mamici de sept-oct2006 (55)
Raspunsuri - Pagina 7
eloise spune:
Lullabay imi pare rau, sper sa fie doar o alarma falsa. Iliev ti-a zis greutatea si cantitate crescuta de lichid? Fa si testul de toleranta la glucoza. Si alt diabetolog nu-i de gasit in Iasi? O fi penurie si de astia?
Lasa, Itzy, nu-ti mai face atatea procese de constiinta... N-ai raspuns pt ca ai avut grija de tine si de bebe, nu de "rea" (cum zici tu). Doar nu citeai detasata mesajele noastre "desperate" si nu raspundeai, asa, din rautate! Desi de anuntat puteai sa ne anunti si tu.... (hihih, asta ca sa invart cutitul in rana)
Lili, da, la Carauleanu, pai la care altul, nu ziceam ca e doar unul?(cica ar mai fi la Sf spiridon...da' acolo nu e gineco). Eu am sunat sa ma programez luni, si o asistentutza cam leshinata si necomunicativa mi-a zis "nu se poate, saptamana viitoare daca vreti" Eu "Insist sa fac sapt asta, pt ca apoi e cam tarziu din cauza varstei sarcinii" Ea (pauza vreun minut, vorbea cu Carauleanu) apoi "Se poate. Sunati din nou joi pe la amiaza"
Asa ca nu stiu cand merg. Presupun, sper...ca-n seara asta. POate ne vedem pe acolo. Ma recunosti tu dupa poze daca vrei sa vb
Eloise
28+ cu 
EU
Virsta bebe
itzy-bitzy spune:
Lexi
nu are cine sa o inlocuiasca si de aceea nu mai tine nimeni cursurile pana in decembrie-ianuarie cand va reveni. Imi pare rau Trebuia sa fi venit atunci cu mine alea 2 luni. Mie mi-au prins bine zic eu.
Eloise
ai dreptate![]()
Itzy-Bitzy
32+ cu
Ana-Maria
POZE
matahut spune:
Salutare!
Am ramas in urma cu o zi cu cititul, dar dupa ce expediez si eu ravaselul asta, sper sa apuc sa citesc ce-ati mai scris. Adevarul e ca incerc sa tin cat mai putin calculatorul deschis fiindca face o caldura si mai mare in camera…..cel putin asa mi se pare mie. Am si mult de lucru, deci oricum stau cu el deschis mai bine de jumatate de zi.
Am fost ieri la dr in sfarsit! Maruca era bine, vioaie, are estimativ 2 kg la cele 32 de saptamani ale mele (sau ale ei) si m-a asigurat dl dr ca nu va depasi 4 kg….ca Ana. Sper sa fie asa, fiindca ma cam ingrozeste gandul unei a doua nasteri babane! Am vorbit si despre anestezie – v-am spus ca la prima nastere m-am dilatat foarte repede si mi-au facut anestezia abia la dilatatie 7. El mi-a sugerat sa nu imi cumpar dinainte trusa, fiindca oricum o au in spital si sa nu plec din start cu ideea ca vreau anestezie. Practic, vazand si facand! Poate travaliul decurge foarte repede si cu dureri suportabile si atunci ar fi mai bine, spune el, sa nasc natural, fara naestezie. Daca durerile vor fi prea mari si daca travaliul intarzie, atunci voi putea solicita epidurala. Practic, mi-a sugerat ca ar fi mai bine fara…. Si asa voi face, voi merge la noroc, si atunci voi vedea cum vine treaba. Dupa ce ne-a povestit si Floricica despre cea de a doua nastere a surorii ei…tind sa cred ca am luat o decizie buna. Sper sa am aceeasi parere si atunci………
A, si mi-a dat sa iau fier o data la doua zile pentru a nu ma constipa prea rau. Se pare ca am HGB-ul (hemoglobina) cam la limita – am 11,4 iar anemia se considera de la 11 in jos! Mie mi-a dat Tardyferon Fol, mai ia careva asta? Ati avut ceva neplaceri de la ele?
