inghetata

Ce retete rapide de inghetata stiti?
...ca pe caldura asta parca e singura optiune de dulce
Raspunsuri

Lala_D spune:
Secretul unei inghetate cremoase fara aschii de ghiata este ca dupa o ora , doua de congelare sa fie mixata din nou foarte bine si de abia apoi repusa in congelator
Acest procedeu se poate repeta de 2 ori
Inghetata de fructe
Ingrediente
2 cani de smantana sau iaurt, 4 linguri de miere, 4 linguri de fructe (dupa gust).
Mod de preparare
Se pune totul in mixer, se amesteca bine. Se pune in congelator, se serveste cu frisca sau cu spuma de fructe
inghetata cu smantana
Ingrediente
400 g. smanatana
200 g. zahar
4 oua
un praf de sare
arome, suc de fructe, cacao , alune, dupa preferinta
Mod de preparare
Se bate smantana separat intr-un vas, in alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul iar in alt vas se bat albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca prin rasturnare cele trei compozitii, se pune aroma preferatã si se lasa la congelator pentru inghetare
Inghetata de ciocolata cu rom
Ingrediente
350 gr. smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 gr. ciocolata, o lingurita de rom, vanilie
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul, apoi albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se da la congelator.
Inghetata se poate servi decorata cu ciocolata rasa
O zi excelenta tuturor !


daniella4 spune:
Multumesc, Lala pt pont. Nu stiam si ma exasperau acele de gheata.
...de asta am cerut retete.


sheherezada spune:
mie imi place ingheta din comert....
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada


mirelaispir spune:
inghetata cu iaurt:
400 ml miere de albine
400 ml iaurt (de preferat mai dulce, facut in casa, dar merge si cel din comert)
sucul de la o lamaie
fructe de sezon pasate
toate se amesteca pana se dizolva bine mierea (cam 10 min) si se pune la congelat (-15 grade, nu merge facuta in congelatorul de la frigider obisnuit ca nu se ingheata).
mai rapid si mai usor nu se poate! si este super
mirela


Lala_D spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Multumesc, Lala pt pont. Nu stiam si ma exasperau acele de gheata.
...de asta am cerut retete.
Daniella siAlexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Cu multa placere si alta data

O zi excelenta tuturor !


Mi-Ka spune:
Eu fac inghetata asa: separ albusurile de galbenusuri de la 5 oua, le bat pe fiecare separat cu cate 5 linguri de zahar, apoi bat 2 prafuri de frisca cu putin lapte, evident toate cu mixerul. Apoi amestec usor cele 3 compozitii.
Fiindca sotului meu ii place inghetata asortata, impart iarasi compozitia in 2-3 parti (dupa ce initial le-am amestecat), iar in una din ele pun cacao, cu nuci sau alune , in alta fructe cu ceva arome etc, dupa care le pun pe toate intr-un vas si la congelator cu ele .
Pofta buna!!!
Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu


daniella4 spune:
Am facut inghetata de iaurt cu caise. N-am avut miere, dar am folosit zahar si multe caise. Prepararea a durat cca 5 minute cu tot cu spalarea mixerului si a iesit dementiala!
Repet maine cu piersici sau mure!


angy11 spune:
Eu fac inghetata de fructe asa:ocana de fructe,una de zahar,4 albusuri,o cana de samantana)cat mai grasa).
Fructele,zaharul si albusele le bat(in robot)cateva minute pana iese o spuma tare,apoi adaug samantana si mai mixez la viteza mica.
Iese super!


danyalo spune:
Inghetata suuper buna
Se poate face cu cacao/ vanilie/esenta de lamaie/etc.. dupa preferinte
Mentionez ca eu fac portia dubla de fiecare data caci nu ne ajunge!
10 linguri lapte
100 g unt mai gras
3 lg cacao/fiole de lamaie/vanilie...
5 linguri de zahar
se pun pe foc si se amesteca in acelasi sens.
Rezulta un sirop care se lasa la racit cateva ore...
Separat se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar.
Ulterior se adauga galbenusurile pe rand si siropul mai sus mentionat.Daca va place puteti pune si 1/2 plic de frisca.
Pofta buna!
DANY


joker spune:
Ingrediente
100 g alune
2 lingurite rom
esenta de vanilie
6 tablete de zaharina
50 ml lapte
1 lingura amidon
250 g frisca lichida sau smantana subtire
Mod de preparare
Se prajesc alunele in cuptor, se racesc si se zdrobesc cu sucitorul;
Se amesteca amidonul cu laptele, se pune la fiert, amestecandu-se continuu pana se ingroasa, zaharina adaugandu-se la sfarsit dupa ce s-a dizolvat in prealabil cu putina apa calda. Se lasa la racit;
Se amesteca frisca cu vanilia, romul si alunele zdrobite;
Se amesteca cele 2 compozitii cu grija si se toarna intr-o forma de chec, tapetata cu celofan;
Se niveleaza, se acopera cu celofan si se lasa 6 ore la congelator. La servire se scoate din forma si se pun pe deasupra cateva alune.Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
