La France ( 58 )

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kikina spune:

Multumesc, mult, mult de tot. Ce inspirata am fost sa apelez la voi!
Mihiasiro, iti trimit un pupic virtual - cota parte din viitoarele mele drepturi de autor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Buna fetelor,

Gata, am primit contractul ...azi il semnez...incepe numaratoarea inversa .

Pregatiti-va sa raspundeti la intrebari

Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Salutici si o zi rece ca ghiata va doresc la toate !
Intrai sa caut si eu o incurajare ceva ca incep sa "pet les plombs"
si observ ca n-ati mai scris nimic de ieri ,alcamie totala ce mai ....
Unde oare sa gasesc atunci o vorba buna daca nu la voi ?!
Hai sa va zic : am luat 4 examene din 7 la BTS -ul meu (ceia ce stiam ca asa o sa fie ...)deci nu am diploma ci nivelul,asa ca, caut acum de munca in tot ce-i social si nu se cere diploma ,in comert meseria mea de baza ,si mai tentez pe ici pe colo si administrativul caci am lucrat doi ani ca agent administrativ apoi pe linga toate astea mai tentez si serveuse si femme de chambre si ........cam atit caci menaje ,garde d'enfants si "la plonge" nu sint inca pregatita psihologic sa le fac .
NIMIC insa ,peste tot mi se raspunde ca "am retinut pe cineva cu mai multa experienta" ...........
Asa ca daca nu vorbesc cu cineva o sa iau cimpii si pe voi cazu sa am ascultati ,ca de obicei ..........
Ce mai una alta voua pot sa va spun ce nu pot sa-i spun soacrei ,cumnatei si vecinilor ,ca:.......... dar de fapt nu ,nu pot nici voua ,am nevoie sa merg la munca si gata !!!
ma deprima ca sint contactata pentru ca"profilul dv ne intereseaza"iar dupa interviu sa primesc vesnicul raspuns :"am retinut pe altceneva cu mai mult aexperienta"!!!
"Quest ce que cloche chez moi docteur?"

Intre timp ma consolez cu faptul ca petrec mult timp cu copilul meu (pe care l-am cam neglijat doi ani)
Ca sintem toti trei sanatosi si uniti sic a va am pe voi sa va sparg capul cu problemele mele!
MERCI 0 VOUS LES FILLES!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Aurelia draga, vezi ca deprimarea vine si de la caldura asta. Eu in primul rand te-as sfatui sa te inscrii in cateva agentii interim si sa te tii de capul lor pana ai o misiune. Eventual cauta o cunostiinta care e inscrisa in vreo agentie si sa te prezinte acolo. E perioada vacantelor acum si sigur vei gasi o misiune. De condus conduci, nu vad ce alte probleme ar fi. Si eu am inceput lucrul in Franta in uzina si era f bine platit !

Fii tare si nu dispera!

Sibylle saptamāna 29
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Buna,

Aurelia, nu stiu cum merge in Franta, dar in Canada, cea mai sigura cale de a gasi un job este prin cunostinte. Cel mai important este sa cauti cunostintele in domeniul unde stii ca vei putea progresa, in care poti avea un viitor. "Pila" te poate ajuta sa intri intr-o companie, dar nu te va mai ajuta mai departe, sa fii promovata, asta o vei face tu prin propriile forte. Dar, ca sa intri undeva, eu zic sa dai "sfoara in tara". La noi multe din posturile care apar, dispar si de la avizier in doua zile, dar extern...nimeni nu afla de ele...
Iar inceputul e greu oriunde, chiar ca trebuie sa te pregatesti psihologic. Eu am inceput spaland custi de sobolani, si aveam facultate si doctorat terminate printre primii in seria mea...dar in 5 luni m-am remarcat si am ajuns sa fiu promovata mult mai aproape de ceea ce pot si stiu...plus ca ma razbun acum, ca plec in Franta ... .... ca sa nu-ti mai spun (n-am s-o uit niciodata), ca mi-a carat mobila, cand m-am mutat prima data in Canada, un fost profesor universitar...mi-era si jena sa ii zic unde sa puna mobilele...asta-i viata...

In fine, nu vreau sa par lupu' moralist sau inteleptu' satului , asta e doar parerea mea, din experienta pe care am avut-o in Canada, si din ce am mai vazut pe la altii...

Mergi la inceput

Hi again...

Pun intrebarea direct: are cineva o bunica de imprumut??? Chiar daca le gasesc gradinita copiilor, daca fac febra, sau mai stiu eu ce???? Nu ii voi aduce de la inceput, cel putin nu in prima luna, pana imi inchiriez casa, dar pe urma stiu sigur ca voi "tomba" in cea mai crunta depresie daca nu ii aduc la mine...

Aveti vreo solutie? Cum va descurcati cele care nu aveti mamele cu voi? Eu sunt "ditamai oama" da' sunt pierduta fara mama...Ce faceti, cele care va cresteti copiii si aveti si serviciu??? Acum alta belea, am jobul da' am inceput sa ma stresez ce fac cu copiii...Mama nu va putea sa plece pentru ~ 1-2 luni, deci as avea nevoie de cineva sa stea cu copiii pe perioada asta.

Spuneati de gardiene, ca sunt greu de gasit...greu, dar totusi nu imposibil??? Cam cat costa (oficial si ne-oficial)? Am sanse sa gasesc la ne-oficial?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Koky

Spuneati de gardiene, ca sunt greu de gasit...greu, dar totusi nu imposibil??? Cam cat costa (oficial si ne-oficial)? Am sanse sa gasesc la ne-oficial?

Ce urit suna: "gardiene", asa se cheama la inchisoare...
Daca zici asa vreuneia sigur nu o sa vrea sa lucreze pentru tine.
Despre cost: nu costa mult mai ales ca ai si alocatii de la statul francez care iti cam acopera cheltuielile - am inteles ca nu vrei decit ocazional (asta daca nu faci greseala sa iei pe cineva la "negru")
Lista de asistente maternele agreate o poti cere la Primaria orasului in care locuiesti, la RAM (relais assmat) sau la PMI.

Despre diferite moduri de "garda":
http://www.employer-une-nounou.info/assmat/index.php
http://www.neufmoisetplus.com/post-naissance/pratique/mode-garde4.htm

Auras, felicitari pentru absolvire si bafta la gasit de lucru cit mai repede!
Doruletz, faina vacanta!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Koky

Aveti vreo solutie? Cum va descurcati cele care nu aveti mamele cu voi? Eu sunt "ditamai oama" da' sunt pierduta fara mama...Ce faceti, cele care va cresteti copiii si aveti si serviciu???

Eu asa ma descurc: am lasat totul balta si ma ocup, pe linga copilul meu, si de altii. Si crede-ma ca aveam o cariera frumoasa... Chiar si acum renunt la contracte in ultima clipa pentru ca nu gasesc nici o solutie convenabila pentru fata mea (care a implinit 4 ani).

Mergi la inceput

Scuze pentru "gardiene", dar asa se zice "la noi" in Quebec. Iar gradinita se numeste "garderie", iar orele dinainte si dupa scoala, cand copiii raman in grija unor educatoare (nu profesoarele pe care le au in timpul zilei), se numesc "service de garde".

Dar bine ca mi-ai spus, sa nu fi jignit pe cineva fara sa-mi fi dat seama.

Mergi la inceput

Buna,

Otilia, m-am uitat putin pe site-urile date de tine...2-3-4 euro pe ora??? Sau nu am inteles eu bine? Oare voi primi alocatie daca vin cu contract si nu sunt rezident francez? De ce zici ca "sa nu fac gresala sa iau pe cineva <<la negru>>"? Crezi ca pot avea probleme pentru 2 luni, pana vine mama??!!! Sorry pentru intrebari, dar se pare ca esti informata in domeniul asta... merci

Mergi la inceput