Secretele pielii frumoase !

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

ANA MARIA,merci pt. raspuns,o sa incerc si eu.
Ce parere ave-ti despre acesta crema:Loreal
stau pe ginduri sa mi-o cumpar sau nu ?
va doresc un week-end placut la toata lumea.,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CARMENS2 spune:

Ingrijirea zilnica
• Pentru tenul normal - seara, demachiere cu un lapte demachiant, urmata de lotiune tonica si o crema foarte usoara, hidratanta. Dimineata, daca seara s-a efectuat o demachiere corecta, nu mai e nevoie de lapte demachiant, se pot folosi doar apa si lotiune tonica, urmate de crema hidratanta si protectie solara (in cazul in care crema nu contine ecran solar), ser sau crema pentru ochi.

• Pentru tenul gras - la fel ca mai sus, cu urmatoarele modificari: demachiantul poate fi folosit si dimineata (este contraindicata folosirea sapunului pentru demachiere), iar produsele trebuie sa fie specifice pentru acest tip de ten. Seara in loc de crema se poate folosi un ser hidratant, iar in cazul unui ten foarte gras un ser care sa controleze productia de sebum

Masti de curatare si creme peeling.

Masca cu florea soarelui
Componente: o mana plina cu seminte de floarea soarelui; o lingurita miere naturala de albine; o lingurita ulei vegetal natural.
Modul de pregatire: semintele de floarea soarelui se vor macina cu ajutorul unei rasnite. Se strecoara apoi printr-o sita de bucatarie pentru a indeparta astfel ultimile coji tari ramase. Mierea se topeste intr-un vas cu apa fierbinte. Se amesteca mierea si uleiul cu praful de seminte de floarea soarelui. Daca terciul nu este destul de moale pentru a putea fi usor intins pe piele se mai poate pune un pic de apa calda.
Folosire si actiune: pasta obtinuta se intinde uniform pe pielea curatita in prealabil. Se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Se spala apoi cu multa apa calda si cu atentie fata si gatul.
Semintele de floarea soarelui sunt bogate in ulei, lecitina si vitamina A si creeaza impreuna cu nutritiva miere de albine si ulei natural de plante o combinatie extrem de eficienta pentru ingrijirea tenului.

Peeling cu tarate de grau
Componente: o lingurita tarate de grau; o lingurita miere de albine; o lingurita lapte praf; un galbenus de ou.
Modul de pregatire: se amesteca toate componentele intr-un vas de portelan si se adauga atata apa fierbinte cat sa se obtina o pasta buna de intans pe piele.
Folosire si actiune: aplicati cu ajutorul unei pensule pasta obtinuta pe fata, gat si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute. Dupa aceasta perioada se va spala cu foarte multa apa calda. Taratele de grau au o actiune vindecatoare asupra tenului gras si incarcat. Daca se foloseste cu regularitate, acesta va duce la disparitia cosurilor.

Masca crema cu castraveti

Componente: 2-3 felii de castravete crud, o lingurita crema nutritva, 1/2 lingurita de miere de albine curata.
Modul de pregatire: se spala castravetele cu coaja cu tot si se da prin razatoarea mica. Piureul obtinut se amesteca bine cu crema nutritiva si mierea de albine.
Folosire si actiune: se curata bine tenul. Masca se aplica in strat gros pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze si se spala cu apa calduta.
Aceasta masca este indicata mai ales pentru tenurile grase, incarcate si patate. Se poate folosi oricat de des deoarece reuseste sa improspateze si sa tonifice tenul.`

Masca crema cu suc de fructe si de legume

Componente: se foloseste dupa dorinta sau dupa posibilitati suc proaspat stors din morcovi, varza, pepene, pere, mere, lamaie, portocale sau mure; o lingurita crema nutritiva.
Modul de pragatire: sucul proaspat obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe sau al unei site dese, se amesteca bine cu crema nutritiva preferata.
Folosire si actiune: aceste sucuri proaspete de fructe si legume sunt un adevarat nectar pentru tenul dumneavoastra. Nu faceti insa greseala de a aplica acest suc pe piele fara a va usca pielea dupa aceea. Este de preferat de amestecat sucul cu crema nutritiva deoarece acest amestec are un efect vitalizant si hidratant.
Masca este buna pentru orice tip de ten.

