FETELE SI MODA !!? alegeri bune sau mai putin....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La 11 ani pensat???? Raluca mea are prietena in RO 14 ani naturala si frumoasa.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Si fata mea a avut dorinta de a se pensa cam pe la 11 ani, iar pe la 12 ani ma trezeam cu ea ba ca are rimel pe gene, ba ca si-a tras cate-o dunga subtila cu dermatograf si am surprins-o de cateva ori ca s-a fardat de-a binelea.
Nu indraznise sa iasa din casa asa, facea "exercitii" pt mai incolo.

Am ramas si eu un pic cam socata de treaba asta dar am ales sa fac un compromis cu ea, in primul rand i-am explicat cam ce inseamna dragut si cam pe unde se ajunge la vulgar (atat la varsta ei cat si mai incolo) si exemple am avut cu carul gratie televiziunii si nu numai ei.

Decat sa zic un NU autoritar care ar fi intaratat-o ,mai bine am ajutat-o si am exersat cu ea cam ce-ar fi potrivit pt ea si in ce ocazii.
A inteles si a fost totul ok.
Cam pe la 12-13 ani, cand ieseam seara in oras cu familia,fata mea isi punea un pic de rimel pe gene si o subtila unda de roz aproape imperceptibila pe pleoape.
Va asigur ca n-a fost in veci vulgara chiar daca a inceput cu mici trucuri de pe la 12-13 ani.
Acuma nici nu stiu unde sa scriu de treburile astea si de experienta ce-am avut-o cu fata mea ca mai este o discutie cam de acelasi gen mai jos,ii spune "durerile de crestere".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sper sa nu va oripilez...
La 8 ani i-am facut fetei mele vreo 2 suvite blonde ca recompensa ca m-a asteptat la coafor. Iarna trecuta am epilat-o sub brat inainte de a pleca in Dominicana, iar acum 2 saptamani am epilat-o pe picioare pana la genunchi. Inca n-am pensat-o, dar se va intampla cat de curand sa-i fac programare. Se imbraca la fel cu celelalte fete. In general pantaloni cu talie joasa, tricouri/hanorace sau bluze, fustite, leggings, dar mai rar. Ea are acum 11 ani si jumatate

Iar acum, ceea ce nu reiese din paragraful anterior...

Ee foarte bine dezvoltata. Si-a schimbat incisivii inferiori de lapte la 4 ani. Atunci am zis ca, probabil, la 8 ii va veni ciclul, iar la 14 se va marita . Stam muuult mai bine!

E un copil cuminte, cu capul pe umeri, foarte modesta. Doar pentru ca are x ani, n-am sa o las sa dezvolte complexe. Are pilozitati mai grave decat mine (genetic) si un pic dupa 9 ani am observat ca se ascundea (nu mai purta maneca scurta, vroia toate lucrurile sa-i fie largi). M-am prins ca incepuse sa se dezvolte si ii era jena. Am facut tot posibilul s-o fac sa se iubeasca in noul ambalaj, aproape am reusit acum dupa 2 ani de chinuri. Asta a insemnat: sa n-o trimit la plaja sau la ora de sport cu parul iesind de pe la subtiori doar pt ca are 10 ani, sa-i explic ca in cativa ani celelalte fete vor arata la fel, sa mergem la cumparaturi, sa-si aleaga haine, chiar daca unele nu le-a purtat mai mult de o data, sa o laud ca-i vin bine, s-o incurajez sa-si aranjeze parul, sa-i arat cat e de frumoasa, sa merg cu ea la dermatologi si sa-i schimb ca sa-i rezolv acneea. Aproape ma crede, desi mai avem unele sughituri: saptamana trecuta a venit de la scoala necajita, ca o fata i-a zis ca are mustata. Are un pic de puf, e si bruneta, dar i-am spus clar ca daca ea crede ca trebuie sa faca ceva in legatura cu asta, eu ma voi interesa. Deocamdata e ok. Si e frumoasa si "naturala", eu o iubesc si sunt fericita cand o vad lipsita de inhibitie!

Cat despre vopsit, nu o pasioneaza. Nici cand era mica nu s-a jucat cu printese, vopsit, imbracat, barbie. Nu apreciaza stilul "girly-girl", pe de alta parte nu e nici "tom-boy". Dar o voi incuraja si acolo un pic. Totul e si va fi in limita decentei, desigur, asta depinde de noi. Cred ca de fapt asta conteaza in subiectul asta, nu varsta si nici epilatul/pensatul!

Ca sa spulber orice interpretare: merge la scoala elementara #1 din Canada, intr-o zona foarte buna.

P.S. Sail_away, emo era fiu-meu acum 3 ani (dar nu se ranea ) pentru vre-un an. Si-atunci purta si copila converse si de-alea. Nu conteaza, chiar. Eu ziceam ca sunt semne ca urmeaza sa devina goth, dar m-am inselat.

