Vacanta Santorini ??
Buna,
A fost cineva in Santorini?
Unde ati fost? Fira? Kamari? Perissa...etc??
ca eu nu stiu ce sa aleg ....
pozti face excursii? ce se mai poate vizita?
Merci,
Anca
Raspunsuri
melanie spune:
Buna Anca,
am fost in Santorini acum vreo 4 ani...este SUPERB! Nu este recomandata ca si locatie pentru o familie cu copil mic.
Am stat in Fira, care este centrul insulei, absolut spectaculos. Noi am inchiriat o masina si am facut excursii in Ia (unde am vazut cel mai frumos apus de soare ever), Kamari,Perissa...si restul punctelor de pe harta. Cel mai mult mi-a placut un loc (o sa incerc sa-mi aduc aminte numele) unde toata plaja era rosie; in spate era peretele de roca rosie si se reflecta culoarea si pe nisip, apa super clara....ce mai SUPER!!!!
Poti face excursii cu magarusi pana in port si inapoi, este extraordinar. Maine as pleca din nou!
Vacanta placuta!
Oana si Daria(17.07.2004)
http://community.webshots.com/user/dariaandreea1
Anca spune:
Melanie, multumesc,
daca iti mai aduci aminte cate ceva - te astept cu inf
preturi, ce cumparaturi potzi face...etc...
te pup
melanie spune:
Nu am stat la hotel...am stat intr-o pensiune....cam nasoala, dar pana la urma nu a contat ca plecam dimineata devreme si veneam seara tarziu....
Daca vrei sa stai mult la plaja nu iti recomand sa stai in Fira, nu ai unde sa faci plaja. Cel mai indicat loc - Kamari.
Cumparaturi...depinde ce te intereseaza..nu este o zona de shopping intens. Preturi..ehe...aici se schimba situatia. Insula este printre cele mai scumpe din Grecia dar merita, daca iti poti permite. Nu are sens sa-ti dau exemple de preturi...era acum 4 ani
Oana si Daria(17.07.2004)
http://community.webshots.com/user/dariaandreea1
laliq spune:
Anca, eu sunt un mare fan al insulelor grecesti; in Santorini am fost de doua ori, prima data in 2000 excursie de o zi (stateam in Creta) si atunci am decretat cu al meu sotz ca loc mai frumos in lume nu este; apoi ne-am mai dus in 2002 si am stat 3 zile ca sa vedem mai pe indelete insula.
Este intr-adevar cea mai frumoasa insula a grecilor, dar si cea mai scumpa (alaturi de Mikonos). Daca banii nu sunt o problema iti recomand sa stai in Caldera (Fira). Acolo cazarea e f. scumpa (peste 200 euro pe noapte in sezon), dar privelistea e spectaculoasa. Merita pentru una sau doua nopti, apoi va puteti muta pe cealalta parte a insulei in Kamari, unde puteti face plaja. Plaja e neagra (nisip vulcanic), dar apa e extrem de limpede, se vad pestii chiar la mal, dar e putin ciudata pt ca pare neagra din cauza nisipului (f. fin de altfel). Plaja rosie (pietris), de care scria Melanie se numeste Kokini Beach si e aproape de Akrotiri - situl arhelogic (noi l-am vizitat, dar nu e cine stie ce de vazut). LA sfarsit nu ratati apusul de soare si plimbarea prin Ia (Oia), nu se poate spune in cuvinte cat e de frumos. Si aici cazarea e f. scumpa, similar cu Caldera, dar peisajul iti taie respiratia. (acolo se organizeaza nunti inainte de apusul soarelui se face ceremonia religioasa am prins si noi una).
Daca aveti timp faceti excursia la vulcan si apoi un popas in Thirasia (excursie de aprox. 6 ore alegeti glass boat ca sa vedeti si fauna acvatica).
Despre cazare poti sa cauti tu pe net si sa rezervi direct (search pe google dupa accommodation in Santorini). Eu evit agentiile pt ca nu prea am avut experiente minunate cand am apelat la serviciile lor.
O alta varianta, daca sunteti mai aventurieri, este sa cautati cazare la fata locului cand cobori din ferryboat vei vedea o mult ime de localnici care ofera cazare la pensiuni sau in gazda, au pliante sau cataloage cu poze iar preturile sunt relativ mici fata de ce gasesti pe net sau la agentii. Aici poti sa negociezi. Avantajul e ca daca nu-ti place nu esti obligata sa stai acolo. In orase sunt agentii de turism si aici ti se fac oferte in functie de bugetul disponibil, dar daca esti in sezon poti sa nu gasesti camere libere.
Eu recomand Santorini pt privelistile spectaculoase (3 zile sunt suficiente), dar pt odihna si plaja as zice sa mergeti in alte insule (Paros, Naxos nu sunt f. departe si sunt cu mult mai ieftine, sau Mikonos scump, dar merita.)
Vacanta frumoasa!
Larisa 26+ Horia Matei
vivien08 spune:
Buna Laliq,
Sa inteleg ca nu ai mers prin agentie,nici pe mine nu m-ar tenta ca am auzit tot felul.Dar ai putea te rog sa-mi descrii exact traseul tau,adica de unde ai luat ferryboat-ul,deci tot drumul pina in Santorini.
octaviancucu spune:
quote:
Initial creeata de Anca
Buna,
A fost cineva in Santorini?
Unde ati fost? Fira? Kamari? Perissa...etc??
ca eu nu stiu ce sa aleg ....
pozti face excursii? ce se mai poate vizita?
Merci,
Anca
Si noi mergem in Santorini, de luni intr-o saptamana ne intalnim in Atena (eu si sotia), stam 2 nopti, apoi luam ferry-ul spre insula. Cazarea o avem la un hotel mic langa plaja din Kamari.
Speram sa nu ne plictisim o saptamana!
laliq spune:
Vivien, in 2002 ne-am dus cu masina si traseul a fost Bucuresti - Pireu (Atena), unde am luat ferryboat-ul pt Insula Naxos. In Naxos am stat 4 zile apoi am luat speed-ferry cu destinatia Santorini, unde am stat 3 zile, apoi am plecat cu ferryboat in Mykonos, unde am stat 3 zile, apoi ne-am intors in Naxos, unde am mai stat 2 zile. Masina am luat-o cu noi doar in Naxos pt ca ni s-au parut foarte scumpe taxele pt ferryboat, am iesit mai ieftin inchiriind scuter in Mykonos, iar in Santorini ne-am intalnit cu prieteni care aveau masina.
Cam asta a fost traseul. Cazarea am facut-o la fatza locului (la coborarea de pe ferry), exceptand Naxos, unde rezervasem eu de pe net - fara pretentii prea mari ca n-aveam buget, dar curat si cu baie in camera.
Larisa 27+ Horia Matei