Gura Portitei
Raspunsuri - Pagina 2
iacobica spune:
noi am fost ultima oara anul trecut si nu mi s-a parut deloc mizerie. oricum e muuuuuult mai linistit decat la mamaia, neptun sau alta statiune de la mare. plus ca e "altfel" : o fasie de pamant intre ape. sa mai adaug si ca mergi cu vaporasul cam o ora pana sa ajungi acolo !
e adevarat ca sunt un pic cam mari preturile la cazare si mancare, dar noi am fost multumiti si de comfort, si de gustul mancarii.
dar nu canta manele pe plaja !!!
si o sa ai intotdeauna loc sa-ti pui cearceaful pe plaja!
eu zic ca merita !
Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)
DianaP spune:
Hai ca m-am speriat un pic dupa ce am citit.
Eu sambata dimineata vreau sa plec acolo cu cortul si cu 2 copii mici dupa noi(Alexa 3 ani si Carla 1 an si 7 luni). Sunt disperata ca nu gasesc sa umplu buteliile de voiaj si-mi fac tot felul de griji daca voi reusi sa ma descurc cu 2 copii asa mici.
Apropo stie cineva unde as putea reumple buteliile de aragaz(la benzinarii sa nu ma trimiteti ca acolo nu se complica ei).
Si mai astept ceva sfaturi. Preturile mi se par foarte mari. Copii au ce manca, caci prea multe de-acasa nu putem lua. Si inca o intrebare , noi avem un frigider de voiaj, credeti ca ne lasa sa-l lasam acolo intr-o priza(contra cost)???.
"Intruder" poate ai timp sa-mi dai mai multe detalii.
Merci mult
cicina spune:
Diana, noi de obicei umplem buteliile acasa, din cele mari, pt ca inaite se putea in Bucurestii Noi la depozit dar nu mai stiu acum. Nu trebuie sa te sperii ca te duci cu aia mici , doar sa ai si ceva medicamente de urgenta cu tine.
Intrebarea mea e , a-ti mai fost vreodata acolo?
Pune-ti cortul cat mai aproape de grupurile sanitare,(in partea stanga cum intri in port) dar se pare ca trebuie sa platiti 10ron/zi. Santeti aproape si de mesele de sub stuf, daca cumva va prinde timp urat sa aveti unde va adoposti, si e mai comod de a manca.
Poti incerca varianta cu frigiderul dar nu stiu cat de mult te-ar ajuta. Poti lua in fiecare zi gheata contra cost si le pui peste produse asa le ai mereu la indemana.
Daca mai ai ceva nelamuriri, intreba-ma.
cicina
holili4 spune:
Din 2001 de cand am descoperit Gura Portitei am mers in fiecare an SI NU AS MERGE IN ALTA PARTE NICI DACA AR FI MAI IEFTIN SAU GRATIS!!!!! E un loc minunat, e cu totul altceva decat restul litoralului. Eu merg cu cortul, dar acolo nu-mi e frica sa merg singura. N-am avut niciodata probleme de nici un fel, iar anul acesta din punctul asta de vedere, e un chin ca nu pot merge, dar la anul...cand Sergiu va avea aproape un an... e cu totul altceva! Vom merge SIGUR.
DianaP spune:
Da CICINA am atatea intrebari ca nici nu stiu cu ce sa incep.
In primul rand nu am mai fost acolo niciodata si este si pentru prima data cand merg cu cortul (acum mi-am gasit cu 2 copii asa mici, dar asta este...).
Noi nu aveam in plan marea sau muntele anul asta ptr. ca abia am terminat de zugravit apartamentul si mai avem f. multe lucruri de luat in el.
Colegii sotului meu merg acolo(ei au mai fost si anul trecut si au fost super incantati) si l-au convis si pe el sa mearga. A dus ceva munca de lamurire cu mine , dar pe urma am cedat si am zis HAI.
Numai ca acum cateva zile amandoua fetitele au facut o enterocolita acuta destul de urata(abia le-a trecut) si acum de 2 zile cea mica face febra destul de mare(azi am fost cu ea la doctor si mi-a spus ca totul este OK- s-ar parea ca ar fi de la un canin-SPER).
Mai sunt 3 zile si eu nici nu stiu de ce sa ma apuc si ce sa strang(avand in vedere ca nu am mai fost cu cortul...).
Daca tu ai fost poate mai poti asa pe rand sa-mi dai niste sfaturi si ceva sugestii cu ce as putea lua la mine :haine, mancare, pe ce dormim(suntem intre saci de dormit sau saltele)...etc.
Nu stiu daca am ce sa le dau fetelor sa manance acolo avand in vedere ca de-acasa nu prea pot lua multe si daca mancrea este buna???
In concluzie : plec undeva unde nu am mai fost, stau in cort unde nu am stat niciodata si sunt si cu 2 copii mici.
PLEASE HELP ME
merci mult Diana
laurajr spune:
Cu 2 saptamani inainte de a emigra in Canada, anul trecut, am mers la Portita pt o saptamana, si ne-am indragostit iremediabil de acest colt de rai .
