mamici de sept-oct2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Salutare gravidute. Revin si eu dupa o sapt in care nu mi-a mers netul. E tare rau fara. Inca mai am de recuperat un capitol din urma. Dar am vazut ca se discuta iar de medicamente gratuite. Eu nu mai stiu ce sa cred ca de 3 luni tot citesc pe net si intreb in staga si in dreapta si medicul meu imi spune prompt ca numai la cele care au salariu minim se da gratuit iar eu medicamentul care ma intereseaza cel mai mult este pe lista 2B care cica este numai ptr copii si cele cazuri sociale (adica acelea cu sal min sau fara servici). Cum sa o conving eu pe dr mea sa imi dea macar compensat ca tare bine mi-ar prinde si mie ca de 5 luni ma chinui cu un tratament de 5.5 mil pe luna in cond in care astia sunt banii care ii iau eu lunar de la servici. E tare greu sa ma descurc cu banii. Sunt plina de datorii. Voi mai face tratamentul cel putin 3 saptamani in formula actuala, dar mi-ar prinde macar atata sa dau mai putin ca dupa aceea daca nu imi mai ad dr sa fac pregnyl, care e destul de scump as ramane macar cu 2 mil jumatate, max 3 si tot ar fi ceva.
Mai sfatuiti-ma si pe mine cum sa fac sa iau si eu compensat ceva.Cum sa o conving pe doctora?

tanima 26+ mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Tanima ti-am spus cum am facut eu, m-am dus cu tupeu si am spus ca stiu multa lume care primeste gratuit si cu venituri mai mari si ca am vb. si la casa de asigurari si ca se dau, le-am zis ca e doar o lege pt. toata lumea, nu? Ba ca ele nu stiu, ca nu le-a anuntat nimeni, etc. si pana la urma s-au interesat la colegele de clinica si ASA ESTE, acum se dau cum spunea si Itzi din 16 iunie. Mi-au dat tot ce aveam nevoie mai ales cele f. scumpe. Pregnyl este pe lista 2B deci se da gratuit. Apropo, eu le-am zis si listele pe care se gasesc medicamentele, m-am dus cu lectia invatata. Daca vrei ti le dau si tie.

Curaj si nu te lasa, eventual spune-i in fata ca vrei sa schimbi medicul daca nu-ti da, asa o sa fac si eu daca nu-mi mai da.

Va place patutul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

Buna fetele, Am aterizat si eu
ELOISE- felicitari pt bb grasun. sica m-ai linistit cu echo! Nu mai am stare, tare as mai face una pana pe 11 aug.
Eu ma duc la Herghelegiu la 4D care am auzit ca e cea mai explicita! Acum nu stiu daca se mai vede bine bb la 34 sapt?
IGNATICA- Felicitari pt bb sanatos
ACAI- bine ca e bb bine, la cate am indurat, ce mai conteaza 3 zile
ITZY- felicitari si tie pt super bb si col inchis
Scumpik- Bafta azi la echo!Nu mai stiu cine mi-a spus- scuze- ca s-a discutat despre nasterile aparute pe sit-ul pe care l-am dat!
Eu n-am stiut, am fost socata si am spus sa va mai sochez si pe voi un pic!

Fetelor ajutati-ma! Am o stare de nervi, cauzata si de faptul ca azi-noapte am dormit de la 3 la5, cum a fost cam toata sapt. Ziua nu pot dormi si am o stare ca-mi vine sa iau la pumni pe oricine imi iese in cale! Nu mai am rabdare, imi fac 1000 de griji si nu-mi doresc decat sa-mi vad ingerasul sanatos si intreg! Simt ca nu mai am putere sa mai rabd inca 5 saptamani!!!

ALESSIA80 31 +
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Alessia, stiu cum e ca si pe mine ma mai apuca asa cate o stare din asta aiurea, chiar zilele trecute am tras o repriza de plans asa din senin. Stii bine ca sunt normale starile astea, e de la lipsa de odihna, stres, ganduri, hormonii, caldura mai mult rau ne facem noi...Eu ca remediu am iesirile pe afara, sotul care este fff atent cu mine dragastos, incearca sa te remontezi tu cumva ca altfel ...mai rau iti faci.

Te pup si hai capul sus ca mai avem putin. Mult a fost putin a ramas. Eu mai am 2 luni, alte fete care sunt abia in 24 de sapt iti dai seama? Hai ca va fi bine si o sa avem niste mandrete de bebelusi unul mai frumos ca altul

Itzy-Bitzy
32+ cu Ana-Maria
POZE

Mergi la inceput

alessia mama ce ai latit pagina... i-ati un sac de box si da-i pana nu mai poti . Hormoneii sunt de vina. Tu vrei sa scapi de sarcina cat mai repede si pe mine de cateva zile m-a apucat o parere de rau ca o sa ma despart de burtica mishcareatza... mai ales ca mi-am dat seama ca cel mai devreme in 4 sapt. se poate sa scap de ea... o sa-mi fie dor... si eu nu stiu daca o sa mai am bucuria asta, as vrea si bb2 dar la cate am chinuit cu sarcina asta nu stiu daca as mai avea curaj.

Mirabela sapt. 32
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Tanima..Pregnylul e intr-adevar pe lista 2B. Compensat nu este. E doar gratuit, dar cum am mai scris mai sus esti in categoria celor cu medicul de famile care elibereaza reteta in functie de salariul pacientului. Daca nu vrea sa-ti dea..nu-ti da. Suna si tu la casa de asig..incearca si asa..si vezi ce-ti spun. Eu, ti-am zis, nu mai stiu care e legea valabila pt. ca pe noi farmacia nu ne intereseaza salariul pacientului. Eliberam reteta si atat.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 34+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mirabelac, trimite-mi si mie listele sa vad daca sunt aceleasi cu cele care le stiu eu.

tanima 26+ mami de

Mergi la inceput

Tanima, da-mi adresa ta de e-mail pe PM ca sa-ti trimit ca din PM nu stiu sa fac attach.

Mirabela sapt. 32
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Da inni, ai remarcat f bine, sunt f mandra ca voi fi nasica, si chiar de doua ori anul asta. Eu am avut probleme pana sa raman insarcinata, si ma rugam luna de luna la Dumnezeu, si cand ne-am hotarat ca vom boteza doi copilasi, Doamne Doamne ni l-a trimis pe ingerasul nostru, asa ca eu sunt profund recunoscatoare!

Floricika 33+ cu
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Mirabela se deconteaza valoarea medicamentelor scrise pe reteta.
Cat despre practica aceea..e ilegala. Este un aranjament intre medic si farmacia respectiva. La o adica, la un control, sunt toti sub incidenta aceleiasi infractiuni, aceea de a frauda statul in vederea obtinerii de proprii beneficii.
Mai sunt situatii cand casa de asigurari verifica prin sondaj veridicitatea retetelor sunand pacientul acasa sau verificand registrul medicului si evidenta farmaciei.
De asemenea farmacia risca niste nereguli in contabilitate. Pt. ca e vorba de TVA-uri diferite...si nu prea ai cum sa le acoperi in acte. La un control mai amanuntit al garzii financiare se vede.

Una peste alta..norocul e al cunostintei tale ca se alege cu ce doreste fara a mai da bani. Dar si riscul e pe masura.

Nu fiecare farmacie se incurca cu asa ceva. Daca nu ai un spate acoperit (adica pile) e riscant.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 34+ cu ....

Mergi la inceput