Mamici de iulie - august 2006 (76)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

quote:
Originally posted by adelapop

imi curge un san
tin sa precizez ca nu am nascut dar sfarcul sanului drept e umed ...o fi lapte?
l-am gasit asa de cateva ori
voi ati avut asa ceva inainte de nastere?

39+

adelapop asta mi se intampla si mie de ceva vreme.fetele au zis ca nu e neaparat un semn ca vine bb dar e semn ca o sa avem laptik si ca nu avem canalele infundate.asa ca e ok!
sunt curioasa cum te simti acum ca ai depasit dpn ul?
am si eu o intrebare:pana acum aveam secretii destul de abundente adika schimbam cam 4-5 tampoane zilnice/zi si acum mai nimik nu mai curge asa rarut si nu inteleg de ce? fetele asa o fi inainte de nastere?ca vad ca mi e si contractiile mi au cam disparut?.cred ca bbica mea s a razgandit si mai vrea sa stea la mami in burtik!
pupik la fete ma duk sa mai stau in pat ca vin caldurile si iar mi se umfla picioarele!andreea25 si
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
38 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayaana spune:

Buna dimineata fete frumoase!

Azi sunt matinala, nu prea mai pot dormi dar totusi nu ma simt obosita. Sunt in forma, foarte happy, afara e frumos, canta pasarelele si bebe o sa vina intr-o atmosfera ca asta, idilica. Tare ma bucur ca se naste vara, chiar daca trebuie sa suportam caldurile. .

Map vreau sa te intreb ceva, stiu ca ai mai scris dar mi-ar fi foarte greu sa gasesc. Cand se discuta despre saculetii cu samburi pentru colici, parca ai insirat tu mai multe feluri de samburi care ar putea fi folositi. Nu mai tin minte daca pot sa-i fac din samburi de caisa sau nu, ca am facut stoc . Poti sa-mi improspatezi memoria, te rog?

adriana 36+ si diana-maria

Mergi la inceput

Ah..am uitat, mai am o intrebare care ma sacaie rau de tot, mai ales ca pe mine m-au pus pe jar cu cantitatea insuficienta de lichid amniotic. Din cate am citit, memebranele se pot fisura (nu rupe) si atunci lichidul se pierde incet-incet. Credeti ca e posibil ca in situatia asta sa nu-mi dau seama ca pierd lichid? Eu atata studiez chilotul, tamponul, hartia ca as putea sa fac lucrare de diploma despre ele si totusi mi-e cam frica, daca-l pierd si nu-mi dau seama?
A mai fost careva dintre mamici in situatia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Cristina Ioana, multumesc de raspuns. Asa m-am gandit si eu, o sterg mereu dar secretia aia urata se face tot mai multa. Am sunat pediatra si mi-a zis sa-i pun picaturi in ochi de 3 ori pe zi. Dar acum explica-i tu cupilului ca tre sa tina capu nemiscat si ochisorul deschis! A zis doc ca daca nu trece in 5 zile sa o vada un oftalmolog.

Miti, pentru mucisori, se pun 0,5 ml ser fiziologic in fiecare nara cu o seringa. Stai linistita ca nu se ineaca, si mie mi-e mila, dar ce sa facem, trebuie sa curatam nasucul. Si dupa aceea aspir cu o para de cauciuc, ca se inmoaie secretiile si ies mai usor.

Eu cred ca am facut rost cumva de o infectie vaginala , sau poate e tot aia de dinainte de nastere, chestia e ca nu stiu cum naiba sa fac sa ma duc la gineco, ce fac cu piticelul ca noi papam numai san si nu avem orar fix! Of, greu, maica, greu!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Ayaana, exact asa am patit eu, membranele s-au fisurat si eu am stat toata ziua intrebandu-ma daca s-a rupt apa sau fac pipi pe mine si nu-mi dau seama . Oricum, o sa-ti dai seama ca e exact ca la pipi, atata doar ca nu-l poti controla si nu miroase. Adica e exact ca apa, limpede, si are un misor usooor dulceag.

Mergi la inceput

Aha...deci simti totusi ca ceva curge. Eu ma gandeam ca mai curg 2-3 picaturi, apoi pauza...apoi iar 2-3 picaturi ...la intervale mai mari de timp. Ori pe astea mai greu sa le simti, mai ales cu caldurile astea, chilotul se umezeste si de la transpiratie.
Alexia, multumesc frumos, m-am mai linistit acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Dragutzele, nu se mai anunta nici un ??? Ma obisnuisem cu ritmul ala alert de sosire a ingerasilor. Doamne ce-mi placea cand se anuntau cate trei intr-o zi!

Fetelor, sa-mi tineti pumnii sa nu care cumva sa iasa bebelina mea pana nu termin tratamentul pt. streptococ. Daca vine mai repede am incurcat-o: fac cezariana si NU VREAU .

http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by ayaana

Ah..am uitat, mai am o intrebare care ma sacaie rau de tot, mai ales ca pe mine m-au pus pe jar cu cantitatea insuficienta de lichid amniotic. Din cate am citit, memebranele se pot fisura (nu rupe) si atunci lichidul se pierde incet-incet. Credeti ca e posibil ca in situatia asta sa nu-mi dau seama ca pierd lichid? Eu atata studiez chilotul, tamponul, hartia ca as putea sa fac lucrare de diploma despre ele si totusi mi-e cam frica, daca-l pierd si nu-mi dau seama?
A mai fost careva dintre mamici in situatia asta?

Da. Este posibil sa pierzi lichidul, fara sa iti dai seama. Curge treptat, si se poate intinde chiar si pe durata unei saptamani, ceea ce este destul de grav pt bb. Dar la eco cand ti s-a spus ca ai lichin in cantitate insuficienta trebuia sa fi vazut daca ai membranele fisurate sau nu. Si eu duminica seara am mers la control de teama sa nu cumva sa am membranele fisurate, ca imi curgea ceva de 2 zile. Eu nu am mai facut nici o diferenta intre scurgerile normale si altceva si am dat fuga la spital, dar totul era in regula.

Andreea 38+ Bianca-Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Alexia27

Ayaana, exact asa am patit eu, membranele s-au fisurat si eu am stat toata ziua intrebandu-ma daca s-a rupt apa sau fac pipi pe mine si nu-mi dau seama . Oricum, o sa-ti dai seama ca e exact ca la pipi, atata doar ca nu-l poti controla si nu miroase. Adica e exact ca apa, limpede, si are un misor usooor dulceag.

Si eu credeam ca fac pipi pe mine, dar era doar secretia vaginala, care era alba, sau de multe ori nu avea nici o culoare, simteam doar chilotul/tamponul umed.

Andreea 38+ Bianca-Maria
POZE

Mergi la inceput

Andreea pana la urma la mine s-a infirmat suspiciunea de lichid amniotic insuficient. Acum stau si ma gandesc ca dr ma tot intreba daca am pierdut lichidul si insista pe faptul "ca a curs ceva, mult, ca un pipi". Dar asta nu s-ar fi putut decat daca s-ar fi rupt membranele, chestie pe care ea ar fi trebuit sa o vada la control (imi face tot timpul control pe masa), nu?
In fine, maine dimineata ma duc iar la spital pentru un alt control.

Mergi la inceput