gradinita pentru copii cu dizabilitati
as vrea sa intreb si eu,daca exista ,cateva mamici care au studii de psihologie a copilului.
Noi vrem sa o ducem pe fetita noastra,un an si 7 luni,(care este normala) la o gradinita care are jumate din copii normali si jumate au dizabilitati(fizice ,psihice).
Noi am vizitat azi gardinita,si copiii mi s-au parut normali .Am intrebta,si ni s-a spus ca este bine pentru amnadoua tipurile de copii,ca ei sa stea impreuna.Mentionez ca gradinita arata foarte bine,este peste media ca aspect al gradinitelor in USA(am vazut vreo 5 pana acum).Este mare,cu numeroase sali.bucatarie spatioasa,biblioteca,loc de joaca si dormit.Eu intentionez sa o duc de doua ori pe sapt timp de 3 ore,pentru socializare.
Avem in cartier o familie ,care isi duc ambii copii acolo de vreo 3 ani ,normali fiind,si sant foarte multumiti.
Ce parere aveti voi?va multumesc pentru sfaturi.
Raspunsuri
Lemoni spune:
Si eu cred ca e bine sa-i duci impreuna asa fetitza ta invatza sa respecte omul asa cum este si nu va face diferentze niciodata.Imi amintesc ca la baiatul meu in clasa era un copil handicapat deci nu avea picoare si maini asa se nascuse , in rest era frumusel foc si destept pe deasupra, prietenul lui cel mai bun a fost fiul meu si eram mandra de el ca accepta toata lumea asa cum este. In fiecare an saracul copil il scotea la incepultul in fatza la toata scoala sa le arate elevilor celor noi si sa spuna povestea lui, asta dupa ce un baietel de gradinitza a inceput sa urle cand sa intilnit cu el pe holul scoli.
Deci nu vad dece ar fi rau pt fetitza ta toti suntem oameni pana la urma si nu conteaza cum aratam.
akella spune:
Eu zic ca procedezi bine daca-ti duci fetita la gradinita aceea. Eu insami am o fetita cu dizabilitati motorii, care merge la o astfel de gradi. Este bine ca virgula copiii sa invete de mici ca, in ciuda aspectului sau a dizabilitatilor, toti suntem oameni, cu totii avem sentimente, suflet... Destul de des, pe strada sau prin parcuri, aud copii care tipa: "uite mami o fata mare in carucior, nu merge singura"; culmea e ca sunt si adulti care nu stiu sa se comporte...
ioana_tzuchi spune:
Sorinan, iarta-ma, dar nu exista aceasta impartire pe care o folosesti tu: "copii normali" si "copii cu dizabilitati" !!!!!!!!!
Poate ca ar fi bine ca asta sa fie primul lucru pe care sa-l inveti pe fetita ta pe care vrei s-o dai la gradinita!