orez, apoi cu piure de legume (cite o leguma, nu amestec). Urmatoarele au fost fructele.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns llory spune:

am sa incerc sa nu-i mai indulcesc ceiutu cu mire, spersa il accepte. multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: zanazorilor
Subiect: miere pt bebe 6 luni
Trimis la: 11/08/2007 16:21:20

Buna!

Am inceput si eu diversificarea de curand. Am debutat destul de furtunos cu cereale cu suc de fructe, am adaugat pulpa de fructe si incet incet ne-am miscat chiar spre supa de legume.
Avem recomandare de la doamna doctor sa adaugam chiar o lingurita de miere in sucul de fructe cu cereale. Ati incercat si voi, ati avut vreo problema?
Eu m-am interesat la Directia Sanitar Veterinara si pt Siguranta Alimentelor si am aflat ca mierea nu poate contine virusi si bacterii transmisibile omului si ca mierea are un puternic caracter antiseptic. Eu as fi vrut sa testez mierea pe care o am la un laborator dar cica nu se testeaza pentru botulism (auzisem ca asta ar fi pericolul) ci doar contaminarea cu metale grele gen cupru, plumb sau cu antibiotice. Se pare insa ca chiar in cazul in care albinele sunt contaminate cu asa ceva, mor foarte repede si sunt foarte putine sanse sa mai apuce sa faca miere.
Asadar, daca ai o sursa de incredere pentru procurarea mierii, se pare ca e ok.
Ramane insa de vazut cum reactioneaza organismul unui bebe asa mic la miere - asa ca daca ati incercat sa-i dati, astept sugestiile/experientele voastre.

Sanatate!

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: camelia.t
Raspuns la: 11/08/2007 16:37:50
Sfatul meu e sa te abtii de la miere pana la un an macar.Eu nu ti-as recomanda sa faci teste pe copilul tau.Mai bine mai asteapta decat sa-ti para rau.
Cat despre ce ti-a spus doctorita sa adaugi miere in sucul de fructe eu zic ca e o prostie.Parerea mea este ca un bb asa mic nu are nevoie de un suc mai dulce decat cel care iese din fructe.Lasa-l asa, natural, nu mai adauga nimic.Daca obisnuiesti copilul cu dulce s-ar putea sa-ti para rau mai incolo.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: iuliana_2007
Raspuns la: 11/08/2007 16:48:28
Daca se intampla ca fructele sa fie nu tocmai dulci si ca sa il incanti putin eu cred ca este mai bine sa adaugi fructoza parca mierea nu este tocmai buna pt bebe pana la un 1 de zile.

Autor: cosmi1975
Raspuns la: 11/08/2007 16:50:32
miere?????????nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza78 spune:

Poti sa ii dai miere pe care o cumperi de la Apicola sau Plafar, miere pasteurizata. noua asa ne-a recomandat pediatra cand baietelul meu era asa mic.sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Este clar ca mierea este interzisa pana in varsta de 1 an.
Dupa parerea mea , ceaiul la bb nu trebuie indulcit. Trebuie sa fie fara zahar ca sa stinga setea (laptele este destul de dulce) - asa ne invata pe noi pediatra lu' Emma. Emma chiar si acum (are 5 ani) bea cu mare placere ceai fara zahar.

Sanatate la maxim!

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Cand am nascut eu, moasele aici in spital le dadeau bebilor ceaiurile
indulcite putin cu glucoza, asa cum ti-au zis si fetele mai sus, mierea se recomanda abia dupa 1 an....

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Intrebare de 1000 de puncte..treaba cu botulismul e valabila si daca e vorba de miere cumparata de la supermarket de ex? Ca ma gandesc ca aia e in mod sigur verificata si paraverificata.

De mult vroiam sa intreb asta, eu nu i-am dat miere pana la 1 an ptr ca stiam ca nu e voie, si nici acum nu se omoara cu ea. Ptr constipatie la noi a mers super bine ceaiul ala granulat de la Hipp - Children tea si supozit cu glicerina.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Pediatrul meu mi-a spus sa nu-i dau miere pana la varsta de un an pentru ca ar putea face botulism.
In toate cartile scrie ca e interzisa mierea pana la un an
Acum are 1 an si 7 luni si nu a pus gura pe miere; ceaiul s-a obisnuit sa-l bea neindulcit;
Iar miere nu ii dau pentru ca nu am asa ceva in casa; nici eu nici sotul nu suportam mierea si nici nu stiu daca lui Matei i-ar placea sau nu.
Parerea mea e ca mierea nu e indispensabila unui copil atata timp cat e hranit cu multe fructe si legume.

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Dupa cum vedeti sunt pareri impartite si in lumea medicilor. Am avut ocazia si eu sa aud pareri diferite de la mai multi medici si legat de miere si de alte aspecte (vaccinuri, diversificare, medicamente). Eu la primul copil nu i-am dat miere pana la 1 an, si pediatrul ne-a zis si pe net am gasit recomandarea. Asta a fost bine pentru ca si acum George bea ceai neindulcit daca e nevoie (enterocolite sau alte minuni pe care le-a avut la burtica) si papa nesarat (la fel nu i-am pus sare in mancare pana dupa 1 an)! Chiar daca a fost si mai este constipat (din pacvate e cronica si aici ma mosteneste), nu i-au dat dependenta supozitoarele si termometrul, am evitat sa faca alte complicatii: fisuri anale! La el a functionat o perioada Humana Milchzucker si acum ii mai dau cand e tare constipat!
La Gabi in schimb, care e pe formula de la 2 saptamani, nu a functionat Humana ci Lass Baby, abia dupa ce a terminat o sticluta de Lass a inceput sa faca singura, adica acum o luna, la 3 luni. La fel am ajutat-o zilnic cu supozitor/termometru, alternativ, iar acum face singura fara probleme.
In concluzie, fara miere am mers pana dupa 1 an si asta scrie in toate cartile pentru mamici si bebei (plus recomandarea pediatrului nostru), si pentru cine nu are alternativa, lactuloza, in functie de copil. Eu am doi si la fiecare vad ca altceva functioneaza.

www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia - un pui mic care are nevoie de ajutor

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2982d59ca18ccf32422fed" target="_blank">Poveste fara sfarsit!

Mergi la inceput