Bebelusi de iulie-august 2005 (125) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 12
caterina71 spune:
Laura, eu am luat pastile. Dostinex se numesc, e vreo 350.000 lei una, se ia juma de pastila la 12 ore. Eu n-am avut nevoie decat de una. Cumpara si tu una singura, si dupa 24 de ore vezi daca mai sunt foarte tensionati, si mai iei una.
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
www.dropshots.com/alexia2005_primulan" target="_blank"> filmuletze si poze... inclusiv de la motz
sunt mare...
Laura25 spune:
Multumesc pt raspunsuri!
Am pus filme. Daca va uitati la link-ul de la semnatura, toate sunt noi-noutze. Vizionare placuta,daca aveti placerea.
Mi-am amintit ca v-am povestit de tatal meu si accident. A fost 10 zile internat, si-a facut teste si analize si problema e tensiunea. Cand s-a internat avea 22 cu 12. Acum tine regim, face tratament si are grija. A venit cam speriat. Atunci cand a avut accidentul i-au spus medicii ca a facut un puseu de tensiune si a fost ca un mic accident cerebral. La tomograf s-au vazut pe creier mici leziuni de la accidente cerebrale mai vechi.
Emanuela, nu stiu daca te incalzeste cu ceva, dar nici fata mea nu merge decat tinuta de ambele maini, nu merge in 4 labe, nu merge nici tinandu-se de mobila...
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Povestea noastra
emaaimee spune:
am pus si eu poze din ziua in care a plecat tati,cu Oani mergand,etc.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/album?.dir=/f079re2
revin si ma uit la filmulete,poze,etc.
dau papa la fata
de fetitza cu funditza,zisa piticotul urias umblaretz
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Simonaci79 spune:
Buna ziua! Iar am lipsit putin insa de data asta cat de cat ,otivat pt ca praslea al meu iar are febra si rosu in gat... se pare ca nu i-a trecut bine data trecuta, ca a fost cam slab antibioticul si cam rar (se dadea la 24 de ore) asa ca am luat-o de la capat dar macar de data asta nu ii mai curge nasul!
Vreau sa incep prin a ura copilasul care implineste azi un anisor: La multi ani cu sanatate si bucurii pentru puiul DAN EMILIAN (svety)! Sa fie sanatos, norocos si fericit toata viata!!!
Laura25 spune:
Emaaimee eu nu chiar i-as inscrie pe ai mei in clubul vostru select de copii atomici, desi au si ei momentele lor de glorie, pt ca noapte imi dorm bine si ziua nu chiar exagereaza cu nazbatiile.
O alta problema avem noi si nu stiu cum o sa o rezolvam: Rares ii ia toate lucrurile Biancai din mana, daca e in carut ii ia palaria din cap, jucariile din mana, stical cu apa... orice are si de cele mai multe ori le arunca imediat jos, deci le ia numai ca sa nu i le lase ei. Ii trebuie toate jucariile pe care pune ea mana, daca le dau biscuiti sau sticksuri sau ceva de mancare, trebuie sa ii pun lui in ambele maini si in gura eventual ca sa nu ii zmulga fetei ce are in mana. Intr-o zi erau in carut, rotaiau sticksuri cand a terminat ce avea in mana s-a repezit la ea care tocmai baga in gura ultima bucatica de batigas de ala. Nu va spun cum i-a bagat degetele in gura sa-i ia sticksul. Mai nou, o trage de par, de urechi. Binenteles ca ea se enerveaza, se tranteste si tipa .... Si daca il cert, ii spun ca nu e voie ... nu are absolut nici un efect ... eventual se apuca de bodoganit si ma cearta si el pe mine.
in rest, sunt niste dulci. Rares e foarte pupacios, pupa pe toata lumea si se alinta si se pisiceste, Bianca e mai retinuta ... ea vrea in brate, vrea sa o tii de maini sa mearga toata ziua daca s-ar putea (a cocsat pe toata lumea), dar nu prea suporta sa o pupacesti. Doar daca o gadili, atunci rade in hohote ...
Vorbesc amandoi toata ziua. Miorlaie, fugaresc puii, striga "tata tata" cand vad telefonul, danseaza (fiecare are stil propriu), se salta de fund in sus amandoi cand mergem pe strada si vad cai (i-am invatat sa sara si pe pat ), mananca foarte bine, sunt foarte bronzati si foarte sanatosi (Multumesc incaodata lui Dumnezeu ca am asa copii sanatosi).
