Mamici de iulie - august 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisa spune:

Sabana, bine ai vanit acasa, nicaieri nu-i ca acasa, chiar daca mai lipseste ceva mobila pe ici, pe colo!Eu toata sarcina m-am simtit protejata acasa, in sensul ca aveam o credinta ca acasa nu mi se poate intampla nimic.
Daca ceri sa te sedeze de la inceput, de cand te pun pe masa o fac? Sau ei sunt grijulii sa il vezi pe bb mai intai si apoi sa dormi?
Sunt oare o mama denaturata daca cer sa ma sedeze de la inceput, ca precis fac acces de panica cu sufocari si senzatie de voma? Si daca esti cu epidurala poti sa te apleci sa vomiti? Nu te ineci?
Louisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Louisa daca te sedeaza de la inceput inseamna ca faci anestezie generala. Ei spun ca anestezia generala nu este buna ptr bebe si nici pentru tine. Acum nu stiu ce sa zic ptr ca au fost o groaza de mamici care au nascut cu generala. Ideea la epidurala este ca imediat dupa operatie iti pot administra calmante pe cand la generala nu. Trebuie sa iti bage prin perfuzie sau injectabil, ceea ce nu este tocmai placut. Dupa epidurala poti sa bei imediat lichide si esti constienta imediat, la generala refacerea este mai lenta. Nu te ineci cu voma. Eu am avut senzatie si doar o data am vomat. Dar ei iti baga imediat in perfuzie. Iar starea de sufocare se rezolva cu masca de oxigen. Dupa 15 minute dupa ce il vezi pe bebe te adoarme. Crede-ma ca nu e asa de groaznic. Le poti intreba pe fetele de aici, eu am fost total impotriva acestei rahi epidurale. Apoi dupa operatie i-am multumit dl Steriade ptr ca m-a convins sa o fac. Daca faci anestezie generala creste factura. Dar nu asta este esential, ci bebe sa fie bine si tu. Fii fara grija personalul este super. Nimeni nu iti adreseaza macar o vb urata, din contra. Eu inainte de operatie eram asa de nervoasa incat nu am vrut sa vb cu nimeni, boceam non stop iar in ziua operatiei nu am vrut sa plec de acasa. Cum ama juns la spital i-am luat pe toti in suturi mai putin pe dr mea ca imi era rusine de ea. Deci, curaj gaina ca te tai. Gandeste-te la ce va urma, vb aceea intrati unul si iesiti doi. Serios nu ai de ce sa iti fie teama. Revin la voma si sufocare, nu e neaparat necesar. de ex Cristina_Ioana nu a avut nimic pe timpul operatiei.

Eu pe toata perioada sarcinii am stat acasa, dar cu putin inainte sa nasc ne-am apucat de amenajari. Acum pot spune cu adevarat ca avem o casa.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Larissa 79, acum cand am vazut pozele cu Alexia mi s-a confirmat banuiala ca am fost colege in salonul 48 de la Universitar !
Eu sunt mamica care era cu singurul baiat din salon si pe care a ajutat-o sotul tau sa se dea jos din pat ( si ii multumesc inca o data ca eram ca o leguma din cauza caldurii si a anesteziei )si care s-a externat vineri, cu o zi inaintea voastra !
Ce face Alexia, a invatat sa suga ?
Spune-mi, te rog, de unde ai luat galactogil, ca sotul meu a cautat pe la toate farmaciile si cica nu se mai fabrica ?
Va pupa pe toate
Aysha, mama sefului casei, Rares Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Sabana, multumesc mult! Oricum eu am cedat nervos si am sunat-o pe pediatra, ca am observat la piticel o secretie gelatinoasa la pasarica, la care se adauga faptul ca nu prea a mancat cat trebuia, plus somn la greu...m-am pus pe un super plans ca nu am grija de fata cum trebuie si ca am imbolnavit-o, asa ca am sunat doctorita care e in concediu!!! M-a linistit ca secretia aia e criza genitala si nu e nici o problema, si pentru iritatie sa o dau cu Bepanthen. Tin minte crema de la Sanosan, daca nu merge, ma convertesc

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Larissa79 sa stii ca si eu mai am vreo 5 kg in plus care nu se dau duse nici de frica si care, evident, sunt tot pe fund si solduri. Mie toate fustele si toti pantalonii mi se opresc la jumatatea pulpelor ...desi daca stai sa te gandesti 5 kg nu sunt asa multe, dar cand sunt puse unde nu trebuie atunci sunt si mai evidente.

