La France ( 58 )

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ziua buna tuturor!

Iata-ma apeland la carul vostru de cunostinte in materie de administratie franceza : scurt si cuprinzator- cum arata o atestare de nivel de studiu si cat dureaza pana ti-o trimit ei(academia).

cunostintele mele in materie sunt vagi, daca cineva ma poate lumina, merci d'avance!

http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

v-am citit si eu din urma, dintr-o suflare. acum am scapat si eu de un grup de musafiri "buni", adica cumnata+cumnat+nepot care participau din fericire la treburi casnice...Concluzia: ma bucur ca am soacra romanca, buna si sufletista, si saritoare(acum departe, din pacate)...Didita, si eu ma recunosc in felul in care functionezi tu, adica dupa principiul "ce e facut cu mina ta, e cel mai bine facut"...din pacate, cei din jur se obisnuiesc sa faci tu totul, si daca protestezi si tu o data, tot tu pici prost. generalizez, dar cam asa se intimpla, din pacate...or zice ca sintem femeile bionice, sau cam asa ceva...eu vreau sa-l cresc pe-al meu baiat sa participe si el la treburile casei (cum l-a crescut mama mea pe fratele meu, care stie inclusiv sa gateasca, si galuste cu prune, de ex!)...deocamdata, fi-mio a invatat sa "spele" geamuri, adica scuipa pe ele si pe urma intinde cu degetele . se pune? ...

Aurelia, ma bucur pt ai revenit la optimismul tau, si ca noul servici te satisface mai mult...mai zi-ne de el

si : noi dupa ce ne-am mutat aici, am renuntat la France Telecom dupa 2 luni, si am ramas cu Neuf-ul...problema e ca vrind sa sunam in Ro, n-am mai putut decit direct, numerele alea gen Telerabais neputind fi accesate...voi, daca sinteti vreuna in situatia asta, cum faceti, v-ati cumparat cartele? ca prevad ca o sa platim la bani de ne maninca astia urechile

Lorena, n-ai venit???

Lumi, pe tine te-am auzit vorbind de leandrii! ai idee cum se prind? si cind? incepind din septembrie? in apa/ in pamint?

la toate

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Delphin la mine le-am depus vineri cererea si copie dupa foaia de licenta si joia urmatoare o aveam in cutie hartia aia>

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

cait, STP, un model de cerere?!!! ca sa nu-mi mai bat capul sa scornesc una,ca tot te-am prins pe aici. Merci!!

http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nu am facut eu nici o cerere parca am completat o hartie de la ei si nimic mai mult asta din vagile mele amintiti.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

O ce de multe fete au revenit ,i-mi face o adevarata palcere sa va regasesc!
Din nefericire io va amestec pe toate si nu mai stiu cine a intrebat de statul mamei cit mai mult si cine de atestatia de nivel de studii asa ca o iau pe rind in ordinea intrebarilor :
Mama ta ca sa stea cit mai mult nu ai 36 de solutii decit una: sta trei luni legal si apoi pe NV-e ca doar e femeie in virsta si nu-i cer tohmai ei actele pe strada la control se iau si ei de aia cu infatisare mai dubioasa !
Din moment ce la intoarcerea in tara nu se mai ia vamesii de ea ca a depasit termenul,asta-i si gata!
Am si eu o prietena aici la Rennes tot asa care vine mama ei la ea sa stea cu copilul sa poata si ea sa inceapa serviciul caci e singura si tot solutia asta a adoptat-o!

Atestatia de nivel de studii eu am avut-o in doua saptamini ,am facut o cerere asa simpla (nu mai am modelul caci era in vechiul calculator) acum trei ani si am trimis originalul (io mai cu mot!) apoi mi-au trimis frumos totul inapoi plus o mica scrisorica in care se scuzau ca nu pot sa-mi eqivaleze diploma dar i-mi dau atestatia respectiva sa ma folosesc de ea unde am nevoie !