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Povestea noastra
corbioana spune:
Diana multumesc de urari si de subtilitatea cu doi bebe stii tu parerea mea...deocamdata
Anca nu am nimerit-o cu data insa e bun si inainte Petrecere frumoasa!!!! Felicitari si pupici Oanei pentru primii pasi!!!
Magda m-ai rupt cu gargarita si Veve, Andrei n-o dadea in ruiptul capul jos din gurita, deci veve e cooperanta.
Cristina multa sanatate si voua si spor la laptic Si eu tot Mili ii dau, dar nu il fierb.
Dede falicitari pentru primii pasi ai Medeei
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005 - 1 anisor!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
Simonaci79 spune:
Asa.... si acum sa trec la citit!
Ioana- multumesc mult pt urari! Felicitari pt mini-concediul reusit! Am vazut si pozele de la petrecere, frumos baiat ai! Si sa stii ca nu iti sta deloc rau cu 2, mai ales pereche.... Multumesc mult si eu pt incurajare, nu a facut vaccinul, si cand am venit acasa a facut iar febra... Si mi-a zis sa o sun cum ii trece sa-l prinda repede cu vaccinul intre 2 raceli... Sper sa scapam si noi de problemele astea ca e tare gre si imi e asa mila de el... Multumesc mult si sanatate multa si voua. Pupici!!!
Anda- multumim mult! Pupam si noi baiatul intepat si iti tin pumnii cu analizele, sa iasa bine! (acum imi dau seama, cred ca ai deja rezultatele...cum au iesit?)
Cryna- am vazut si eu pozele noi noute, ma bucur ca ai pus si mai recente! Sa-ti traiasca frumusetea de copil! L-am vazut si in actiune la masina de spalat, si merge frumos puiul mic.. Felicitari si pupici!
Monica-Elena- eu i-am dat la rec pediatrei de pe la 10 luni Humana 3 si acum zilele aste o sa trec pe humana junior drink, acela gata preparat, insa de la 1 an poti sa treci linistita la lapte uht, asa rec multi medici. Si a mea mi-a zis ca pot sa trec pe lapte normal daca vreau dar ea ar fi mai multumita de asta...
Anis- pai mie mi se pare mai incomod cu laptele praf...Acum asta care l-am luat gata preparat de la humana este in cutii de 450 ml deci exact cat bea el intr-o zi si il pun direct in bibe si a 2-a portie o incalzesc putin in apa... Si cand plec imi iau la mine pt zilele in care stau acolo ca nu tb tinut la frigider decat dupa deschidere... E drept ca daca pleci cu avionul e mai incomod... Ti-ai propus sa pleci din tara in curand cu copilasii? Ca voi deja va ganditi la 2.... Ce frumos! Pupam fetita si burtica! Si mamica!!!!
Emaaimee- multumim pt inscriere... Nu conteaza ordinea ca fiecare are nazbitiile proprii...una mai mare decat alta!! Pupici!
Yasmari- felicitari pt plimbareata mica!!!!! Si eu zic ca e mai bine sa petreceti anul ac in cadru mai restrans...Mario la mot s-a speriat si a inceput sa planga rau cand s-a napustit toata lumea pe el sa-l vada.... Oricum, am vazut ca nu a fost singurul care a plans la tuns.... Pupici si felicitari inca o data si petrecere frumoasa (eu nu am avut cum sa-i fac la ora la care s-a nascut, ca eu am nascut la 8.20 dimineata si era crima pt mine petrecere la ora aia...)
mamini spune:
Anca, daca uitam pe 8 august...o sa ne ierti, ca ti-am urat din vreme.
Ioana, da, e cooperanta foc.asta cu scuipa e chestia pe care a invatat-o de cind a plecat 4 x 4. fiindca totul se baga in gura. si noi obisnuiti cu dalmatianca ne-am surprins strigind la ea: "scuipa!scuipa!lasa jos!" si cind o vezi ca baga in gura " very fast or not so fast"-live-food clar strigi ca la ciine, de unde si reactia scontata.parintii dusi...copilul cum sa fie?
Mari, chiar si numele de dra Duracell, pe care il are de anul trecut pe vremea asta spune multe...vara trecuta se antrena noptile ( numai dupa ora 11 noaptea)pt concursul international de dans sportiv. baga niste ritmuri sud-americane de numa-numa...banuiam ca are o personalitate "vulcanica", restul peste ce imi puteam eu inchipui, a fost doar un bonus( probabil era la oferta).
am vazut poze si filmulete cu gemenii Laurei,dupa care ma topesc, cu Oani-scumpa din chiuveta,cu Teo grasunelul la mare si cu Alexa Caterinei,care e frumoasa si cu plete si fara, iar mami a ei e slaba si o felicit.
