familie cu 16 copii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

A fost exemplul altei fete de pe forum, care are 3 copii si este insarcinata cu al 4-lea daca am retinut bine si care spune sincer ca ii e destul de greu. Si mi se pare foarte normal ce simte ea.

casandra, nu inteleg de ce ai simtit nevoia de a-mi pune intrebarea despre copii. Aici discutam un anume caz, nu despre vietile noastre. Eu nu mi-am permis sa te intreb cat timp petreci tu cu copilul si alte asemenea fiindca nu asta ma intereseaza si nu asta se discuta aici. In plus, intrebarea nu are nici o relevanta fiindca eu nu puneam la indoiala afectiunea pe care o simte mama pentru copii ci afectiunea, timpul calitativ (si cantitativ) si atentia pe care este capabila sa le daruiasca fiecarui copil in parte. Ca timp si ca resurse fizice, emotionale, psihice, in situatia data, este un lucru imposibil. De asta ii compatimesc pe acei copii. A simti un lucru si a-l dovedi nu este totuna.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

mie, cel mai mult si mai mult, imi place cand pun intrebari la obiect...mi se raspunde cu intrebari... si, la final, se pretinde ca asta e dialog! multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Voi ati vazut filmul "7th Heaven"? Acela cu familia unui pastor care are pana la urma 7 copii.. Frumos film! Genial!

Cnd l-am vazut mi-am dorit sa am o familie mare!

Eu cnd ma gandesc la familia cu 16 copii, ma gandesc la filmul asta. Ptr ca tot ce depaseste 3 copii ptr mine e un challenge. Asa ca ori ca ai 7 ori ca ai 16, toti multi sunt!

Dar totusi - nu cred ca e vorba de asuprire a minorilor, incalcare a drepturilor lor.
Nu stiu bine cazul si cred ca nici unul din cei de aici nu a fst acolo, in casa lor sa vada cum stau lucrurile.

Ca baietii or lucra la munca campului... ok! Dar cati copii din Ro nu o fac? Si credeti ca le face asa rau?! Eu mai bine invat un copil cu responsabilitatile - pe masura varstei, decat sa ii dau totul pe tava, iar la adolescenta sa o ia pe calea drogurilor de plictis.

Acu' - asta e parerea mea. Voi faceti cum stiti.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

OK, Jocelyn, am inteles.
Atunci, te rog, poti sa imi spui care sunt conditiile pe care mama trebuie sa le indeplineasca, atat cantitativ, cat si calitativ, pentru a nu ii compatimi copiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Nu sunt absurda si nu pretind ca exista vreo norma in acest sens casandra. Plus ca fiecare copil e diferit si in timp ce unii prefera sa stea ore in sir in atentia parintilor, jucandu-se cu ei etc sunt si altii mult mai independenti care nu au aceasta nevoie constanta si se multumesc cu o masura mai redusa de manifestare a afectiunii. Sigur ca fiecare mama stie sau ar trebui sa stie care sunt nevoile fiecarui copil. Ideea mea era doar ca la 16 copii plus atatea alte treburi pe langa este imposibil sa satisfaci nevoile tuturor. Oricat ai vrea, orele cat esti treaz intr-o zi nu iti permit acest lucru. De unde si opinia mea ca acei copii sau macar unii dintre ei sunt privati in mod constant de aceste nevoi, mai presus decat cele fiziologice. Si oricat ar fi de diferiti, poate exista, dar eu n-am vazut vreun copil pe lumea asta care sa fie fericit si multumit cu o jumatate de ora pe zi in care sa se bucure de atentia exclusiva a parintilor.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Lumy, copii din 7th heaven, erau toti cu personalitate...veseli...
DAca ii vezi pe copiii astia, toti la fel, fara nici un pic de personalitate, supusi si cu privirea in jos...te intristezi un pic...

MAma lor se plangea intr-o scena ca cei mici se murdaresc in fiecare zi cand se joaca si e o munca in plus sa spele hainele lor... asa ca evita sa ii lase prea mult pe afara

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

nu stiu cat is de off topic, da' cand am citit "eu n-am vazut vreun copil pe lumea asta care sa fie fericit si multumit cu o jumatate de ora pe zi in care sa se bucure de atentia exclusiva a parintilor" m-a dus gandul la un alt documentar in care copii din familii instarite ca sa ma exprim asa spuneau cat de mult isi doreau sa-si petreaca ceva timp cu parintii, parinti care lucrau aproape non-stop, veneau acasa tarziu iar dupa ce luau cina in familie, se asezau la calculatoare si lucrau in continuare, sau vorbeau la telefon. de abia se desprindeau de munca cc ca sa-si culce copiii. iar copiii astia (majoritatea intre patru si sase-sapte ani) mi s-au parut atat de maturizati si spuneau ca ei inteleg situatia, ca serviciul parintilor e de asa natura (sedinte, deplasari, samd)
documentarul era danez, ca in vara asta se pare ca suedezii au intrat total in vacanta si ne-au dat doar programe daneze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Jicelyn, ti-am remarcat noua semnatura.
Sarcina usoara, copil frumos si sanatos, de la care sa ai cat mai multe bucurii, si sa te ajute Dumnzeu sa ii poti oferi toata afectiunea ta, in masura pe care o doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Jocelyn,felicitari,sa ai sarcina usoara si bebe sanatos!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Mie mi se pare ca atunci cand Dumnezeu iti daruieste copii, datoria ta este sa multumesti pentru ei si sa-i cresti cum trebuie. Nu cred ca e pacat sa ai cati copii iti da Dumnezeu, ci este o binecuvantare. Pacat ca noi nu avem puterea pe care o au acesti oameni! Si este adevarat ca nici nivelul de trai nu ne permite sa facem atatia copilasi

Mergi la inceput