Mamici de ianuarie-februarie 2007(11)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crisa, bine-ai revenit cu bine . Cand faci cerclaj se impun si ceva restrictii?

Anis, pai o sa fie distractie in toata regula...cu tortul mie mi-a fost frica sa-l cumpar fiindca diplomatul are in compozitie oua semi-crude si Andrei avea ceva probleme cu ouale pe atunci, asa ca l-am facut eu ca sa fiu sigura ca ingredientele sunt proaspete, iar partea de compozitie cu ou am incercat sa o procesez termic cat mai mult, si ca sa pot pune o tona de fructe . Am avut o reteta super simpla de la o mamica de ian-feb 2005.
Si eu la prima sarcina mi-am dorit fetita fiindca aveam falsa impresie ca mi-ar fi mai usor sa cresc o fata decat un baiat (ca as intelege-o mai bine din pozitia mea de femeie), insa s-a dovedit a fi baiat. La sarcina aceasta nu am nici un fel de preferinte insa de cand am ramas insarcinata dintr-o data imi suna in permanenta in cap numele "David" (nume la care nu m-am gandit niciodata pana acum)...poate subconstientul se joaca cu mine dar daca va fi baiat clar asa il va chema.

Oana 11+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianafotache spune:

Buna Burticute,

Imi pare rau ca nu am mai scris dar sa fiti sigure ca am citit cel putin la doua zile tot ce s-a scris pana acum.

In legatura cu durerile de sani, si eu ma confrunt cu ele cam de cand am aflat ca sunt insarcinata. Tin minte ca la prima sarcina sanii nu au fost asa durerosi, dar acum...Oricum sper sa treaca in trimestrul 2.

Amaya, nasterea si spitalizarea in Romania nu sunt gratuite daca nu ai asigurare medical. Ori, cel putin acum patru ani cand am nascut eu nu erau gratuite.
Am venit in Romania sa nasc mai mult pt. ca aveam nevoie de ajutor dupa nastere, aici ne-avand pe nimeni. Cand ne-am interesat la spital ni s-a spus ca o sa trebuiasca sa platim spitalizarea si interventia chirurgicala (Cezariana) daca nu aveam asigurare medicala. A trebuit sa merg sa platesc din urma asigurarea medicala (eram plecata de 3 ani) si nu a fost deloc o suma modica.
Poate daca mergi la urgenta si nasti normal, nu va trebui sa platesti nasterea, ci poate decat spitalizarea daca nu ai asigurare, sar nu se stie cum se va naste...
S-au s-a schimbat legea?

Va pup pe toate si sarcini cat mai usoare

Diana 9+ & Alina (07.04.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Diana, cu toate ca stiam sigur ca este corect ceea ce am spus mai sus, tocmai am sunat la Casa Nationala de Asigurari de sanatate si mi-au confirmat ca nasterea (indiferent de modalitate, natural sau cezariana) si zilele de spitalizare de dupa sunt servicii gratuite si pentru persoanele neasigurate.
Sincer nu stiu daca vreodata legea a fost altfel sau s-a schimbat insa stiu sigur ca in 2004 erau aceleasi conditii fiindca am o cunostiinta care a fost in aceasta situatie si nu a platit absolut nimic.

Oana 11+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele,
Crisa, ma bucur ca sunteti bine si ca ne impartasesti din experienta ta. eu una eram chiar curioasa. acum banuiesc ca stai in pat pana cand se scoate firul, nu?

Si eu stiu ca se plateste nasterea; eu ca sa nu platesc acum 3 ani am dus o negatie de la administratia financiara ca nu am nici un venit (in Bucuresti unde aveam domiciliul) si tati a adus adeverinta de venit de la serviciu. Ca altfel ne oprisera certificatul de casatorie. Ohoho si avea tipa un teanc. Deci ori tu ai venit ori sotzul. Iarasi, acum 6 luni la Elias, cand am pierdut sarcina, daca nu aduceam adeverinta de salariat mi-au zis ca imi trimiteau factura acasa. Nasa mea a nascut acum 2 luni la Elias si aceiasi chestie - musai adeverinta de salariat. Iar luna asta la Giulesti o prietena la fel. daca nu, li s-a spus clar ca plateau. Acum nu stiu legea cum e, stiu cum cer la spitalele din Bucuresti. Singurul spital unde nu platesti nimic e ala de copii unde te internezi cu copilul dar nu iti cer adeverinta,nimic.

Despre suzeta/deget - Taisia, ca si bble actual sugea degetul din burta. Vai cat am incercat sa ii dau suzeta dar nu..degetul a fost preferatul ei de departe. Am zis ca astuia i-o lipesc de gura. cat despre igiena..sa vedeti cum e cand merge pe jos..se mai lasa pe spate sa mai suga un pic degetul..macar suzeta o sterilizezi.
Acum, totul depinde de copil, dar e mult mai usor sa-i dezveti de suzeta decat de deget.