kiss-u
Noul serviciu este pe placul meu : e un serviciu ca orcare altul dar mie i-mi palce ,ori de cite ori vei trece pe la casa in magazinul unde i-ti faci cumparaturile sa te gindesti ca o romincuta mica si cu accent face in alta parte de lume aceleasi gesturi pentru populatia franceza!
Este vorba despre un intermarché troismusquetaires,(nu stiu daca am scris bine dar "je m'en fou!")
In sfirsit mi-am regasit linistea si buna dispozitie ,asta nu ma impiedica sa caut in continuare in social visul meu !
In rest toate bune pe la noi!
Va citesc si eu cu mult interes si diditei si gabrielei vreau sa le spun ca si eu eram asa ca voi acum fre'15 ani cind am incercat prima data sa am si eu o familie si m-au calcat in picioare toti :"sotul" si familia sotului ,asa ca lectia mi-a fost de buna invatare de minte si chiar daca si acum tot eu duc pe umeri grijile casei ele sint mult mai usoare ca atunci iar cind simt ca mi-e greu il invit "politicos" pe sotul sa "mai traga si el un pic la sareta numita familie"
si-l trmit sa ia copilu de la scoala s-au sa duca sacul cu sticle la bena !
Asta pentru ca sotul meu dragalasul din momentul cind ajunge acasa "ziua lui de munca s-a sfirsit" si nu mai vede decit masa pusa (pe care o lasa asa dupa ce maninca) ,canapeaua din fata televizorului si filmul din seara respectiva!
Iar eu termin de curatat bucataria ,pregatit sacul copilului pentru a doua zi ,hainele si hirtiile de facut si semnat pentru casa pe la ora 23!!!
Pai cum sa nu ma apuce nebunia si sa strig si eu cit pot ca/
"nu mai pot"?
La mine a functionat bine educatia din familie pina in momentul cind am simtit ca am fost "pres la usa" dupa aceia a intrat in functiune "nevoia te invata" si am schimbat tactica fara a uita bineinteles sa controlez cum face sotul ceia ce-i cer eu sa faca ,caci nu sint sigura de el oricum!!!
Sa fiti iubite si sa aveti o zi buna (la noi ploua maruntel si indesat de-ti vine sa-ti bati copii,bine ca a inceput scoala!!!)
Vivre la rentrée!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Bonjour les filles!

Mirunda, pentru taiatul trandafirilor trebuie asteptata luna martie, in nici un caz sa nu-i tai inainte. Eu am un trandafir orange pe tija (mare de 1,8m) pe terasa, am mai avut citiva mititei pe tija luati de la Lidl dar s-au cam ofilit si mai am cite ceva si prin gradina. Asta orange a explodat de flori, dupa ce mai intii ma speriase ca si le pierduse pe toate. I-am dat cu nitel "tratament" contra insectelor si a maladiilor, putin ingrasamint si gata, s-a umplut de flori!
Pentru a aprofunda subiectul iti recomand fisa www.aujardin.info/fiches/taille_rosiers.php" target="_blank">la taille des rosiers
Ai grija sa-i pui la soare si sa-i uzi.

Kiss, eu am multi leandri (www.aujardin.info/plantes/laurier-rose.php" target="_blank">laurier rose) si am si buturat multi in apa.
Méthode de multiplication: bouturage en eau ou en terre en prélevant une pousse d'une dizaine de centimètres non fleurie en juillet ou en août.

Asta-i in teorie, ca in practica merge cam in orice perioada.
Eu prefer sa-i tin in apa de la sfirsitul verii pina-n primavara si apoi ii pun in pamint.
Ai grija ca-s foarte toxici!

Auras, felicitari pentru noul job!

Didita, ai grija de tine!

Ana

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

Aurelia, intru si eu aproape zilnic intr-un Intermarche din asta ca al tau, de multe ori doar ca sa iau o bagheta...de-acum stii ca pe la prinz se va gindi cineva zilnic la tine ...asta pina la noul servici!

Otilia ...cred ca adopt varianta cu infiptu in pamint, pt ca am unii in apa care s-au ofilit dupa 3 sapt, inclusiv virfurile...sa speram c-oi prinde vreunu pina la urma, ca-s pe toate drumurile, toate culorile

si a propos de meteo: la noi e soare si cald! si lume in papuci si maieuri! ceea ca va doresc si voua

la toate

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

www.wizzair.com/ro/index.shtml" target="_blank">Wizzair lanseaza o promotie pentru bilete de avion (si) in Romania pentru iarna asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Fetelor, am revenit si eu. Mai greu, dar am revenit...

Pe scurt ar fi ca vacanta noastra n-a iesit deloc cum trebuia. A murit soacra-mea pana sa ajungem noi in tara si de atunci a inceput nebunia. Inmormantare, notari, gaze, apa, lumina... o "veselie". Abia asteptam sa ne intoacem sa ne odihnim.

Nici n-am citit ce mai ziceti, ce mai faceti. Am mult de recuperat se pare.

Va pupacesc si va mai povestesc ce am mai facut prin tara.

Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput