La France ( 58 )
Raspunsuri - Pagina 7
Koky spune:
Delphin,
Cum adica, Euronews?
Imi pare rau daca suna a aberatie ce am spus. In Canada, cel putin la compania unde lucrez eu acum, compania se ocupa de tot ce e legat de angajatii straini adusi cu contract, in general englezi. Din comentariul tau, sau din lipsa lui, deduc ca nu va fi cazul in Franta, si ca nu are nici o legatura compania cu prefectura. Ceea ce e cam surprinzator pentru mine, pentru ca am intrebat si pareau foarte siguri pe ei cand mi-au raspuns.
In orice caz, vin din cu totul alt sistem, iar toata povestea asta cu Franta s-a intamplat mult mai repede decat ma asteptam, de aia si tot intreb, ca sa compensez rapiditatea cu care s-a intamplat totul, cu informatii cat mai complete si "direct de la sursa".
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)
Chuny spune:
Koky, nu te supara, e canicula in Franta si uneori oamenii au reactii mai ciudate. Dar in general toate fetele sunt de treaba, asta e sigur. Cand ajungi exact in Franta ?
Uite cateva nume de agentii, in caz ca vrei sa gasesti o "gardienne" de urgenta , pt cazuri speciale :
Bouille à Bisous 01 72 46 12 29 7 euro / ora.
Ti Dou Dou 01 55 79 06 06 6 euro / ora
http://www.lecherubin.com/index.php/content/view/105/144/
Toate cele bune !
Sibylle saptamâna 30
Pozele mele Poze noi
spic de grau spune:
Koky,
Si in cazul sotului meu, ei - firma, au fst cei care au umblat la Fortele de Munca sa ii faca actele, care au platit taxa la DDTE... APoi l-au ajutat cu casa in sensul ca sefa lui s-a pus garant ptr el atunci cnd a inchiriat apartamentul (apropo de asta - vezi sa ai garant! marea majoritate a firmelor de inchiriere cer garant, venitul tau trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat chiria...si nu stiu cum va fi avand in vedere ca nu vei avea 3 chitante de salariu; poate e bine sa stabilesti totul dinainte).
REvenind la ajutorul firmei, in cazul nostru societatea nu a facut nici un gest ptr ca eu sa obtin mai repede regruparea. A fst stresul nostru. Nici nu stiu cum pot interveni ptr mama ta. Te-ai uitat pe site-ul de legi? Sa-ti vezi drepturile?
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
Aurelia spune:
Merci Elena de subiect ,m-am amuzat copios "pe toate partile" !!!
....mare ti-e gradina doamne !!!
Si cind te gindesti ca ACASA in romania traim printre cosuri si gramezi de gunoaie peste tot fie oras fie "aerele de repos"de pe ruta Deva Sibiu -Brasov -Bucuresti ,cinii si pisici vagabonzi si cersetori nespalati si nu moare nimeni de infectii cu bacterii !!!
Sarmanii oameni i-i compatimesc profund ,viata lor trebuie sa fie un cosmar daca vad peste tot numa bacterii ucigase,oare stiu ca numai in gura in mod obisnuit "traiesc" 40 de miliarde de tipuri de bacterii!!!
Marox spune:
Koky, multa bafta la instalarea in Franta!
Daca legea nu permite s-o aduci pe mama ta, nu vad cum ar putea interveni compania la care vei lucra. Mama ta ce cetatenie are, canadiana sau româna? Ar putea da un certificat, cum ca esti angajata lor si sa puna o vorba buna, dar nu vad cum ar putea face o interventie concreta. O sa-ti dea voie probabil sa pleci la Prefectura in timpul orelor de serviciu ca sa-ti rezolvi problemele. Oricum, in ultima solutie ar fi s-o aduci pe mama ta cu viza de long séjour, 6 luni si sa merfgi de 2 ori pe an s-o reinnoiesti.
