familie cu 16 copii
Raspunsuri - Pagina 6
ocebine spune:
Uita-te pe linkul de la Discovery Channel...te rog retine ca eu nu am spus rautati de genul celor mentionate de tine.
Uite linkul unde am vazut ca el personal a investit in propria campanie pentru Senat pierduta: www.opensecrets.org/politicians/alsorun.asp?CID=N00025150&cycle=2002" target="_blank">http://www.opensecrets.org/politicians/alsorun.asp?CID=N00025150&cycle=2002.
Mai scrie ca familia cheltuie pentru mincare $2000/luna. Asta inseamna 3 dolari si 70 de centi pe zi de persoana. Un galon de lapte (aprox 4 litri) costa 3 dolari si 58 de centi.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
casandra spune:
Nu, tu nu ai zis rautati, dar am citit pe Net destule. Lumea judeca ce nu intelege. De fapt, asa a fost intotdeauna.
ocebine spune:
Pe mine nu ma deranjeaza ce cred restul adultilor din lume...fiecare face ce crede de cuviinta cu viata lor personala, dar atunci cind decizi pentru cei lipsiti de puterea de a judeca pentru ei insisi (in special cind te dai de model altora), ma deranjeaza.
Ca o paranteza, in NY a fost un caz diferit de situatia de fata (nu vreau sa crezi ca fac paralala referitor la abuz). Un el si o ea au avut o fetita. Copilul nu a fost hranit cu lapte de sin pentru ca tatal a sustinut ca mama e impura. Nu i-au dat formula pentru ca nu este naturala. Au hranit copilul doar cu ceva seminte si o zeama de soia. La mai bine de 3 ani, avea greutatea unui copil de 4-5 luni. Cind au ajuns la tribunal (autoritatile pina la urma au luiat copilul) au prclamat ca religia lor ii impiedica sa creasca copilul dupa normele pe care noi le consideram normale.
Nu inteleg religia lor...dar eu cred ca trebuie judecati pentru abuzul unui copil nevinovat care nu a fost intrebat daca asta este viata pe care o doreste...
Sint multe nuante aici.
casandra spune:
Am citit mai demult, pe forum, cum cineva cheltuie in jur de 350CAD/luna pe mancare, pentru o familie cu 3 persoane. Si doar mancare sanatoasa. .
Cred ca, cu chbzuiala, cunoscand de unde sa se aprovizioneze, o familie numeroasa, ca cea in discutie, se poate hrani sanatos cu 2000 US.
Copiii respectivi au viata diferita de cea a copiilor nostrii.
Dar asta nu inseamna ca e mai rea, sau ca e trista si lipsita de bucurii.
Sau ca sunt lipsiti de afectiunea parintilor.
Sau sa ne ingrijoram pentru viitorul lor.
Daca tot e sa fim ingrijorati, bine ar fi sa ne mutam atentia si sa facem ceva pentru cei care chiar traiesc la limita saraciei si caror viata chiar este in pericol.
Daca ne ingrijoreaza soarta copiilor oropsiti, avem aici ocazia sa facem ceva:
http://www.fosterparentsplan.ca/
casandra spune:
Ce povestesti tu de fetita respectiva, e un caz anormal.
E anormal sa privezi copilul de laptele matern, care e destinat hranirii bebelusului.
Nu e anormal sa ai copii.
ocebine spune:
Casandra...penultimul tau post este vast diferit de cel..."au ales calea strimta. Tot respectul".
E una sa nu judeci si alta sa-i pui pe un piedestal sa-i admiri.
PS...nu te ingrijora ca nu donez pentru cei saraci...se duce un procentaj substantial din salariul meu si al sotului catre copii saraci. United Way iti spune ceva? Toys for Tots? Secret Santa la posta din 34th Street????
casandra spune:
Draga Anamaria, tot respectul pentru ca ii ajuti pe cei in nevoie.
Atata doar, nu face exces de zel, sa vezi nevoia acolo unde nu e.
Si am toata consideratia pentru oamenii acestia, nu din cauza religiei, care nu e chiar religia mea, ci pentru ca nu se tem sa aiba copii, pentru ca si-au asumat sarcina de a aduce pe lume, creste si educa prunci, pentru ca nu se plang si, culmea, se descurca foarte bine, mult mai bine decat mine care am doar unul, si de-abia o scot la capat.
sinzi_ana spune:
Casandra poate daca ai vedea emisiunile cu ei ti-ai mai schimba parerea...
