Bebelusi de iulie-august 2005 (125) -La multi ani!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

emaaimee,
mi s-a parut tare interesant articolul ala cu 8 INFANT SLEEP FACTS. de fapt multe le stiam ca le mai citisem pe ici pe colo dar e buna o recapitulare. stiam ca bebeii au ciclul de somn cam la 1 ora si cei care se trezesc si nu stiu sa adoarma singuri incep sa planga. v-am zis de fapt ca asa face si a mea acum pt ca o dor gingiile si nu mai poate sa adoarma la loc decat cu ajutor. in schimb prima data cand adoarme vreo 2-3 ore e neintoarsa de la oboseala.

iar asta cu deep sleep o stiu si am si observat-o. ca eu daca o legan pe picioare pot s-o urmaresc f bine. eu inainte daca o mai leganam n-asteptam sa-si faca membrele moi. o puneam intentionat adormita doar light in pat ca sa adoarma deep singura. insa acum cu durerile de dinti vad ca trebuie s-o legan pana nu mai gesticuleaza deloc. noroc ca fiind mai maricica adoarme deep in general in 10 min.

atunci cand se trezeste, daca n-o doare f tare reusesc s-o adorm la loc doar vorbindu-i un pic in soapta si maingaind-o si dandu-i plusul ei. azi-noapte asa am facut din ora in ora. doar la 5 n-a mai mers metoda ca s-a trezit destul de tare si-am luat-o s-o legan.

in general fac asa: daca in 30 secunde nu adoarme singura, ma duc la ea repede s-o linistesc. daca intr-un minut nu reusesc, o iau repede s-o legan pt ca apoi daca astept mai mult si se trezeste prea tare atunci incepe sa urle si-o adorm tare greu.

oricum eu v-am mai zis voua: a mea cand se trezeste adoarme singura cu ajutorul plusului pe care-l ia in brate si-l baga in gura si-l suge. ca altfel nu stiu daca ar reusi. bine cand o doare ceva arunca cu plusul ala in partea cealalta a patului ca se enerveaza ca n-o mai satisface :)

oricum e f greu sa dai sfaturi depinde asa de mult de copil. trebuie sa te adaptezi cerintelor lui si sa incerci cat mai multe metode. eu chiar si-acum cand e fussy din cauza dintitlor incerc mai intai s-o las sa adoarma singura pt ca sincer mi-ar fi mai usor s-o adorm in 5 minute leganata pe picioare decat sa incerc 1 ora s-o mangai si alin in patut. dar nu vreau sa se obisnuiasca leganata nici chiar acum cand e "bolnavioara". chiar si aia zic sa alternezi mereu metodele.

ce n-am inteles eu: scrie intr-unul dintre articole ca dezavantajul de a invata bebe sa adoarma singur este ca trebuie lasat cateva zile sa planga. eu n-am lasat-o niciodata pe a mea sa planga. si nu sunt de acord cu metoda asta decat peste 1 an si in cazul in care chiar nu merge nici o metoda si esti sigur ca nu plange din alte motive. si iti afecteaza si tie viata si sanatatea psihica.

ema, da tu pana la urma cum o faci pe oana sa adoarma? o iei langa tine in pat? uite a mea de exemplu nu vrea sa doarma leganata in brate. daca o iau in brate se arcuieste asa de tare ca mi-e ca o scap. si nici langa mine nu vrea in pat. ca am tot incercat uneori cand n-aveam chef de leganat. si cred ca nu are ceva cu mine ca nici la altcineva nu vrea in brate.

hai ca m-am lungit...facem aici teoria dormitului...daca n-as fi asa de obosita uneori mi-ar placea sa o urmaresc mai mult pe a mea si sa aplic mai multe metode si sa experimentez ca mi se pare tare interesant tot procesul. pe mine m-a ajutat mult si c-am urmarit-o prin monitorul video sa vad cum doarme si ce face cand se trezeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Dragelor, noi ne-am chefuit sambata cu Ela....ca doar o data implineste fata mamii 8 ani. Si sa vedeti voi ca sambata viitoare rupem turta..... hehehe....daca fac asa in fiecare an ..dau faliment fetelor !!!!

Acum, Anis...cum a fost la turta ???? Ce a luat Ingrid de pe tava ???