Acai, am intrebat de intrarea in renovare a spitalului Filantropia si mi s-a spus ca cel mai probabil asta se va intampla la inceputul lui septembrie – atunci vor muta sectia rapid dintr-un corp in altul de cladire (se pare ca intr-un weekend) si dl dr m-a asigurat ca aceasta mutare nu ma va afecat, chiar daca vor trebui sa isi restranga activitatea. Am inteles asadar ca vom naste acolo, indiferent de data, cele care am fost urmarite de dr de acolo. Acum…mai intreaba-o si tu pe dr ta si scrie-ne ce mai afli!
Cam astea ar fi noutatile! Noi duminica plecam la munte! Ura!!!!!!!!!! Pana atunci insa mai am de lucru si pt serviciu si pt casa (spalat rufe, pregatit bagajul….in fine, chestii placute pana la urma).
Pupici,
Marina
32 fix
Maruca si Ana de 3 ani
alessia80 spune:
'Neatza,
Mai burtici da'ce-ati mai scris.
Stau de vre-o ora sa recuperez de la pg 14 cap trecut.
Mi-au folosit retelele de limanada.
Itzy- welcome back si bafta la echo
Ignatica- bafta si tie- sa ne spui cand nasti. Am auzit ca esti prima?![]()
Eloise- multa bafta azi si sa vii cu vesti bune. Dar tu faci 2 echo azi? Scuze daca n-am inteles dar aseara dormeam 1 h si 2 studiam peretii!
Mamilili bafta si tie!
O sa avem multe vesti bune astazi!
Lullabay- esti suparata ca are 3300 la 22 saptamani? Eu as fi cea mai fericita, ca asta ar insemna ca pot naste mai repede!Cred ca sunt cea mai nerabdatoare dintre voi
Ieri am fost la control si mi-a zis ca bb e bine si pe 15 aug ne intalnim sa programam cezariana. M-a intrebat in ce zodie vreau sa fie![]()
I-am zis ca in balanta dar cu lipsa mea de rabdare presimt ca va fi fecioara
. Baiat in fecioara nu mi s-a parut niciodata ca suna bine, dar daca mami e cu capu'![]()
Cat despre placenta mea de gr 3, mi-a spus ca daca bb e in grafic si creste nu am de ce sa-mi fac griji. Parca si Cri19 era in situatia mea! Hai sa fim optimiste ca poate mai rezista placenta asta inca putin
Acum ma rog la Doamne Doamne ca la echo de 34 sapt sa aiba macar 2500kg!
ALESSIA80
31 + 
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
acai24 spune:
Cucuoancea mersi mult de detalii....azi merg si eu la doctorita si o sa mai intreb si cum aflu ceva dau de stire...in rest azi am fost la cumparaturi cu mami si am luat Pampers newborn 1....am gasit la oferta....cadou un pachet de servetele umede Pampers....nu am luat decat un pachet din ala cu 44 de buc pt ca nu stiu cat de mare va fi
....si decat sa raman cu ele mai bine mai cumpar apoi....sper sa fie totul bine la doctor azi...va
si cum vin dau de stire....
32+ 
http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png
alessia80 spune:
LULLABAY- am vrut sa zic 33 saptam![]()
CUCUOANCEA- eu iau Trdfrfol si ma constip non-stop.
Si nici nu stiu daca are efect ca nu am mai facut analize[q]
ALESSIA80
31 + 
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
Mirabelac spune:
CamiSol mie mi-a dat nifedipin sub supravheghere in spital, asa mi-a spus ca e cel mai bine prima data, eu aveam 11.6 tensiunea inainte si cu 4 nifedipine o aveam 9.5 si acuma de cand nu mai iau deloc tot 9.5 o am. Insa simptome de tensiune mica nu aveam de nici un fel, mai beau cate o cafeluta mica cu lapte si se ridica la 10.6, asta pt. placerea mea. Dar daca tie ti-a spus sa-ti iei tensiunea mai des e f. bine pt. a o tine sub observatie. In concluzie eu nu am avut nici o problema.
eloise mare dreptate mai ai cu dotarile medicale din Iasul asta - centru universitar... ca sa nu mai spun ca am stat in spital si nu aveau decat scobutil comprimate, in masura in care se internau 20-30 femei/zi cu iminenta de avort si cred ca 80% din ele pierdeau sarcinile in luni mici pt. ca nu le faceau nimic in spital... ce sa mai zici de medicamente moderne gen Utrogestan, Gravibinon, etc., astea pt. urgente, pana isi cumpara omul, care-si permite bineanteles... eu, sincer, am ramas marcata si a trecut ceva vreme ca sa-mi revin. In salonul unde am stat eu toate au pierdut sarcinile in afara de mine, eu ma dusesem cu sacosa de medicamente dupa mine.