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

mQQm,
Ce spui tu suna foarte normal. Daca fata are par, normal ca o epilezi nu o lasi sa se rusineze sau sa umble numai cu haine lungi ca sa nu se vada parul. Iar o suvita decolorata e ok, fiica mea nu are voie la scoala. Eu nu sunt de acord cu fetele de 12 ani pe care parintii le imbraca sau le lasa sa se imbrace sexy , cu bluze decoltate sa li se vada sanii, farduri stridente pe fata, fuste mini, tanga la plaja etc. Pentru mine o copila trebuie sa fie draguta si aranjata dar sa nu atraga atentia in mod sexual. Nu ma deranjeaza copiii imbracati emo, goth, whatever, macar au un mesaj de transmis. Mi se pare foarte nociv pentru o fetita sa fie invatata la asa o varsta frageda ca asta este felul in care poate atrage atentia barbatilor, mai ales ca la varsta asta multe nici nu inteleg in ce consta exact aceasta 'atentie' .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Treaba cu pensatul treaca mearga ca se mira unele mame ca am acceptat,dar sa nu va inchipuiti ca i-am facut cine stie ce pensat exagerat,mai mult de dragul de a-i arata ca nu o combat cu orice pret.
nu inteleg totusi ce-i atat de greu de inteles ca fetele (unele) la varsta de 11-12 ani au pilozitate care da, din punctul meu de vedere nu trebuie neaparat expusa.
Pai n-o sa ma duc cu fata la plaja cu tot mararul expus pe picioare sau mai rau in zona pubiana(ca nici mie nu-mi convine personal nici sa vad la alte femei).
Ce sa le faci daca cresc altfel decat noi mamele lor?

Sa nu va povestesc ca la un an dupa ce fetei mele incepusera sa-i creasca sanii,eu avusesem o perioada crancena si slabisem ingrozitor, imi vine odata victorioasa in timp ce ne imbracam si-mi zice "uite mami ,am sani mai mari decat ai tai".
Am ras cu lacrimi si i-am cumparat o chestie din aia nustiu cum ii zice ca un fel de sutien lejer fara bretele care se inchid,un fel de top, ca doar nu era sa o las la scoala cu bluze care desi nu erau transparente asa fara nimic pe dedesubt.
Ar fi fost culmea sa-mi fi venit vreo mamica sa-mi dea indicatii ca nu ar fi trebuit sa-i iau ceva "acoperitoare" ca e mica vezi doamne.

Si nu, nu m-am temut in veci ca voi deveni bunica prea devreme, desi s-a pensat si s-a epilat ,a inceput cu fardurile (foarte discret si cu mult bun simt) de "mica".
totul e sa poti ,sa ai norocul sau abilitatea sa tratezi cu ele niste limite sa inteleaga foarte bine care-i limita dintre dragut si potrivit la varsta lor (chiar daca unii se cramponeaza sa zica "NU" in tot si-n toate) si sa stie ce inseamna vulgar.

Na ca si eu i-am dat vioe sa-si faca trei patru suvite blonde tot pe par blond pe la vreo 12 ani si n-a cazut lumea pe ea, nici cenusa-n cap n-o sa-mi pun.

Cat despre a dori sa atraga barbatii nici nu poate fi vorba.Am vrut doar ca ea sa se simta bine in pielea ei(fara par in locuri nedorite).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Sunt fete care necesita epilat chiar si la 11 ani .Altele nu au nevoie.Eu consider parul sub brat pe picioare ,daca e exagerat chiar si pe maini, e urat chiar si la 11 ani .Despre pensat ce sa zic ,e cam devreme dar daca are sprancene f groase de ce nu?
Eu am o fetita de 16 ani ,eu zic ca se imbraca si modern si frumos .Pe la 13 ani a fost mai aiurita cu stilul punck ,cu curele cu tinte ,cap de mort si de-aste ,nu-mi placea .Da nici nu i-am interzis ,m-am gandit ca o sa-i treaca si asa a si fost .I-mi aduc aminte ca si eu purtam blugi rupti ,eram fan AC/DC (nu as putea sa-i mai ascult) Au o perioada care trece ,la care trece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Poate m-am luat gura pe dinainte atunci cand am raspuns, probabil ca ma gandeam cum aratam eu pe la 11 ani,am uitat ca generatia noua este dezvoltata mult mai mult decat am fost noi(eu cel putin) si ca poate au nevoie de epilat si pensat.Acum depinde de situatie daca chiar necesita e indicat sa le ajutati si sa le invatati ce si cum.Tocmai mi povestea un prieten cum isi gasise fata in baie taiata pe picioare ca incercerca sa se rada!mai bine sa fiti apropiate si sa le invete cineva decat sa isi faca singure sa pateasca cine stie ce.
succes tuturor.

Mergi la inceput