familie cu 16 copii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Vroiam sa mai spun ca nu ii condamn ca au 16 copii...si mie mi-ar place sa am multi copii...(ai mei sau infiati)

Dar mi-ar place sa faca galagie, sa fie casa vraiste, sa aiba mofturi, sa treaca prin etapele varstei cu mofturile de rigoare...sa fie copii normali si nu 16 copii adulti...
Cam asa vad eu o casa plina de copii...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

eu am vazut doar pozele si ma gandeam ca i-o fi imbracat pe toti la fel ca sa mearga la fotograf, nu ca asa sunt ei de obicei!!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sanziana, tie iti plac copii nabadoiosi. Foarte bine, e dreptul tau sa iti cresti copiii cum crezi tu ca e mai bine. Si pe cei pe care, parintii lor, ti i-au dat spre educare. E alegerea lor sa ii creasca in felul acesta.

Dar daca alti parinti vor sa aiba copii cuminti si ascultatori, iar e dreptul lor. Tie nu iti place asa. Lor asa le place.

Dauneaza cu adevarat cumintenia? Crezi cu adevarat ca un copil cuminte e nefericit, sau ca se va transforma intr-un om fericit?

Eu cred cu tarie in dreptul parintilor de a lua decizii asupra educarii propriilor copii. Mi se pare rautacios sa critici modul in care o mama alege sa isi creasca pruncii, suspectand ideea ca vrea sa ii chinuie. Pentru ca acea mama nu gandeste ca tine. sau si mai grav, sa ii impui cum sa si-i creasca, ceea ce, din fericire, nu e cazul aici.

De ce trebuie sa ne cutremuram cand altii sunt altfel decat noi?

Eu nu sustin modul asta de viata. Nu e ce am ales eu. Dar inteleg ca sunt oameni care au ales sa traiasca asa. Si nu ma cutremur. Inteleg ca nu sunt eu prototipul omului, si ca nu toti sunt ca mine, ca altii au alta perspectiva asupra vietii. Si ce e rau in asta?

Mergi la inceput

Casandra eu cred cu tarie ca fiecare copil e diferit...si noi, ca parinti trebuie sa ne mulam pe personalitatea lor!!!
Si nu sa ii crestem pentru noi...in functie de noi...ci dupa dorintele, ideile, personalitatea lor in parte!!!!

Nu ma cutremur ca sunt diferiti...ba apreciez cei care sunt originali...ma cutremur ca (MI SE PARE) ca acei copii nu sunt lasati sa fie copii..sunt impovorati si dominati de parinti

Nu cred ca un copil cuminte e un copil mai presus de unul nazbatios...sau ca e mai fericit...sau altfel...

Dar nu cred ca poti avea 16 copii...TOTI LA FEL!!!!!

Si cred ca e gresit sa iti cresti toti copii la fel...ca la indigo...
Daca unii nu se adapteaza sa ii fortezi sa fie ca ceilalti...

Si mai cred...ca 2 copii nu pot fi la fel...daramite 16!!!! Chiar daca sunt frati, chiar daca sunt gemeni sau clonati...

Si...dupa cum s-a mai spus...daca o MAMA face 16 copii...pai inseamna ca poate sa le fie mama la toti...si ca poate sa se ocupe singura si dupa propriile puteri de toti...si nu sa se bazeze pe cei mari sa ii preia indatoririle...
Cred ca 16 copii sunt responsabilitatea parintilor...si nu a fratilor.
Strabunica mea a fost cea mai mare din 7 surori...si ea le=a crescut pe toate, a mai si muncit la camp cot la cot cu tatal ei...si nu a avut timp de scoala din cauza asta...nu stie sa citeasca, pe cand toate surorile ei au fost scolite...

Copiii cei mari, au timp de ei? Sa citeasca linistiti o carte? Sa mearga la film? Sa isi faca prieteni altii decat fratii si surorile lor? Sa isi cumpere singuri un tricou? Sa asculte o melodie care le place???
Din cate am vazut..singrul lor univers este familia...si timpul este dedicat numai familiei...ingrijirii fratilor mai mici, ajutorului la bucatarie, la spalat, la cumparaturi, la construitul casei celei noi...etc...