M
Dianami spune:
Special pt. Laura, poate iti este de ajutor , chiar daca nu este strict la obiect.
Copilul care refuza sa imparta
Micutii, pana la varsta de doi ani, considera ca tot ceea ce pot atinge este al lor si ca nimeni altcineva nu trebuie sa le atinga. Daca un copilas vrea un obiect il ia, chiar daca acel obiect este in mana altui copil, in acel moment.
Jucariile "in activitate" sunt intotdeauna mai dorite decat cele care asteapta pe jos, chiar daca acestea sunt, aparent, aceleasi. O data luate, le pastreaza pentru el, pana cand se decide singur ca nu il mai intereseaza.
Pentru asta, copilul nu este nici rau, nici agresiv. El este normal. Egocentric, ca toti copiii la varsta lui, el nu vede decat propria dorinta si se arata indiferent fata de dorinta altora.
Pentru a imparti, trebuie sa fie capabil sa se puna in locul celuilalt si sa-i inteleaga sentimentele. Aceasta cere timp. Pe la 4 ani, copilul stie, in general, sa ceara, sa schimbe, sa coopereze si sa-si astepte randul.
Iata cateva sfaturi pentru a ajunge in aceasta faza.
Dezvoltati-i simtul proprietatii
Paradoxal, acesta este cel care il linisteste in privinta jucariilor care ii apartin si care ii permite sa accepte mai usor sa imparta.
Nu poate fi invatat sa imparta un copil caruia nu i s-a dat voie sa aiba (posede) jucarii pe deplin. Este bine sa aiba un loc personal unde sa-si aranjeze jucariile, la adapost de dorinta de posesie a altora. Trebuie ca el, singur, sa fie cel care decide daca imprumuta sau nu jucariile sale.
Dati-i copilului dumneavoastra indeajuns de mult timp sa se joace singur cu jucariile sale noi inainte de a-i cere sa le imparta. Are nevoie sa si le insuseasca indeajuns de mult inainte de a putea fi deposedat, chiar pentru putin timp, fara prea multa ingrijorare.
Explicati-i ca exista in casa obiecte personale si obiecte colective. Numiti-i obiectele sale: pijamaua lui, masinuta lui etc., de care poate sa dispuna dupa bunul sau plac. Aratati-i obiectele altora de care nu se poate folosi fara permisiune. Apoi, vorbiti-i de acelea care se folosesc pe rand, de comun acord, pentru ca apartin tuturor: televizorul sau pick-up-ul, de exemplu.
Explicati-i clar copilului dumneavoastra ce asteptati de la el
Catre varsta de doi ani, copilul incepe sa fie sensibil la notiunile de dreptate si de reciprocitate. Este momentul sa-i explicati ca, daca ia cu imprumut o jucarie, el poate da una cu imprumut in schimb. Si ca fiecare va trebui sa inapoieze ceea ce a luat.
Daca un copil urmeaza sa vina acasa, ajutati-l sa stranga ceea ce nu vrea cu nici un pret sa imparta, si sa selecteze si sa scoata cateva jucarii cu care sa se amuze impreuna. Prietenul poate aduce, de asemenea, cateva jucarii de-ale sale, ceea ce va favoriza schimbul.
Daca aveti mai multi copii, anuntati-i clar: "Am cumparat o cutie cu bomboane, este pentru toata lumea, le veti imparti!" Apoi lasati-i sa o faca.
Favorizati cooperarea si ajutorul reciproc
Copiii care imprumuta sunt aceia care au inteles ca au un interes sa faca acest lucru:
-aratati-le ca a da cu imprumut inseamna, la randul sau, a lua cu imprumut. Vor descoperi repede reciprocitatea dintre frati si surori.
-organizati activitati comune: sa faca impreuna o prajiturica, de exemplu. Lansati jocuri unde fiecare joaca cand ii vine randul.
-lasati-va copiii, pe cat posibil, sa se descurce singuri cu aceste probleme. Daca interveniti, evitati sa luati partea cuiva. Mai bine puneti-va in locul fiecaruia si ajutati-l sa inteleaga ce simte celalalt. Progresiv, copiii vor ajunge sa-si rezolve singuri problemele. In loc de crizele obisnuite, veti auzi: "De acord, iti imprumut masina mea rosie, dar tu imi dai camionul tau albastru".
