Ghinion?
Azi am aflat in urma unui test ca sunt insarcinata.Asteptam de mult acest raspuns...dar saptamana trecuta am facut o infectie urinara cu E.coli(acum nu ma mai supara nimic)dar nu am luat nici un antibiotic (chiar daca am facut si antibiograma).Imi sun azi doctora ginecolog si o rog sa-mi spuna ce sa fac,dupa ce-i spun de rezultatul de la urocultura.Raspunsul este ca mai bine fac intrerupere de sarcina si sa-mi tratez infectia.nu exista nimic de facut in 2006?am ramas fara cuvinte.Cred ca-mi schimb ginecolugul.
Raspunsuri
roxana c. spune:
Nu stiu sigur , dar nu cred ca infectia urinara e asa grava in sarcina. Am avut si eu, dar eram prin luna a 6-a, am tratat-o cu antibiotic si bebe n-a avut nimic. Tot cu antibiotic (augmentin) am tratat si o infectie cu listeria, si sarcina era mica, banuiam doar ca-s insarcinata(si asa era). Deci in primul rand, exista anumite antibiotice care este bine sa fie evitate, mai ales in primul trimestru, dar daca este cazul nu face rau la bebe. Bineinteles orice medicament iei, nu-l lua de capul tau, ci la indicatia unui medic.
In concluzie, cred ca bine este sa mai ceri si o alta parere, altui medic.
Roxana22+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
try spune:
Nu cred ca o infectie urinara sa fie atat de pacatoasa sa necesite o intrerupere de sarcina, chiar daca ea a survenit in primul trim., cand se stie ca totul e mai puis sub semnul intrebarii.
Nu stiu insa daca infectia cu E-coli are un statut aparte fata de restul infectiilor urinare si prezinta mai multe riscuri pt. o sarcina. Dar ce-ti pot spune e ca sunt destule gravide care au facut infectie cu e-coli in timpul sarcinii (acuma nu stiu daca tot in trim. I sau nu) si care n-au avut nici o problema, au tratat infectia pe langa sarcina. Inca o data, mergi si cere parerea si altor ginecologi, si mai mult de-atat, da si tu o cautare pe internet legat de e-coli si sarcina si vezi cat de bien se impaca una cu alta.
Nu dispera pana cand nu afli sigur in ce situatie te afli.
.......in 28+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Donia spune:
Mi se pare o solutie atat de extrema! Cum e posibil ca un medic sa trateze atat de superficial o sarcina? Cere inca o opinie, doua, zece, trebuie sa fie unul dispus sa te tina sub observatie si eventual sa te trateze si in conditiile astea!
Eu nu am patit-o personal, dar in grupul mamicilor de noiembrie - decembire tin minte ca a fost cel putin o graviduta cu aceeasi problema, in primul trimestru de sarcina. A primit tratament si totul a fost OK. Imi pare rau ca nu mai stiu cine e, dar poate o sa intre aici si iti va raspunde.
Poate ar fi mai bine sa schimbi titlul cu unul mai sugestiv... "Infectie urinara in primul trimestru?"
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Helenutza23 spune:
adelyna in primul rand felicitari pt bb!
uite, iti dau linkuri la subiectele despre infectie urinara in sarcina, unul din ele chiar de tine deschis si la care ti-am raspuns si eu.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80355
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77606
iti doresc o sarcina usoara si multa sanatate!
10+
p.s. scuze daca m-am repetat si deja citisei subiectele de care ti-am zis mai sus.
acusor spune:
Adelyna, eu am avut infectie cu E.coli in sarcina si nu l-a afectat pe bebe cu nimic. Nu mai stiu sigur in ce luna am descoperit infectia. Dar am facut tratament cu antibiotic. Nu se lasa dusa infectie deloc. Pe masura ce crestea sarcina, dr. imi schimba si antibioticul. E o prostie sa faci intrerupere. Mai incearca si la alt ginecolog.
Sarcina usoara!
Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
ramsan spune:
Adelyna eu am avuit infectie urinara in sarcina si am descoperit-o in sapt. 15. Am tratat-o ca si Roxana cu augmentin (este un antibiotic care nu afecteaza sarcina, fiind condsiderat in grupa celor care nu prezinta risc pentru bebe). In prezent bebe Rares din burtik are 24 de sapt. si evolueaza foarte bine, iar lunar trebuie sa refac sumarul de urina pentru a monitoriza cu strictete eventuale reveniri ale bacilului. Oricum banuiesc ca ai facut si urocolutura care la rezultate iti spune si cu ce se poate trata, la ce este sensibil bacilul.
Oricum infectia trebuie neaparat tratata pentru ca se poate agrava si poate duce la infectii la nivelul rinichilor, nu doar pe uretra sau vezica.
Intreruperea de sarcina mi se pare o stupizenie in cazul tau si ar fi bine asa cum ti-au spus si celelalte fete, sa ceri sfatul unui alt dr. ginecolog.
Nu renunta la bucuria de a fi mama
Ramona 24+ bebe Rares
Ramona
mcrmiki spune:
Si eu am ramas insarcinata exact cand am descoperit infectia urinara. Am luat tratament cu antibiotic si de-abea dupa al trei-lea antibiotic mi-a trecut. Dr. m-a asigurat ca va fi bine, ca este mai rau daca nu tratam infectia pt. bebe, pt. ca eu nu am resimtit nimic in urma infectiei. Acum am 32 de saptamani, bebele arata bine si speram sa fie bine. In nici un caz nu se pune problema de avort, eu am fost la mai mult medici si nici unul nu mi-a recomandat avortul. Sunt o grupa de antibiotice care sunt permise in sarcina, asa ca ... si parerea mea este sa schimbi doctor.
Pupici si sa fi mai optimista!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
mayaione spune:
Eu cunosc doua cazuri, una din tipe nici macar nu a stiut ca are infectie cu E.coli si bebe e ok, are aproape 2 anisori, iar cealalta a stiut dar nu a tratat si tot ok este copilul. Cel mai bine e sa te tratezi normal, nu sa risti, dar in niciun caz nu se impune intrerupere de sarcina. Eu iti doresc bafta si cauta un ginecolog mai bun.
mayaione 25+
Cristina_C spune:
Draga Adelyna, ti-ai dat si singura seama ca trebuie sa mergi la alt ginecolog, prea simplist - si drastic a pus asta de acum problema. Sa stii ca sunt antibiotice pe care le poti lua bine mersi in sarcina, eu, de exemplu am avut Chlamydia si m-am tratat cu Amoxicilina la inceputul celui de-al doilea trimesteu - doctotrul mi-a spus ca se putea si in primul dar am tinut eu mortis sa mai astept putin.
Sa ne spui ce-ai mai facut si daca ai fost la alt doctor!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
gio spune:
Eu am aflat ca am streptococ b cu putin inaite sa raman insarcinata. Tratamentul il voi incepe acum, din trim 2. nu vad de ce ai avorta pt o infectie urinara.
...I want a permanent vacation...