parinti de bobocei 2006 - 2007 aveti emotii ??
Raspunsuri - Pagina 4
oanagabriela spune:
Dragi mamici de bobocei,
Ne alaturam si noi parintilor de scolari "incepatori".
In cazul nostru trecerea va fii mai usoara pentru ca noi am inscris-o pe Antonia la scoala la 4 ani si jumatate. Scoala la care merge ea si unde va putea face toate clasele pina la bacalaureat are disponibili 2 ani pregatori pre-scolari (un fel de gradinita in cadrul scolii). Asa ca pentru noi cel mai greu a fost acum 2 ani cind a inceput de fapt. Acum va fii deja in al treilea an, cunoaste copiii, localul, modul de functionare si adaptarea va fii mult mai usoara. Asta nu inseamna ca nu vom avea o perioada de adaptare la sistemul de "lectii", note si noi profesori, pina acum au "invatat" jucindu-se, fara stres si obligatii.
Noi avem o lista de rechizite primite de la scoala cu marca si modelul cerut, asa ca martea trecuta am fost la magazin si i-am cumparat cele necesare (creioane, gume, culori, ascutitoare etc).
Aici se scrie numai cu pixul, stiloul face parte din articolele de muzeu si nici cerneala nu prea stiu ce inseamna.
Avem si o lista de carti pe care le-am comandat la un furnizor special si pe care le vom primi cu citeva zile inaintea inceperii cursurilor. Noi incepem pe 24 august.
Trebuie sa va spun ca scoala lui Antonia este apartine de ministerul francez de educatie si nu de cel canadian/quebecoaz, dar este recunoscuta in Quebec si studiile sint echivalate cu cele canadiene (desi nu sint deloc la fel).
Mult noroc la toti bobocii
mdamsa spune:
Buna
Noi suntem din Cluj.Si fetita noastra va fi din toamna bobocel.Cred ca noi avem mai multe emotii decat ea mai ales ca ea abia asteapta sa inceapa si mai ales ca toata lumea ne spune ca se va descurca.Dar ce sa facem asa suntem noi ,parintii?!Si cred ca si parintii nostri au fost la fel cand am fot si noi boboci.Am inscris-o la o scoala particulara,in continuare la gradinita la care a fost si care apartin unei fundatii ,cu program prelungit,semiinternat,isi face lectiile acolo si acasa nu mai ai multa treaba cu ea doar sambata si duminica.De gradinita am fost foarte multumiti si de aceea speram ca tot la fel vom fi si de scoala.In plus are noroc ca mai are din colegii de gradinita care vor merge cu ea in continuare si nu va fi chiar singura.In clasa sunt doar 20 de copii deci nu este supraincarcat ,asta a fost si unul dintre motivele care ne-au facut sa alegem aceasta scoala.In orice caz speram ca va fi bine.Cat despre rechizite mai este timp si in septembrie.....Oricum succes tuturor bobocilor care incep acum viata de scolar
kisa spune:
Pentru Oanagabriela
Daca ai de ales intre a scrie bobocelul tau cu pixul sau cu stiloul, parerea mea este sa alegeti stiloul. Pixul nu este recomandat in etapa primara deoarece deformeaza foarte mult scrisul. Pixul aluneca mult mai usor pe hartie si copilul de clasa I nu are formata coordonarea. Stiloul ofera o mai mare stabilitate in miscarile incheieturilor, alunecand mai greu pe hartie. Stiu ca pentru parinti este un chin stiloul asta dar cu ajutorul lui se obtine un scris frumos, lizibil, citet.
Am scris din proprie experienta si sper sa nu te deranjeze sfatul meu.
Succes tuturor boboceilor de clasa I si sper sa va descurcati de minune. Va pup
mess0804 spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
- un corector alb si 3 picuri
Buna, ma bag si eu in subiectul vostru, deocamdata in cunostinta doar tangentiala de cauza...
Deci, daca vede pe careva cu corector face
: un elev cuminte pune in paranteza ce a gresit, nu face porci pe caiet cu corector si deasupra pix (ca stiloul nu scrie peste corector)
Poate nu va suparati pe mine...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by mess0804quote:
Buna, ma bag si eu in subiectul vostru, deocamdata in cunostinta doar tangentiala de cauza...mama o sa aiba in toamna clasa I (a 7-a generatie cred...)