Gabriela, simpatica lista ta. Cu unele mici mentiuni, mai vb noi pana cand trebuie sa la cumparam. Spre exemplu - pompita de nas noi am avut de la Nuk, a fost super. Cea de la Baby Nova habar n-am cum e. Burete pt baie n-ai nevoie, aduna microbii oricum. Eu am avut de la nuk si l-am aruncat. O manusa din prosop e perfecta. cu betisoare nu am sters-o deloc - am folosit comprese sterile cu care o tamponam usor..etc..etc.

va pup, mai vb

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

criss68,nu stiu de ce mi se pare mie carutul mare ,parca nu ar avea loc de manevrat pe hol.am hol lung dar ingust.dar cand am sa il cumpar,inainte sa vina bebe,probabil,am sa il probez princ asa,am sa fac cateva curse :))
hermanadela,m-am vopsit acum vreo doua saptamani.in primele luni nu m-am vopsit de lene,si pt ca nu prea ma simteam bine,abia reuseamsa ma spal pe cap.dar dupa 2 luni nu am mai avut nimic,si ma vopsesc,epilez,etc,la fel ca inainte.
m-am vopsit cu vopsea fara amoniac.
nu cred ca sta nimeni asa 9 luni.daca obisnuiai sa te vopsesti,nu poti sail mai lasi asa pt ca se cunosc diferentele.eu am stat cateva luni ca nu se cunoaste diferenta rauc,a ii dau cam aceeasi culoare.dar vopsit arata altfel,are alt luciu si e uniform.
catalina,asa am fost si eu,de speriasem fetele pe forum,ca eram noaptea pe net.ma trezeam la 3.si ori intru pe net,ori ma apuc de calcat rufe.imi vine sa pun aspiratorul,dar nu pot trezi vecinii.adica dupac e ca ma trezeam,ma trezeam cu chef de facut ceva altfel ma plictiseam in noapte.
acum mi-a trecut,cam dupa 16 sapt ca tine,adorm devreme,si ma trezesc la 7.ma minunez si eu.
nu ai remedii!:))) si nu ai ce sa iei,ca nu e bun,rezisti ca iti trece.dormi atunci cand iti e somn si gata.
romaria,e normal sa ai mainile is picioarele umflate,maiales pe caldurile astea.
geanta eu am uitat-o de vreo doua ori in cabina de proba la magazin!! m-am intors,dupa ce iesisem din magazin,coborasem toate scarile,si am gasit-o .o data era tot acolo,alta data o luase fata care sta acolo la proba.noroc!actele,banii,telefonul,in ea,bineinteles.
cristiana70 ,despre maria irina,femeile gravide acolo au toate beneficiile gratis.controale,testul de sarcina,analizele,triplul test,ecografiile.tot ce se face si in Romania.apoi nasterea,gratuita,camera cu doua paturi si baie separata.vorbesc de ILEGALI.pe avion nu trimite pe nimeni acasa,doar daca au facut ceva ,rare cazuri,statul nu are bani de transporturi,sunt mai mult zvonuri ca sa sperie lumea sa nu mai plece.pt o persoana costa vreo 6 mii de euro,sa o trimita in tara.nu au voie sa ii trimita decat cu insotitor,care costa si ala,si tot asa.mai bine se lasa pagubasi.cat despre femeile gravide?nu le trimite nimeni !!nici inainte nici dupa nastere,le ajuta.acum,ce nu stiu eu in ce consta ajutorul si daca poti trai decent,dar crucea rosie am inteles ca iti da si o camera undeva,si mancare .
sper ca maria irina sa ne maidea detalii despre situatia ei acolo,si asa o putem ajuta cu ceva.
vad ca amaya `spune ca siin Romania e gratuit.ar mai ramane problema ciubucurilor..care sunt destul de mari.
gabriela,se prinde la fel de bine,vopseaua! si m-am facut singura!
hermanadela,nu stiu daca o sa o fac ca in reviste,camere lui bebe,dar o fac dupa imaginatia mea,si gustul meu.
am camera verde,inainte sa stiu ce si cum..ca o faceam roz :) o sa aplic un tapet pe jumatatea de jos,o sa vad din ce,la mijloc o banda ingusta cu desene,dealungul peretilor.o lustra cu vreo papusica .perdelute ..ceva pt copii.si mai vedem.dulapul exista ,e pe un perete,alb,asa ca iau si patutul tot alb.
restul,mai vedem.

crisotexa,cum te simti ??
de ce sa nu mai vorbesti cu prietenii?nu te izola.si alta data sa ne scrii orice ti se intampla,sa nu mai fugi asa!
pune laptopul intre burta si picioare,fara sa stea pe burta,pe oo dunga,si tu intinsa pe spate.adica tastatura laptopului sa stea verticala .eu asa il tineam.
marinar, osa caut si eu poze pe net sa itipun,cu camere de bebe.
na,camie imi pare rau ca nu am camera roz. o am verde,si partea de jos am sa pun tapet.
ori din panza,ori nustiu,am sa vad.
diana si amaya,probabil ca amadoua aveti dreptate,si ca legea e cum e,dar se fac abuzuri.depined de oras,de spital,si daca nu stii legea,e clar ca fac ce cred ei.si eu stiuo fata care a plecat din spania sa naste in Romania si ii pare rau,a fosttratata groaznic,a dat bani multi,si nu se uitau la ea,ca pana acum pe unde a umblat?? ca vaaai ai niste scurgeri si o sa iti iasa copilul orb! (erau scurgeri normale,doar avea analizele in spania facute ),vaaai,nasti prematur! (era exact la DPN) si scoate repede bani bani bani.in Bucuresti o mai fi cum o mai fi,dar in alte orase e jale in spitale.
aa,si in spnaia epidurala e gratuita.In Romania oare e la fel ??
Probabil legea gratuitatii exista dar nu o respecta nimeni!

plec la cumparaturi si revin.sa fiti cuminti !

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

ok,o sa incerc si eu sa ma vopsesc.are dreptate aelita,e altfel cand e tot vopsit,chiar daca diferenta fara de nuanta naturala nu e mare.acum parul meu nu mai are deloc luciu:(apropos,se zice ca in trim 2 gravidutele infloresc:la mine parul,unghiile si tenul arata f rau.
cu listuta ramane de vazut la fata locului,ca am pus ce am vazut pe un site.prin septembrie o sa incep sa merg prin magazine si o sa pot aprecia si rap calitate-pret(am observat o tendinta in a pune preturi exagerate la unele articole de bebelusi,probabil se bazeaza pe vulnerabilitatea mamicilor care ar da oricat pt bb).
deocamdata astept cu sufletul la gura ecografiape 1 august!!!vreau sa vad un bebe sanatos si vioi!!!!!

pupacesc

"faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine

degetel
pozute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Aelita, nu am de unde sa cunosc legile spaniole, si nici nu stim foarte bine situatia Mariei-Irina, oricum s-a creat un subiect XXL! Acum vreo doua capitole, nu cred ca-ti mai aduci aminte, sfatuiam pe oricine sa nasca in afara tarii, daca poate, dar nu sunt atat de informata incat sa stiu exact ce se intampla daca nu ai asigurari sociale prin Europa. La noi situatia e confuza, sotia unui coleg a nascut anul trecut, dar fiindca la firma ei nu se achitau de luni viramentele catre stat, a trebuit sa duca el adeverinta, cu copii ale ordinelor de plata samd. Nu am deloc o impresie buna despre maternitatile romanesti, poate ca asta e unul dinre motivele pentru care am tot amanat conceperea copilului. Din nefericire 1800 euro ca sa dau la o clinica privata nu am.

Crisotexa, ma bucur ca esti bine, mi s-a parut ciudat ca ai disparut fara sa ne anunti. Bine ca esti bine, ai grija de bebik.

cristiana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermanadela spune:

sa stiti ca si eu o sa ma vopsesc,imi voi schimba culoarea pt ca blonda nu ma mai pot face numai daca folosesc oxidant de 12%.
in legatura cu camera bb o sa o fac verde cu galben,arata foarte bine si merge si la fetita si la baiat.
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

cristiana doar nu ai inteles ca am vorbit contradictoriu cu tine!?sau ca ai fi pt maternitatile din rOMANIA?
doar completam ,la ce ai spus tu,ceea ce stiu eu .ca fata sa isi faca o parere,si sa nu ia decizii pripite.
nu se pune problema care e mai buna,doar am adus informatii,ca sa faca si ea o paralela.
indiferent care e situatia ei,si detaliile,tot trebuie sa stie exact ce o asteapta in Romania,ca sa poata alege.nu spun nici ca e mai rau,nici ca e mai bine .

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermanadela spune:

in legatura cu nasterile in afara tarii,eu am multe prietene care au nascut in ungaria fiind aici aproape de noi si toate au fost foarte multumite.au platit tot atat cat dai aici la dr si la asistente,dar nu ii doare nici in cot de tine.la noi foarte multe femei merg sa nasca in ungaria si toate prietenele imi recomanda si mie sa merg acolo,dar am o problema,nu cunosc limba.

10+

Mergi la inceput