Amabilitatea personalului ( imaginati-va ca 2 zile am fost singurii turisti de acolo !!!), lipsa manelelor cum bine mentiona cineva de aici, linistea...un vis !
Tantari erau in zona de campare pt corturi, mai spre stuf, dar pe nisip la casute, era super ! Casutele erau parca 300 mii pe noapte si noi le-am preferat cortului, mai ales ca din pat se vedea rasaritul de soare
Mancarea buna si nu asa scumpa cum a scris cineva, posibilitati de a pescui, de a face plaja, de toate !
Eu va doresc distractie placuta si astept impresiile voastre !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 23 sapt si Ioana Nazdravana
holili4 spune:
SACII DE DORMIT SUNT MAI UTILI DECAT SALTEAUA.Ofera o mai buna protectie copilului. Eu am fost in doi ani cu fina mea si n-am avut probleme cu ea din cauza dormitului in sac. La local e drept ca am mancat destul de rar, dar nu din cauza ca nu ar fi fost buna mancarea. Cea mica nu a avut nici un fel de probleme. Am mancat mai mult ce am luat de acasa, conserve, branza, salam uscat in prima zi, iar daca vrei poti merge in Jurilovca (anul trecut o traversare a lacului cu vaporasul costa 150 000 ROL) unde sunt magazine bine aprovizionate. Haine nu le lua prea multe. Un trening mai gros pentru seara, un fas subtire de vant si cateva tricouri sunt deajuns.Cu tantarii nu am avut probleme decat in 2001, iar de anul trecut si in zona de campare se stropea cu insecticid. La magazinul de acolo gaseti crema contra tantarilor - asta in cazul in care nu o cumperi de acasa ( AUTAN sau OFF ). TE INVIDIEZ CA MERGI ACOLO!!!!SALUTA MAREA SI DIN PARTEA MEA! Am uitat sa-ti spun ca exista un mimicabinet medical dar sa speram ca nu vei avea nevoie!Concediu placut! Astept sa te intorci si sa-mi povestesti cum a fost.
cicina spune:
Holili esti de-a mea. Eu am fost prin strainataturi, dar tot la Portita mi-e gandul si in fiecare an dau o tura pe acolo, pentru ca te rupi un pic din haotica viata de zi cu zi. Fara radio, fara Tv, fara PC, e un vis.
Diana, acum iti spun si eu cam ce-ti trebuie.
Pentru cort, in primul rand sa ai si niste piroane mai mari nu numai alea din dotare ca sant scurte si nu tin la nisip, sau cel putin 4 tarusi de lemn. Trebuie ancorat bine si intins, asa nu ai probleme de vant, sau ploaie.
Aveti cumva si gazebo unde sa mancati?
Noi avem saltele autogonflabile (care sant subtirele) sau chestii din alea de buretel, asa nu simti toate pietricelele, si saci de dormit.
De imbracat, treninguri(pentru seara)si un plovar, fasuri(pt ploaie), tricouri, sepcute pentru fete. Atentie sa nu faca insolatie.Si creme de plaja neaparat, macar primele zile.
Este un punct sanitar acolo, dar de cate ori am avut nevoie noi, ori nu era nimeni ori era beat. Si este un magazin cu ceva prin el, dar fii sigura ca ceea ce-ti trebuie nu gasesti. De acolo poti lua paine, sucuri, bere, inghetata.
Mancarea la restaurant e buna, dar le poti lua la fete pt dimineata si seara, cum spunea si Holili ceva care sa tina mai mult. Pentru primele zile chiar niste rosii mai tari, ardei gras pt salata.
Pentru tantari, cand bate vantul dinspre mare, nu vin, dar daca e invers dinspre stuf, au o ora care trebuie sa te ascunzi.
Daca al tau vrea sa mearga la peste probabil va trebui sa plateasca pe zi , sper ca nu, ca noi venim cu gasca de pescari.
Traversarea anul asta s-a facut 200 de caciula.
Daca mai e ceva spune-mi, te pup.
cicina
intruder spune:
desi baietzii de la satul de vacantza in fiecare seara ieseau si stropeau prin zona cu diferite substante, de la ora 21.00 incepeau tzantzarii pentru circa 2 ore - imposibil de stat afara in aceasta perioada oricat de bine ai fi imbracat.
evitati bluzele/pantalonii mulate/i, deoarece tzantzarii sunt mai mult decat obisnuiti u ele si isi fac treaba la fel de bine.
ceva prize (la liber) se gasesc la dusuri si la toalete pentru incarcat telefon/acumulatori.
mancarea la restaurant buna, dar extrem de scumpa! iar serviciile si curatenia de la terase lasau de dorit...noroc ca aveam la noi servetele umede cu care stergeam masa ca altfel...
atentie la dusurile de pe plaja, doar unul singur mai avea stropitoarea in capat; la restul curgea pa ca la chiuveta