Joker, unepori caldura ne taie cheful de scris..sau mai bine zis de gandit ca si neuronii aia la unii sunt mai limitati ! Unele urmaresc "din umbra" DC-ul ! Oricum eu una citesc zilnic, scriu rar !

Acusor, eu am patit o data cu cea mare si am pierdut alocatia respectiva pentru ca dupa 2 saptamani se prescrisese (????). De atunci i-am facut Elei cont in banca pentru alocatie iar la Ana nici nu m-am mai gandit la alta varianta. Am fost super furioasa la momentul respectiv (era alocatia 60.000 lei vechi) !! Si a umblat sotul meu vreo saptamana fara mare rezultat !

Simona, felicitari pentru masina !!!!!

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”

POZE FETE CUCUIETE
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

acusor,
daca e vorba de alocatia aia de 24ron atunci iti va veni luna viitoare cumulat. daca e vorba de indemnizatie si a plecat deja de la posta, va trebui sa faci o cerere (eu am facut la un centru pe o straduta pe langa calea mosilor - acolo m-au trimis din amzei) si ti-o vor trimite dar cam peste 2 luni. asa am patit eu cu una din indemnizatii ca dupa ce au schimbat legea mi-au trimis-o pe adresa veche. asa a fost la mine din cauza c-au trebuit sa schimbe adresa de la dosar. desi am verificat dosarul si era adresa buna. dar la tine s-ar putea sa vina cumulta luna viitoare. oricum tot la posta iti vor veni nu cred ca se dau in alta parte. si eu ma asteptam sa mi-i dea cei de-acolo. pt ca se intorc in contul bancar si nu in sertarul cuiva ca sa-ti dea pe loc banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Briana, exact asa ne-a spus si noua la Posta. S-a "prescris". Tipa de la posta zicea ca tre' sa ne ducem la directia de munca da' nu era f. sigura.
As vrea s-o trec pe numele meu ca ajung mai repede la posta decat sotul.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

simona, acum vazut, felicitari pentru masina si ai grija la parcarea laterala...

briana, neuronu meu amarat si singuratic e prajit mai rau ca o omleta...

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Acusor si eu stiam ca la directia de munca trebuie sa et duci in situatii de genul asta, dar in Bucuresti nu stiu exact, or fi niste birouri prin sectoare.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

nu am citit pe Dc despre asta si nici nu intentionez sa creez zazanie,mie si fetei ni se potriveste si atatsi nu oblig pe nimeni sa faca k mine

de fetitza cu funditza,zisa piticotul urias umblaretz

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

joker,hihihi,dk dai click pe primul link what AP is ,postat de mine e din aceasi sursa,acelasi lucrusi eu tot asa am aflat info,am dat search.timp sa am sa citesc tot ca sunt n-shpe pagini.
Emanuela,nu am citit tot ce ai zis k nu am timp,ma fac bella ca vine sotul.o sa revin,am vazut k intrebi de plans,nu o las sa planga,fac orice sa nu planga,leganat,pupat,adormit la san/sticla,numai sa fie fata happy.mai vb pe tema asta,nu uit.

de fetitza cu funditza,zisa piticotul urias umblaretz

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

emaaimee....e prea cald pentru ,mine...sincer, citisem mai putin decat pe diagonala..dar mia zgandarat curiozitatea subiectul, asa ca googalesc de zor...

yuhuuuuuuuuuu.....careva pe aici?

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
Urez si eu copilashii care au aniversat 1 an zilele trecute cu toate cele bune si pe Ela Brianeimici la implinirea celor 8 anisori.

Noutati nu prea am, suntem bine, multumesc lui Dumnezeu. Daca totul e ok, plecam la munte in WE, in Retezat. Astept nerabdatoare si a doua tura de mare, nu mai trece timpul acesta odata. Eu sunt mare doamna de cand a venit soacra mea, mi-a spus ca pot sa o sun la orice ora din zi sau noapte, ca nu face nimic ce n-ar putea lasa balta. Noi profitam doar dupa-masa, cand o scoate la plimbare si ne mai tragem si noi sufletele. E, oricum, alta viata, mai putem face si noi alte chestii, suntem mai relaxati.

Va pupam.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput