Copilasi din 2002 (26)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

am pus poze noi la albumul comun...
am facut o selectie (una noua) de cand era bebelus pana azi!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Salutare!

Mira, distractie placuta la ziua lui David! Poate pui poze.

Alina, si eu as vrea sa stiu ce job iei si in ce domeniu, imi place sa discut de joburi:)) Felicitari din nou!

Despre test, unele nu stiu eu dc. stie sau nu sa le rezolve.

spune literele mari dupa cum urmeaza - DA
- spune literele mici dupa cum urmeaza - DA
- spune sunetele dupa cum urmeaza - DA
- citeste culorile scrie pe litere - DA
- citeste cifrele scrise in litere - DA
- recunoaste ce forma are figura - DA
- numara de la 1 la 30 singur - DA, pana la 100.
- spuen zilele saptamani - DA
- spune lunile in ordine - nu stiu/cred ca nu
- stie data nasteri - NU
- stie adresa - NU
- stie nr de tel - NU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

fetelor, testu e pt copii de 5 ani , cei care intra in kinder... mai are si partea a doua a testului care nu e obligatoriu sa o treaca, unde sunt de recunoscut cateva cuvinte si de aratat care cuvant nu e la fel cu celalate...
Testul e timpic, adica standard.. cu ast ase verifica cunostintele si domeniu in care e piciu atras... alti fac in intregime partea de mate, alti de lietere, alti cunostinte generale... ati vazut ca nici julian nu le stie toate, stie cifre ff bine, litere la cultura generala e bata... mai stie figuri geometrice, culorile nu le recunoaste numai daca le vede culoarea nu scrisul.
Nu parinti trebuie sa se ocupe de copii sa stie aceste info.. ci educatoarele.. copii la inceput de kinder trebuie sa fie instare sa treaca prima parte a testului.. in acel an scolar dac avad ca copilul e cev amai inainte fata de ceilati i se da si partea de citit si cuvinte similare...

Al doilea test e si mai complex.

Voi nu ati observat aici toti copii au la fel test de stat, identic siin functie de aia la stiri vom afla care stat are copii cei mai destepti cam aiurit dar asta e... ce le poate pretind emai mult la pitici de 4 -5 ani? Mai mult decat e in acea foaie?

v-am pupacit pe toate si am fugit la gradinita ... va sc dupamasa ce a zis invatatoarea de test si ce rezultat a avut julian.. curioasa sunt care din cele doua ii va da...

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

la scoala la Julian ii vor testa pe tot copilasii acum ala inceput de an scolar, in prima saptamana voi primi si rezultatu oficial in posta. Asa ca mai am de asteptat putin dupa un raspuns oficial.
Intrebati si voi daca la voi se vor testa pitici sau nu.
Toate cele bune

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
- Plato

Mergi la inceput

Da, Gabb...am inteles ca e tipic...numai ca asta nu il face mai bun!!!
Am vazut in el doar elemente de memorare si nimic altceva...
Adica daca vrei neaparat in 1-2 luni inveti mecanic si un copil de 3 ani sa faca toate alea...numai ca nu ii vor folosi la nimic si in curand le va uita...

Si la montessori au teste...dar iti pica fatza ce le poate da prin gand sa ii puna pe copii sa faca...
De ex (cateva din cate am retinut si eu) la categoria 3-4 ani
-sa faca un puzzle de cel putin 12 piese
-ei le dau o figura geometrica si mai multe figuri geometrice mici din care sa contruiasca figura finala
-sa aranjeze betisoare din 1 in 1, din 2 in 2, 3 in 3
-sa traseze linii (curbe, drepte, valuri)
-sa deseneze un copac sau un omuletz (astea sunt testele de inteligenta care se fac la copii de 3 ani...sunt anumite caracteristici pe care pshihologii le studiaza ca sa observe cum gandeste si cum reprezinta copilul un om)
-sa aranjeze cifrele in ordine (cifrele sunt de lemn)
-sa potriveasca imagini (de ex caine cu mancarea lui, sau numarul cu numarul de obiecte din alta imagine)
-sa potriveasca elemente (de ex: stele, luna, soare, nori si iarba, copaci, flori, si leu, urs, zebra...)
- sa potriveasca sentimentele unor personaje din fotografii

Si multe altele pe care nu le mai stiu acum sa le exemplific...
Cunostinte pe care copilul le acumuleaza si le foloseste...si nu o poezie memorata mecanic...

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Si sa nu uit!!!
Impreuna cu examenul asta se da intotdeauna examen fizic care consta in:
-sarit
-alergat
-prins mingia
-dat cu sutul / bata in mingie
etc....

varsta David

poze David

Mergi la inceput

si la noi se dau astea... astea teste le-am luat eu de pe net.. nu situ daca mai sunt sau nu de actualitate.. dar dupa ce primesc testu de la scoala cu rezultatu o sa va spun exact ce si cum a decurs

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Si sa nu uit!!!
Impreuna cu examenul asta se da intotdeauna examen fizic care consta in:
-sarit
-alergat
-prins mingia
-dat cu sutul / bata in mingie
etc....

varsta David

poze David

- Plato

Mergi la inceput

Salut! Interesante teste la voi, Sanzi. Eu am intrebat-o azi pe educatoare si mi-a zis ca nu le da nici un test luni, ca ea da testele primavara. I-am zis ca OK, voiam sa spun unor prietene despre ce teste se dau la noi la gradinita:))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxij

Salut! Interesante teste la voi, Sanzi. Eu am intrebat-o azi pe educatoare si mi-a zis ca nu le da nici un test luni, ca ea da testele primavara. I-am zis ca OK, voiam sa spun unor prietene despre ce teste se dau la noi la gradinita:))

si ti-a spus in ce consta testele???

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Nu mi-a zis, doar mi-a povestit putin cam ce nivel crede ca are Bogdan si cam ce stie el sa faca si cum crede ea ca o sa fie el la scoala. A crezut ca vreau sa aflu nivelul copilului si eu n-am mai insistat.

Mergi la inceput