Gura Portitei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

http://www.evz.ro/article.php?artid=267472

trist pt portitza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

E trist ca si-au bagat mainile pana la coate, pentru un turism de elita. Dar cine e obisnuit cu viata de la cort, nu va renunta asa usor, chiar daca va fi cazul sa faca naveta cu vedeta pana la Jurilovca sa-si ia ce trebuie. Asta e monopol ce-au facut ei, nu exista pe nicaieri asa ceva fara concurenta.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Salutare din nou,
am venit ieri de la Gura Portitei si spre dezamagirea tuturor cineva de aici avea mare dreptate.
Este pentru prima data cand merg acolo si acum stau sa-mi pun intrebarea daca as mai alege locul asta.
Preturile sunt exact asa cum le-a descris Intruder(nu te poti atinge de nimic decat daca ai foarte multi bani). Cat am stat acolo decat in ultima seara ne-am dus sa mancam la restaurant si dezamagirea a fost si mai si: am asteptat peste trei sferturi de ora sa vina sa ne ia comanda(si alte trei sa ne aduca nota de plata) si asta in conditiile in care erau doar cativa oameni pe terasa. Mancarea nu pot sa zic nimic a fost buna, dar foarte scumpa.
Am vrut sa mergem in Delta cu salupa , dar am renuntat imediat avand in vedere ca "ora de mars" costa 500Ron si stationarea 50Ron.
Peisajul este super, dar in 2 zile vezi cam tot.
Magazinul exista, dar exista degeaba; este prost aprovizionat(singurul lucru ieftin de la acel magazin era bidonul de apa usor minerala de 5litri-doar 4Ron???)
Colegii sotului au fost si anul trecut(ei ne-au convis sa mergem), dar acum au fost si ei super dezamagiti .Inainte stateai la coada sa prinzi masa la terase, acum erau aproape goale.
In concluzie : pentru peisaj si liniste, merita sa mergi, dar sa ai tot ce-ti trebuie de acasa plus multa rabdare.
Aaaa, am uitat TANTARII erau GROAZNICI, a treia zi eram toti in pragul disperarii(eu i-am spus sotului ca vreau sa plec acasa- nu mai puteam rezista, cele 2-3 ore erau groaznice).Nici o solutie nu le putea facea fata si copii erau muscati din cap pana-n picioare.
Asta este parerea mea despre Gura Portitei, dar sper ca lucrurile sa nu ramana asa ESTE MARE PACAT. Am vazut multe fete triste si multa dezamagire la foarte multi care au mai fost inainte - PACAT.
Diana

Mergi la inceput

Sa facem in asa fel ca viata de la Portita sa nu se sfarseasca. Noi am petrecut 10 zile de vis, ne-am relaxat complet, incarcat bateriile pentru un nou an de munca. Nu va lasati intimidati de preturile mari de la restaurant, noi ne facusem ratia de 2 beri reci la halba pe zi, in rest am mancat si baut din traista. Cred c-am fost invidiati de toti vecinii nostri de corturi de viata ce duceam, de mancarea buna, si asta datorita anilor de experienta si organizarii campului.
Peste proaspat in fiecare zi de la pescarii din grup, jocuri de plaja si cine romantice pe malul marii sub un cer atat de instelat, fara nebunia haotica a oraselor. In fiecare moment cu sunetul valurilor care se sparg la mal si tipatul pescarusilor.
Numai cine a vazut si alte colturi ale lumii poate aprecia ce avem la noi in tara si nu vom lasa regimul totalitar sa strice ceea ce natura are dreptul.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by cicina
... si nu vom lasa regimul totalitar sa strice ceea ce natura are dreptul.

cicina

...Cicina ce ai vrut sa zici cu "regimul totalitar"?!...