Acuma trebuie sa accept cezariana pt. ca epidurala nu cred ca am eu bafta sa prind chiar cand m-o apuca pe mine durerile.
Mirabela sapt. 31

POZE
itzy-bitzy spune:
Alessia
si mersi.
Acai pachetul de pampers este pt 2-5 kg sau 3-6? Ca eu numai 3-6 am vazut dar am inteles ca sunt prea mari aia. Daca este pt bebei de 2-5 kg zi-mi si mie de unde ai luat.
Itzy-Bitzy
32+ cu
Ana-Maria
POZE
Mirabelac spune:
Eu as vrea sa cumpar cadita simpla pt. bebe si un suport separat pt. corpul lui (se gasesc dintr-un material moale si mi se pare mai bun decat plasticul ala de la cadita), apoi cand mai creste si sta in funduletz o sa cumpar suport de stat in sezut. Voi ce spuneti?
In legatura cu nasii si eu sunt in dilemma: nasii nostri de cununie cred ca ar vrea (inca nu i-am intrebat), ne impacam foarte bine cu ei, sunt tineri, iesim impreuna la picnic, in oras, etc. Problema este ca noi am vrea pe altcineva, sa ne inrudim si cu altii, mai ales ca tot insista prietenii nostril cei mai buni, ne intreaba tot timpul daca vrem si mai am si o colega de serviciu care insista si mi-ar placea si de ea, ii plac mult copiii. Acuma problema este ca nu stiu cum sa-i abordam pe nasi, cum sa le spunem, ne tot gandim la modul asta ca sa nu-i suparam. Aaaa, inca ceva, nasii nostril boteaza acuma in august o fetita si ma gandeam ca poate ne spun ei ca nu mai vor. Dar sincer nu stiu cum sa procedez, poate ma ajutati cu un sfat.
Mirabela sapt. 31

POZE
Crisnemes spune:
Lullubay- multa bafta in continuare si sper sa fie doar un bb mai grasut si sa nu fie cu probleme.Nu-ti face ganduri negre pana nu stii ceva sigur pentru ca nu face bine nimanui.
Lexi - dupa nastere ne luam la intrecere si eu vreau tot 30 sa dau jos
, sau 20
, om trai si om vedea.
Fetelor in timpul travaliului e bine sa ascultati o muzica linistita si sa va ganditi tot timpul la lucruri frumoase. Imaginativa ca sunteti intr-o padurice si culegeti flori, sau ca va plimbati pe malul marii iar in zare se vad delfini.....sau pur si simplu numarati cuie , dungile de la gresie , pasii pana la usa .....nu lasati durerea sa fie mai presus de voi.
E bine ca de pe acum sa facti ex. de respiratie. Trageti aerul asa pana in burta (nu superficial in piept)- pentru ca bb sa aibe aer si sa-l ajute sa aibe putere sa strabata calea spre exterior - pe mai multi timpi.Jucativa cu respiratia cat mai mult. ex. de exercitiu- respirati o data lung si scoateti aerul afara de 3 ori sau invers.
Pentru cele care vor naste vaginal - nu va faceti probleme daca in timpul travaliului veti
pentru ca e normal .Nu se manifesta la toata lumea dar organismul asa se manifesta. In primul rand din cauza contractiilor musculare care se simt si la nivelul stomacului si din cauza sucului gastric care se formeaza pe baza de stres.
Iar pentru partea cu kk e si ea la fel de normala pentru ca bebele cand iese afara apasa pe intestinul gros si scoate tot ce e acolo si mai ales ca si impingi- cu sau fara epidurala. Si cu epidurala trebuie sa impingi .
[blue] Ignatica- daca ti-e foame spune in timpul travaliului si-ti v-a pune o perfuzie cu glucoza , asa o sa dispara senzatia de foame.
gata hai ca m-am lungit
Cristina si
Dragos (31.01.2004)+
Victor
Poze
POZE YAHOO