Nu sperati prea mult
Incitati-va copilul sa imparta, dar fiti realist: este nevoie de timp pentru a integra acest concept de impartire, care este complex. De asemenea, nu sperati nici prea mult, nici prea devreme.
A dojeni copilulul care refuza sa imparta sau a-l pedepsi, nu e de nici un folos, nu face decat sa mareasca atasamentul sau fata de obiecte. Nu-l fortati. Mai bine explicati-i celuilalt copil: "Nu are chef sa imparta aceasta jucarie pentru moment." De fapt, daca este a lui, este dreptul sau.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Simonaci79 spune:
Vali- in general combinatia kk moale si ebra pana in 38 este de la dinti, si la fel si faptul ca nu mai papa la fel de bine...dar tot tb sa urmaresti sa nu se schimbe ceva... Cu serviciul, tot zici ca vei fi mai libera si tot ocupata esti... Pupici sa treaca oboseala si stresul..si eu am lucrat in conta si stiu cum e, ca timpul liber nu mai vine niciodata... Ma bucur ca a fost frumoasa revederea si felicitari si pupici micului dansator! Sper sa puteti pleca la mare si sa aveti parte de distractie multa si timp frumos! Cum se mai simte David acum?
Dede- bine ati revenit!!!! Multi pupici la pui si Medeei in special! Cum a fost revederea? Petrecere frumoasa!!!
Laura- bine ai revenit!!!! Pai cred si eu ca le simti lipsa puilor mici si dragi...... Pupici sa treaca dorul macar putin! Abia asteptam sa vedem poze!!! Macar odihneste-te si tu putin acum ca o sa vina ei acasa si vezi tu atunci!!!!
Monica-Elena- nu te uitam, cum sa facem asa ceva? Distractie placuta si timp frumos!
Ema.nu.ela- f frumoase modalitati de joaca... mie mi-ar fi usor ca stau si la curte, o sa incerc si eu!!! Multumim mult! Iar despre mers, nu tb sa-ti faci griji, ca unii copii pleaca direct in picioare, fara sa mai mearga in 4 labe... Poate ca la plimbare ar tb sa o mai puna in nisip ndeva, sa incerce sa faca si ea pasi.... Eu vb, ca nici praslea al meu nu merge, dar in 4 labe are o viteza...dar asa el a plecat devreme, e posibil ca fata ta sa plece direct in picioruse! Pupici!!!
Diana- multumim mult pt mesaj, o sa incerc si eu cateva din ce ai scris tu cu Mario..... Sunt cateva lucruri pe care le face dar si care nu... Pupici. Iti trimisesem un Pm dar imi tot aparea ceva pe acolo, nu stiu daca l-ai primit pana la urma! Dca nu, voiam sa oiti multumesc in mod special ca nu m-ai uitat de ziua mea si pt urari si de ziua mea si de ziua lui praslea... Pupici multi pt tine si pt nora mea cea scumpa si frumoasa!!!
Mamini- stiu ca tu esti obosita tare la ce povestesti...dar eu am ras!!!!!!! Tare de tot cu mama nana!!!!! Pupici sa treaca oboseala mai repede si sa faci fata cu brio cerintelor zilei!!! Ia cu papa din borcan, esti fericta daca pot spune asa, Mario nu papa nici o combinaie de legume si nu stiu ce sa ma fac cu el ca vreau sa plec si eu la mare si nu am posib sa gatesc acolo.... Vad eu ce fac pana atunci!!! Pupici multi pt tine si pt frumusetea ta de fetita!!!
Emaaimee- acum vad si eu ca va fi si ziua ta!!! La multi ani, sa fii sanatoasa si fericita, sa ai parte numai de bucurii si impliniri!!!!! Va pupam cu drag pe amandoua!!! (urez si eu anticipat, ca cine stie ce mai fac atunci, poate trag iar chiulul.... daca nu, mai urez si atunci...)
Joker- eu cred ca bea destule lichide iedutul tau, nu te mai stresa! De ce crezi ca nu e suf? Nu face pipi bine? Iar cu muntele...chiar ca vrei cam multe, nu stiu ce sa-ti rec, mai ales cu cortul, ca nu am fost niciodata... Succes la cautari!!!
Fetelor va las si eu acum, mai am de citi pag 7 si 8 dar miorlaie rau Mario de somn asa ca ma duc sa-l culc putin. Mai intru mai tarziu! Pupici!