Mergi la inceput

Este un termen generic pe care l-am simtit in momentul in care nu exista concurenta sau mai bine zis "facut in asa fel" incat ceilalti sa se lase pagubasi de a avea o activitate in plina regula acolo unde numai cativa au avut dreptul "de a pune mana" pe ceea ce apartine unei intregi omeniri.
EI in loc sa atraga clientii de a vizita unul din unicele locuri ale lumii cu fauna si flora existente, fac din locul acela un loc pt vip care nici macar nu sant in stare sa aprecieze decat faptul ca cheltuiesc bani multi si ca e o localitate la moda. Unde erau acestia acum 20-25 ani? Atunci nici nu era mizeria ce am gasit pe acele plaje mici si discrete, a trebuit sa facem noi curat asa cum santem invatati sa apreciem natura.
I-au intrebat Ei pe localnici ce le-ar place?
Concluzia e aceeasi cu care am inceput.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Draga Cicina, in urma informatiilor pe care mi le-ai oferit tu si celelalte fete care au fost la Portita, am aflat si eu despre acest loc minunat, pe care de altfel l-am si vizitat . Am stat doar cateva ore, dar pot sa spun ca mi-a placut f tare si doresc sa revin cat mai curand in acele locuri, singurul incovenient este ca nu stiu cum ma voi descurca cu preturile la mancare.
Daca mai stiti si alte informatii despre zone asa deosebite din tara noastra, va rog sa ni le oferiti si noua.

Mergi la inceput

Himera cand te mai duci, iti iei mancare in traista pt cate zile stai.Noi am stat 10 zile in 5 dar mai aveam inca de mancat. Poate ca si de asta-mi place, e o sfida cu mine, un fel de "survivor"(nu stiu daca am scris corect)Si-ti garantez ca am mancat in fiecare zi de doua ori si mereu divers, in ciuda celor de la rest. chiar mai bine gatit.
Poti spune ca esti in vacanta si ca nu ai vrea sa faci mai nimic. Noi toti ne miscam in asa fel ca totul era gata imediat.
Oricum, am capatat experienta multa de cand ne tot ducem, ce crezi ca acum 25 ani era rest.? Nu era nimic, ba poate ca era peste mai diversificat, pentru ca atunci bagau navoadele in mare lipovenii. De atunci am invatat sa fim independenti cu totul.
Iata cateva poze:

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/nemracene/album?.dir=c568re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//it.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Incearca aceasta experienta, dar cu oameni care vor, altfel va fi greu.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

cicina, foarte frumoase pozele, iar una din ele mi-a atras atentia...0145, cum ai facut-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Multumesc pt informatii si pt poze. Sper ca vara viitoare sa merg la Portita pt ca am senzatia ca daca nu profit cat mai repede de un lucru acesta se pierde.Mi-a placut in primul rand ca era f multa liniste si din cate am observat, in putinul timp pe care l-am petrecut acolo ,oamenii pareau f civilizati.
Am spus ca vreau sa profit de aceasta splendoare deoarece am senzatia ca pe an ce trece locurile frumoase si linistite din Romania se deterioreaza pe an ce trece.
Eu am experienta Lacului Sf Ana,pe care inca din mica copilarie am dorit sa-l vizitez,dar deabia in 2002 am reusit sa-l vizitez. In mom in care am ajuns la lac am ramas inmarmurita de frumusetea lacului si a zonei in general,era o liniste deplina desi erau multi oameni in jur,dar toti vorbeau incet si parca respectau zona. Era sfarsitul concediului si nu puteam ramane acolo, dar ne-am promis solemn si eu si sotul meu si fratele meu sa revenim acolo si am revenit.
In anu 2005, am mers impreuna cu prietenii nostri in zona si binenteles le-am vorbit despre linistea pe care o gasesti acolo, dar surpriza cand am parcat masina am auzit un zgomot ciudat de manele, de mingi, am crezut ca inebunesc, acel loc deosebit se trensformase intr-un fel de adunatura de marlani.
Anul acesta a fost o prietena de-a noastra si ne-a povestit de atmosfera pe care a gasit-o acolo si cred ca era mai naspa din descrierea ei.
De aceea cred ca atunci cand descoperi un loc pe gustul tau trebuie sa profiti de el pt ca nu se stie cat timp te vei mai bucura de el.
Va rog, daca mai stiti astfel de locuri comunicatile pt ca suntem interesati de frumusetea naturii.

Mergi la inceput