Masca crema cu drojdie de bere

Componente: 1 lingurita drojdie de bere, 1 lingurita crema nutritiva, 1/2 lingurita zeama de lamaie.
Modul de pregatire: se amesteca toate componentele intr-un vas si cu ajutorul unei linguri de lemn se obtine o perfecta omogenizare.
Folosire si actiune: drojdia de bere este un concentrat natural de vitamina B, vitala organismului nostru. Daca va simptiti iritati si tensionati, va recomandam sa consumati zilnic drojdie de bere.
Masca cu drojdie de bere este recomandata pentru tenurile obosite. Daca se va folosi regulat aceasta masca, dar nu mai devreme de o saptamana, se va constata ca tenul va deveni mai proaspat si mai neted.

Masca crema cu banane

Componenpeelingul pe care il folosesc eu se face din zahar si ulei de bebelusi :)este ff bun uleiul este bun pentru corp iar daca aveti probleme cu celulita incercati zaharul cu uleiul de bebe si pe piccioare da rezultate;)va pupik tay tay

Ingrijirea zilnica
• Pentru tenul normal - seara, demachiere cu un lapte demachiant, urmata de lotiune tonica si o crema foarte usoara, hidratanta. Dimineata, daca seara s-a efectuat o demachiere corecta, nu mai e nevoie de lapte demachiant, se pot folosi doar apa si lotiune tonica, urmate de crema hidratanta si protectie solara (in cazul in care crema nu contine ecran solar), ser sau crema pentru ochi.

• Pentru tenul gras - la fel ca mai sus, cu urmatoarele modificari: demachiantul poate fi folosit si dimineata (este contraindicata folosirea sapunului pentru demachiere), iar produsele trebuie sa fie specifice pentru acest tip de ten. Seara in loc de crema se poate folosi un ser hidratant, iar in cazul unui ten foarte gras un ser care sa controleze productia de sebum.

• Pentru tenul mixt - se vor folosi produse in functie de problema dominanta (ex.: daca e spre gras - produsele recomandate acestui tip de ten). Atentie la zonele fragile din jurul ochilor, pentru care se recomanda aplicarea serului hidratant.

• Pentru toate tenurile, o data pe saptamana, se face o exfoliere usoara cu produse ce contin microgranule, urmata de aplicarea unei masti cu argila. Pentru tenurile deshidratate, dupa masca de argila se poate aplica o masca hidratanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Carmence de informatii utile.Multumim !

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Carmen multumim pentru informatii.Foarte utile.Dar nu ai tu prin retetele tale si ceva pentru ten sensibil?Sau mai multe pentru ten mixt?

Mergi la inceput

salutare dragutelor,
am mai intrebat odata si mai intreb si acum :daca a-ti folosit crema :L'oreal Revitalift?
azi am cumparat-o nu stiu daca face bine la ten sau nu?
poate stiti sa-mi spune-ti ceva desre ea,mai ales daca va facut bine sau nu?
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Monica, L'Oreal Revitalift este destul de grasa....asa ca depinde foarte mult de tipul tenului tau, cum o va suporta. In orice caz, tipul de crema folosit difera de la anotimp la anotimp, pe caldura asta nu cred ca este indicata nimanui o crema prea grasa...eu zic sa o incerci si cred ca in decurs de 1 saptamna o sa iti dai tu singura seama daca iti prieste sau nu. In principiu produsele L'Oreal sunt foarte bune - eu sunt fan- dar am o mentiune: produsele L'Oreal pe care le-am cumparat din ROmania, in special cremele, sunt fabricate in Europa de Est PENTRU Europa de Est si este o MARE diferenta de calitate intre cele de aici si cele originale pe care mi le-am luat din Franta. Asa ca atentie mare!! Daca ti se pare ca nu ti se potriveste, pune-o la frigider si incearc-o mai la iarna, cand va fi mai frig afara si tenul se va usca mai mult. Sper ca ti-am fost de folos.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

IEPUMIC DRAGUT ce esti,
bine zici tu ce zici dar aici referitor la temp.e un aer uscat si toata lumea umbla cu cremele in poseta.Stai asa sa-ti spun mai exact:ca sunt in Las Vegas ,unde umeditatea este de 9%,vai daca ai stii ce aer uscat si o temp. acum de 38 de grade,a fost si 50 ,cum am pus crema cum mi-a intrat in piele.O sa vad eu cum va fi dupa o sapt.
Aici iarna e c-am ca toamna in Rom.mult mai cald.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Monica, ma bucur ca ai facut precizarea pt ca datele se schimba radical. Grea clima acolo, intr-adevar trebuie sa apelezi la "mama-cremelor"....daca ti se deshidrateaza tenul in asa masura, poti apela la unguent/alifie de galbenele seara cand te bagi la nani...face minuni. Eu nu folosesc decat iarna si numai pe anumite zone,ca am tenul mixt.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Winnie spune:

Monica, in loc de L'Oreal sau alte produse cu chimicale, de ce nu incerci unt de shea nerafinat? Stiu ca in State se gaseste fara probleme. Am si eu cateva linkuri daca iti sunt de folos.

Untul de shea face minuni - hidrateaza intens pielea, este recomandat pentru pastrarea elasticitatii ei, pentru prevenirea si atenuarea vergeturilor, etc.
Eu pur si simplu iubesc orice crema care contine unt de shea si acum ma chinui sa fac rost de unt nerafinat, 100% natural.

Ana Maria, ma uit acum prin retete sa vad daca gasesc ceva pentru ten sensibil/mixt si revin.

Am si eu mai multe retete de masti si multe sfaturi de ingrijire a pielii adunate de prin diverse locuri, carti, publicatii, etc.
O sa incerc sa va scriu cateva din ele, si in functie de ce mai vreti, mai caut.
Sper sa va fie de folos.

Masti hidratante pentru toate tipurile de ten
Masca hidratanta cu miere si lapte
Se amesteca 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte si se intinde amestecul pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Masca hidratanta cu portocala
Foloseste 2 lingurite de zeama de portocala, o lingurita de miere, o lingurita de lapte praf si o fiola de vitamina E. Omogenizeaza si aplica masca obtinuta, pentru un efect de suplete si vitaminizare.

Masca hidratanta cu banana
Foloseste un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte. Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.

Masca hidratanta cu morcov
Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Trebuie dat prin razatoare un morcov si stors printr-un tifon, apoi se sterge fata cu acesta. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime. Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smantana sau drojdie de bere.

Masca antirid pentru toate tipurile de ten
Se spala cateva frunze de salata si se usuca, apoi se tin 5 minute in ulei de masline clocotit. Se aplica pe fata cat sunt caldute. Timp de actionare: 15 minute. Clateste cu apa calda si usuca pielea prin tamponare cu un servet uscat.

Masca tonifianta pentru toate tipurile de ten
Amesteca o lingura miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pana se formeza o pasta. Aplica pe gat si pe fata, asteapta 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca tonifianta pentru ten normal
Se toaca marunt un castravete mic si se combina cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta rezultata pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.

Masca de mar pentru reducerea porilor
Aceasta masca are un rol important in reducerea porilor, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Se rade o jumatate de mar, dupa ce s-au inlaturat semintele, se combina cu o lingura de miere, se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute.

Inainte de aplicarea oricarei masti se demachiaza si se spala fata. Incercati sa nu aplicati nici un fel de crema 2-3 ore dupa masca!!!

Mergi la inceput

IEPUMIC SI WINNIE,VA MULTUMESC FOARTE MULT,
WINNIE,TRIMITE-MI ACELE LINKURI,O SA CAUT SI AICI DAR EU NU AM FOLOSIT creme chiar deloc,foarte putin pentru miini pentru ca detergentii de vase sunt puternici de concentrati dar acum imi trebuie si pentru fata , de cind sunt aici soarele te usuca pur si simplu.
,MONI

Mergi la inceput