Deci sunt filmati live, o perioada de timp (cred ca cateva saptamani) in mai multe seriale si emisiunea este pe un discovery (nu mai stiu...parca health discov)
Eu ii admir pe cei care fac copii pentru ca nu se tem sa aiba copii...dar cand aduci un copil pe lume cu buna stiinta, si te crezi un parinte responsabil, primul lucru pe care il faci te gandesti la bunastarea copilului, nu?
La ce VREA el...ce ii se potriveste, si incerci sa il indrumui, si nu sa faci din el ce VREI TU...
Pai sa stii ca faptul ca lucrezi cu copii de aceiasi varsta e mai usor decat ca cei diferiti ca varsta...
Fiecare varsta are "crizele" de rigoare, cu care (daca nu esti de specialitate) lupti din greu sa le temperezi, sa le gestionezi, si nu cred ca exista nici o varsta care sa fie "usoara"...
Asa ca mai usor te lupti cu 20 de copii de 4 ani (care in principiu au aceleasi "crize") decat cu 16 aflati in perioade diferite ale dezvoltarii!!
Si nu cred...sincer mi se pare imposibil...ca toti 16 copii sa vrea acelasi lucru (sa invete acasa, sa iasa in grup, sa nu poata avea o clipa de liniste, sa aiba grija de fratii mai mici, sa care baxurile de cumparaturi, sa faca pe bucatari, pe menajeri...ca parte din indatoririle de zi cu zi)
E greu pentru un adult...darami-te pt un copil!!!!
Prea multa greutate pe umerii lor ....
Si io ma mai isterizez cand tre sa stau iar la cratita...daramite sa mai fiu si adolescent!!!!
Si eu ii admir pe cei care fac multi copii, si mi se pare minunat sa se stranga toti la masa, sa isi povesteasca ziua, sa faca un fotbal...dar mi se pare ca parintii care se inhama la o familie numeroasa trebuie sa isi asume toate responsabilitatile care vine cu aceasta si nu sa se bazeze pe copiii lor sa le preia pentru ei....
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David
casandra spune:
Sanziana, parca am fi niste soacre. Soacrele sunt tot timpul nemultumite de cum isi cresc nurorile copiii si cum isi planifica viata familiala.
Bunastarea e o chestiune relativa. Unii considera ca L-au apucat pe Dumnezeu de picioare daca au cele strict necesare, altii nu sunt multumiti nici cu elicopter la scara.
Unii copii nu vor sa se duca zilnic la scoala, sa stea in banca 6 ore, sa isi faca temele, dar, totusi, trebuie sa o faca.
Viata nimanui nu e doar placere.
Nu stiu ce e de apreciat la copiii care nu sunt implicati deloc in activitatile gospodaresti. Cum e sa ii vezi pe ai tai ca nu isi vad capul de treburi si tu sa te uiti pe pereti, ca sa te bucuri de viata? Chiar te poti bucura in astfel de momente? Si daca da, nu insemana ca esti egoist? Ne dorim sa avem copii egoisti, lenesi si nepasatori?
Bach a avut 20 de copii, si a fost Bach, cunoscut nu prin numarul de copii, ci muzica pe care a creat-o. Si nu si-a neglijat copiii.
Noi nu o sa fim Bach, chiar daca nu avem nici un copil. Ce vreau sa spun e ca nu toti avem acelasi potential, si nu toti putem face acelasi lucru.
Nu toti suntem in stare sa crestem 16 copii, dar sa nu fim carcotasi si sa gandim raul despre cei care pot sa faca ceea ce noi nu suntem in stare sa facem.
sinzi_ana spune:
Casandra, eu am spus impresia pe care mi-au facut-o...nu i-am judecat...dar pur si simplu copiii aia mi s-au parut sacrificati...
Nu e nimic rau sa iti ajuti parintii...rau este cand un copil preia greutatea de pe umerii parintelui si nu mai are copilarie...
Si acum cu toti suntem de acord ca un copil trebuie sa fie copil...si nu un adult in miniatura!!!!
Cand te simti depasit de situatie...o lasi mai moale...
Nu stiu cati copii a avut Bach, si nici nu am urmarit viata copiilor lui sa imi fac o idee ce s-a ales de ei sau daca au fost sau nu neglijati...
Eu am mai spus si spun inca o data: fiecare copil in parte e o individualitate, are o personalitate si acei copii sunt modelati pana la extrem sa se supuna, sa execute si sa nu fie ei insisi...
Nu au libertate si viata proprie...
Cred ca sunt privati de niste drepturi pe care orice copil / adolescent / adult ar trebui sa le aiba...si cel mai important ar fi LIBERTATEA
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David