Mamaluidavid e f bine 450 g pe saptamana, mie imi ia cam 400g in greutate si mi-au zis ca e excelent.

Alexia27 eu aici am o crema pe baza de Zinc, intra f bine in piele desi pare mai grasa cand o intinzi pe piele, si ii merge f bine cu ea, ca si la mine se iritase de la pampers.

Si acum pt fetele care isi hranesc bebeii cu lapte praf, iata ce am patit eu : al meu regurgiteaza un pic mai mult, si joi am fost la doctor si mi-a dat alt lapte praf care e mai gros si cica e pt bebei care regurgiteaza. I-am dat de 2 ori, si cum oricum face mai rar kaka de cand l-am trecut pe lapte praf, acum mi s-a constipat de tot. Mi-am dat seama ca e constipat pt ca a regurgitat un pic din laptele asta noi si era f pastos, ca o crema deja si el nu terminase inca de mancat ( eu il ragai mereu si in timpul mesei ). Ei, si azi dimineata trecusera peste 48 de ore de cand nu facuse, dar nu asta m-a speriat f tare, ci faptul ca mi-am dat seama ca se constipase decand ragaise atunci. Si i-am bagat in popou doar un pic de supozitor cu glicerina, asa, cam cat unghiuta lor de la deget ( ca sa va dati seama ca nu i-am pus mult ), si a facut kaka ca un om mare, lung si tare ca un pix de gros de vreo 10 cm, si pe urma a facut restul normal ( ma scuzati de atatea amanunte, dar ma speriasem si eu ca nu se mai termina ). Si s-a linistit baiatul imediat, dupa ce de ieri a fost fff agitat si a plans intr-una, nici nu prea mai vroia sa manance asa mult. Acum e ok, doarme si a inceput sa pape iar normal.

cam atat,
va pup,
miti, mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina19 spune:

buna seara tuturor mamicilor si viitoarelor burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisa spune:

Sabana, stiu despre anestezia generala si eu m-am dus la dr Steriade hotarata sa fac generala si el m-a convertit la rahi-epidurala, a zis ca e mai bine in primul rand pt bb, dar si pt mama, ca recuperarea este mult mai rapida,si am acceptat. Exact cum spui si tu. Si probabil ca nu te sedeaza pana nu scot copilul, sa nu il turteasca si pe el si sa poata respira cand se naste.
Acum, ce-o fi o fi, nu ma mai vaicaresc, ma gandesc ca este vorba de copil si el e cel mai important. Om vedea!
Si mersi ca m-ai suportat... de fapt la toata lumea multumesc ca m-a suportat!
Va pup,
louisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Fetelor, cum ingrijim buricutul?
Il dam seara la baita cu alcool de 70º si apoi il pansam sau il lasam liber si il spalam numai cu apa si doar daca se vede ceva ciudat dam cu alcool sau altceva? Am aflat diverse variante si pina imi va recomanda moasa in spital cum sa fac voiam sa vad si parerea voastra,in special a celor care au deja bebei.
Tatiana, +39 w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Taty, iti spun cum am facut eu: pana a cazut buricul, l-am dat cu alcool si dupa aceea cu pudra Baneocin. oricum, buricutul fetei a cazut a doua zi de cand am venit de la maternitate. Dupa aceea, am mai continuat la fel inca o zi-doua si acum doar mai sterg secretia care se formeaza cu alcool.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Aysha2, ce ma bucur...chiar vroiam sa intreb in salon daca e cineva inscris pe desprecopii insa m-am luat cu oboseala si palnsetele din salon si am uitat. Cum sa uit eu singurul flacau din salon? Alexia a invatat sa suga..papa numai san si e scandal daca nu ii dai papa de cum se trezeste. Rares ce mai face...tot asa papacios? Sper ca tu te-ai refacut si te simti mai bine acum. Mare prostie treaba asta cu datul copilului in grija la mamici inca de la inceput...mie una mi-a fost foarte greu...dupa ce ai plecat tu a mai fost o noapte de urlete la noi..cand unul cand altul plangea.
Eu am luat Galactogil de la Help Net..daca intrebi si nu au la una din farmacii...spun-le sa se uite in calculator sa vada ce farmacii au pe stoc si te duci acolo.

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput