inghetata
Raspunsuri - Pagina 3

joker spune:
Inghetata prajita
Ingrediente:
cozonac, inghetata, esenta de vanilie, ou, drojdie uscata, faina de grau, zahar, baie de ulei(2 l)
Mod de preparare:
Cozonacul se taie felii nici prea groase nici prea subtiri, se stropesc cu esenta de vanile diluata cu apa. Se ia cate o lingura de inghetata si se pune pe felia de cozonac care se strange foarte bine in mana incat sa nu se desfaca si se face ca o sfera (ca o bila), apoi se pun intr-o punga de celofan. Se dau la congelator la temperatura foarte scazuta -35 C (de preferat) apoi din faina, drojdie, ou, zahar se face un fel de sos bechamel (ceva mai gros decat aluatul de clatita). Dupa ce au inghetat bine (sferele), se scot se ia cate una se da prin acel sos bechamel si se pune in baie de ulei in prealabil incinsa foarte bine (uleiul trebuie incis foarte bine), se rumeneste, se scoate pe o farfurie, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si deasupra, pe o jumatate, se toarna toping de ciocolata si pe cealalta jumatate toping de capsuni. Mod de servire Se serveste fierbinte alaturi de o bautura usor alcoolizata.
Desi pare extrem de ciudata chestia asta iese superba la gustJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Parfait cu capsuni si fistic
Ingrediente:
(pentru 6 portii): 60 g boabe de fistic (intregi, fara coaja), 4 linguri apa, 80 g zahar, 500 g capsuni, 100 g zahar pudra, 5 galbenusuri, 400 ml frisca, 1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un fund de lemn si se marunteste cu un cutit. Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, apoi se zdrobesc si se amesteca cu 30 g de zahar pudra. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pe baie de apa, pana ce se ingroasa. Se iau de pe foc si se freaca inca 5 minute, pana ce se raceste crema. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema mai intai piureul de capsuni, apoi zaharul caramelizat si la urma frisca. Se tapeteaza o forma de chec cu o folie de plastic (o punga taiata), se toarna in ea compozitia si se lasa peste noapte in congelator. Se scoate parfait-ul din tava, se indeparteaza folia si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se poate garnisi cu frisca si capsuni.
asta e favorita mea...Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Parfe cu cacao
Ingrediente:
10 linguri zahar, 5 oua intregi, 2 linguri cacao,
Mod de preparare:
Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se raceste si se adauga pe rind 5 galbenusuri amestecindu-se compozitia bine. Separat, se bat albusurile cu o lingura de zahar. Dupa ce albusurile sint batute bine se amesteca usor cu compozitia de sus si cu frisca (batuta in prealabil). Se introduce la congelator pina a doua zi. Mod de servire Se serveste cu frisca deasupraJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


joker spune:
Inghetata de punci (rom)
Ingrediente:
3 oua, 160 g zahar pudra, 400 ml lapte nefiert, 3 linguri rom, 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se pune vasul la bain-marie, amestecind in continuare, pina cind compozitia s-a ingrosat. Se ia de pe foc, se toarna intr-un castron de portelan, amestecind pina se raceste crema. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza albusurile batute tare si romul. Se toarna apoi in caseta si se da la frigider.
Iar asta e favorita sotuluiJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos


osna spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Da, Osna asta e cea mai simpla si rapida inghetata. Azi am facut cu un mango bine copt si banane, inca nu am atacat-o, ma duc s-o mai mixez o tura!
dani sa-mi spui daca ti-a placut.la noi s-a pus ploaia si vremea urata dar azi oricum am mai facut o tura.



daniella4 spune:
Super-buna, Osna. Sunt incantata ca am descoperit genul asta de desert, f sanatos si f usor de preparat. De altfel eu o mananc ceva mai dezghetata...ca-mi iubesc tare amigdalele , asa ca voi continua s-o fac din toate fructele care-mi pica in mana.
Poate ma intalnesc cu niste mure in piata...ar fi vremea lor...