Nu e rau...dar nimic in exces nu duce la ceva bun...

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Sanziana, tu esti copilul cel mare?
Eu sunt, si am fost si la scoala, am citit si carti, am fost si la film, mi-am cumparat si tricouri, si am ascultat si melodia favorita.
Din afara, lucrurile pot parea mult altfel decat sunt cu adevarat.
Tu iti imaginezi cum traiesc ei, dupa cum i-ai vazut in poze. Dar de unde stii ce se intampla acolo?
Bunica-mea a venit o data, ne-a imbracat in costume nationale si ne-a dus la fotograf. Asta inseamna ca am copilarit in costume nationale?

Mergi la inceput

Cassandra, nu imi imaginez din poze...

Sunt pe Discovery seriale cu ei...pana acum am vazut vreo 3 seriale cu viata lor(fiecare din ele dureaza cam 3 ore...deci cam 9 ore in total)...si de acolo mi-am format parerea...

Eu sunt singura...

Dar cum am spus...am la gradinita intre 20 si 30 de copii intr-o grupa, si incerc sa ma ocup de fiecare in parte, pt ca fiecare in parte are nevoie de o clipa de atentie speciala...sa se simta special, sa fie unicat...si e foarte greu sa realizezi asta...aproape imposibil...(ca sa nu mai spun, cum trebuie sa fie, cu mancare de facut, haine de spalat, si o casa de sustinut!!!!)
Si asta de la educatoare...de la o mama te astepti la mai mult timp / bucata copil!!!!

Asa cred...

PS...la un moment dat, (tot pe discovery am vazut) au vizitat o famlilie care avea tot cam 15-16 copii (nu mai stiu exact numarul) si acolo situatia era cu totul alta

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Sanziana, tu ai 20-30 de copii de aceasi varsta, si inca de gradinita. Imi imaginez cat de greu iti e sa te ocupi de toti. Dar imagineaza-ti ca doar cativa ar fi micuti, altii marisori, altii mai mari, cu care sa te poti intelege mai bine. Ar fi mult, mult mai usor. De fapt, ar fi cu totul si cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Acuma m-am apucat de citit despre familia Duggar...

1. Familia nu are voie sa se uite la televizor dar in schimb ei sint subiectul unui show vazut de altii. Nitzelus de ipocrizie.

2. Tatal nu prea mai lucreaza, a fost ales pentru Casa Reprezentativilor (a terminat mandatul) si a vrut sa fie ales in Senat in 2002 (ce face el este un mister). A avut suficienti bani personali (nu bani publici) sa toarne in campania pentru Senat ($101,000) dar in schimb copiii au pus pina acum 39,000 de ore in construirea casei noi.

3. Homeschooling...cine este educator poate ne explica cum poti preda la 16 copii de virste complet diferite in asa fel incit sa priceapa toti si sa retina un minim de cunostinte (in special cind mama are o pregatire profesional in domeniu foarte sumara - doar liceu).

4. Copiii cei mari nu au voie sa se intilneasca singuri cu prietenii. Sint obligati sa mearga in grup...nu mai spun de intilniri cu sexul opus - chiar si doar o plimbarica inocenta pina la biblioteca.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Poti sa dai niste link-uri, te rog, unde ai gasit informatiile respective?

Am rasfoit si eu putin, am gasit niste rautati de m-am ingrozit, inclusiv legate de dimensiunea vaginului, sau de faptul ca suprapopuleaza planeta. De parca nu ai mai avea voie sa ai copii, ca nu iti da voie satul. E uluitor ca oamenii se scandalizeaza ca cei din familia respectiva se imbraca si se tund apropae la fel, dar li se reproseaza ca au sarit din tiparul familiei americane obisnuite, ca au iesit din rand.

Ca referinta despre familia respectiva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Duggar_family

Am vazut ca baiatul cel mare a obtinut o acreditare ca are cunostintele unui absolvent de liceu, si ca au inclusiv lectii de vioara.

Mergi la inceput

Si ca detin proprietati comerciale si de inchiriat.
Ca si-au construit o casa cu 9 bai.
Oamenii astia cred ca o duc mult mai bine decat noi, care le plangem de mila.

Mergi la inceput