Deci, daca vede pe careva cu corector face: un elev cuminte pune in paranteza ce a gresit, nu face porci pe caiet cu corector si deasupra pix (ca stiloul nu scrie peste corector)
Sper ca si doamna noastra sa ne spuna foarte clar regulile...
Oare cand o sa ne puna sedinta? Maine ma duc sa cumpar caiete tip 1 vreo2, matematica 2 si cu foaie velina 4. Cum e mai bine penar gata echipat, sau il echipam noi?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
kisa spune:
quote:
Originally posted by CristinaTquote:
Originally posted by mess0804quote:
Buna, ma bag si eu in subiectul vostru, deocamdata in cunostinta doar tangentiala de cauza...mama o sa aiba in toamna clasa I (a 7-a generatie cred...)
Deci, daca vede pe careva cu corector face: un elev cuminte pune in paranteza ce a gresit, nu face porci pe caiet cu corector si deasupra pix (ca stiloul nu scrie peste corector)
Sper ca si doamna noastra sa ne spuna foarte clar regulile...
Oare cand o sa ne puna sedinta? Maine ma duc sa cumpar caiete tip 1 vreo2, matematica 2 si cu foaie velina 4. Cum e mai bine penar gata echipat, sau il echipam noi?
Pai un penar gata echipat iti cam ofera tot. Chiar si instrumente pe care s-ar putea sa nu le foloseasca.
Eu le cer copiilor mei de clasa I stilou, patroane de rezerva, creioane de scris, creioane colorate (nu le interzic nici cariocile, dar eram impotriva lor), ascutitoare, radiera, rigla.
Asta pentru inceput, pentru ca in timp se schimba multe.
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by kisa
Pentru Oanagabriela
Daca ai de ales intre a scrie bobocelul tau cu pixul sau cu stiloul, parerea mea este sa alegeti stiloul. Pixul nu este recomandat in etapa primara deoarece deformeaza foarte mult scrisul. Pixul aluneca mult mai usor pe hartie si copilul de clasa I nu are formata coordonarea. Stiloul ofera o mai mare stabilitate in miscarile incheieturilor, alunecand mai greu pe hartie. Stiu ca pentru parinti este un chin stiloul asta dar cu ajutorul lui se obtine un scris frumos, lizibil, citet.
Nu ma supar, orice sfat este bine venit. Doar ca aici in Canada aproape ca nu mai exista stilouri si nici cerneala, deci nu avem de ales si va scrie cu pixul ca toti ceilalti copii...Oricum copiii si tineri si chiar si colegii mei peste 40 de ani scriu f.urit, ai impresia ca sint analfabeti, toata lumea este obisnuita sa scrie numai pe ordinator. Doar eu si un coleg belgian mai luam notite "de mina", restul sint complet handicapati daca nu au un ordinator la dispozitie.
Imi aduc inca aminte ca eu am invat sa scriu cu tocul cu penita si cu calimara si eram mereu murdara de cerneala pe miini...Cum se schimba lucrurile...
Succes la toti "bobocii".
mitzisor spune:
Un salut tuturor mamicilor! ![]()
Si noi suntem bobocei si de cateva zile am constatat ca am inceput sa am emotii ; Alexandra, fiica mea, nu are probleme in acest sens, ea se bucura de vacanta
...Astept cu nerabdare sa schimbam impresii si sa ne bucuram impreuna de evolutia boboceilor!
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by oanagabrielaquote:
Originally posted by kisa
Pentru Oanagabriela
Nu ma supar, orice sfat este bine venit. Doar ca aici in Canada aproape ca nu mai exista stilouri si nici cerneala, deci nu avem de ales si va scrie cu pixul ca toti ceilalti copii...Oricum copiii si tineri si chiar si colegii mei peste 40 de ani scriu f.urit, ai impresia ca sint analfabeti, toata lumea este obisnuita sa scrie numai pe ordinator. Doar eu si un coleg belgian mai luam notite "de mina", restul sint complet handicapati daca nu au un ordinator la dispozitie.
Imi aduc inca aminte ca eu am invat sa scriu cu tocul cu penita si cu calimara si eram mereu murdara de cerneala pe miini...Cum se schimba lucrurile...
Succes la toti "bobocii".
Oana, mama lui Antonia
ce-i ordinator? si cum adica la o sedinta nu-si noteaza in agenda? sau c and raspundeti la telefon???
Lala_D spune:
Cristina , banuiesc ca un ''ordinator'' este un calculator ...oricum ciudatel mod de a iti lua notite la o sedinta 
O zi excelenta tuturor !
Lala.