Ca sa raspund la o intrebare care ai pus-o mai demult, eu am doi copii, lucrez, sotul idem si nu avem pe nimeni care sa ne ajute. Din toamna Alex va merge la gradinita. Dimineata il voi duce la "garderie" (se foloseste termenul si aici) sau "périscolaire". De acolo pleaca direct cu autobuzul la gradinita, sint cam 500 m intre cele 2 cladiri dar nu au voie sa duca cc copiii pe strada daca nu au un numar de insotitori corespunzatori. Pe Julia o va duce sotul meu la nounou (nourrice/assistante maternelle). Apoi la 12 sotul meu il ia pe Alex de la gradinita si-l duce si pe el la aceeasi nounou, iar la ora 17-17.30 ii recupereaza pe amindoi.
Serviciul périscolaire e dimineata de la 7.30 la 8.45 si seara de la 16.30 la 19.30. Cu alte cuvinte, da, sint copii care ajung la scoala la 7.30 si pleaca 12 ore mai tirziu. La prinz maninca la cantina scolii, bineinteles.
Asta e sistemul in comuna noastra, sint foarte multe variatiuni pe aceeasi tema, depinde unde te afli, intr-un oras mai mare sau mai mic, etc. Pretul e urmatorul: forfait matin - 9 €/saptamina (4 zile pe sapt, atentie! in marea majoritate a scolilor franceze nu se invata miercurea si se fac orele simbata dimineata), forfait soir - 10 €/saptamina, forfait matin + soir 18 €/saptamina. Daca nu alegi forfait-ul si duci copilul o data pe saptamina e 3€ dimineata si 3.5 € seara.
E cam complicat, sper ca nu te-am bagat rau in ceata!
Aurelia spune:
Ai dreptate Maroxu cu "variatiunile " d ela o zona la alta si de la o comuna la alta .
Uite chiar chestia cu forfait-ul la scoala nu o cunosteam (desi la nourisse asa platesc si eu),la noi ATSEM-ul (surveillanta) noteaza ora exacta la care vine fiecare copil dimineata si ora exacta la care vine parintele seara sa-l ia ,se cumuleaza totul la sfirsit de luna se multiplica cu 2€ ora si ne trimit factura acasa in fiecare luna .
Eu zic kolky ca te framinti prea devreme pentru toate ,aici nu poti calcula la milimetru cum vei face si cum se vor desfasura lucrurile ,ori cit ai vrea tu nu poti prevede totul in avans ,lucrurile le vei aranja in ordinea necesitatilor la momentul potrivit in functie de imprejurarisi situatie.
Vino si instala-te mai intii si fii sigura ca aici vei gasi ajutor si indrumare pe masura ce vei avea nevoie.
P.S.
Vreau sa va multumesc celor care mi-ati raspuns si m-ati incurajat "mai incolo" la depresia mea ,mi-a facut bine si ma ajutat ,ma simt mai "nepasatoare" acum si mai decontractata ,se pare ca se pot gasi aranjamente cu bancile in momentul in care nu mai poti plati mensualitatile la imprumuturi ,trebuie doar sa contactez asistenta sociala sa vina sa stam de vorba iar eu sa continui sa caut de munca fara sa ma mai gindesc la altceva !
Va multumesc deci fete cucuiete !
cait spune:
Fetelor vin si eu cu o intrebare cand ne cer cazierul aici pentru un contract trebuie sa-l facem in Romania si apoi sa-l traducem?Am vazut ca la Nantes pot face cerere si cei care sunt nascuti in alta tara dar nu preizeaza dak doar cei care au nationalitatea.Merci
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
emoison spune:
Cait, iti cere cazierul pe cita vreme in urma? ca de ex pentru cetatenia franceza mi-au cerut cazier din toate tarile in care am stat in ultimii ani, asa ca l-am scos in Ro si l-am tradus (l-au facut ai mein cu procura de la mine, pe site-ul de la ambasada scrie ca ti-l poate obtine si ambasada, insa dureaza 3 luni, cazierul fiind valabil vreo 6, parca (dar pe cazieu nu scrie nimic ca termen de valabilitate).