La France ( 58 )
Raspunsuri - Pagina 27
didita spune:
Aurelia, merci frumos de incurajari! Infirmiera putea sa vina acasa si a si venit pt analize, dar in rest pt injectii si pansament, nu voia sa fie obligat sa astepte dupa tanti. Sti cum e; trebuie sa fii imbracat, casa cat de cat aranjata (sa poata calca pe jos de jucarii) etc. Anna a fost o saptamana in Centre de Loisir (ziua) dar n-am putut s-o inscriu mai mult de o saptaman pt ca trebuie prevazut inaite de tz iunie si dupa nu mai erau locuri, n-au mai vrut s-o inscrie. Prietenii veneau din ro si prevazusem din ianuarie, le-am explicat situatia, so... nu am mai avut de ales. Si ce m-a deranjat cel mai tare nu e ca nu au sters praful ci ca efectiv nu au facut nici cel mai mic efort. Un mic ex: rezervasem casute intr-un camping la mare si cum platisem noi tot am mers ca altfel pierdeam tot si sotul putea sa stea in pat si la mare. Vineri inaite de plecare am alergat toata ziua: cumparaturi, plinuri, medicamente, copii etc...Ne-am culcat la 1 si ne-am sculat la 3 jum ca la 4 sa fim pe plecati sa nu prindem aglomeratie pe valea Rhonului. A trebuit sa conduc numai eu si cu taiate opririle pt copii, pt pipi am ajuns la camping pe la 3. Intre timp am ascultat cu atentie cat de prost conduc (pt ca sotul inca mai avea limba)etc, etc. Colac peste pupaza in camion intra pe banda mea, eu urcam pe drum de munte la 30 la ora, el cobora pe doua benzi la 50 la ora si era sa se urce pe mine, m-am ridicat in picioare pe frana si cu mainile pe claxon si ne-am oprit la nici 2 metri. Am vazut moartea cu ochii, tremuram toata si cine era de vina : eu ca nu am anticipat ca s-ar putea sa vina un camion etc, etc etc.
Cand am ajuns in camping eram terminata. A trebuit sa uit ca sunt obosita si sa descarc singura tot portbagajul nostru sa aranjez tot in casuta (intre timp sotul a facut de mancare pt copii). Era deja 5 jumate si copii sareau in toate directiile. Cum al meu sot trebuia sa-si intinda piciorul bolnav am decis sa duc copii la piscina sa poata alega, urla in voie (aveau un bazin de 30 de cm adancime). Pec eu fain frumos si ce-mi aud urechile: poti tu sa ne duci si pe noi la piscina? prietenii isi trimisesera copiii la mine. Ma intorc catre ei, da mama stie unde sunteti? ca daca nu stie eu nu pot sa va iau. Moment in care ea scoate capul pe ferestra: da, stiu, ca noi i-am trimis ca suntem obositi si am vrea sa dormim un pic. No comment!
De la socrii nu mai astept nimic de mult, de cand m-au lasat singura in casa cu doi copii cand pe al doilea il nascusem de 3 zile, ca cica sa nu ma deranjeze, ca daca stiam nu ieseam din spital. Nu le-am cerut niciodata sa ia copii la ei si cand i-au cerut ei am spus da de fiecare data, singura conditie a fost sa-i ia pe cei mari impreuna (ca initial nu vroiau sa ia decat fata). Ce as vrea ar fii sa nu mai faca atata pe "vai draga, i-as lua la mine, dar acuma nu pot ca am diaree si nu dorm noaptea" cand nici macar nu am intrebat-o daca vrea sa-i ia in vara asta si cand dupa ce inchide telefonul pleaca o saptamana la 500 de km de casa ca sa vada registrele 1750-1760 de la nu stiu de primarie. Initial mi s-a parut f egoist felul asta al lor de a fii pt ca stau la 200 de km si ne vedem destul de rar, cel mult o data de luna, si atunci nu pot sa ma duc nici la buda, ca ce las copiii in grija lor, ei au crescut copii acum sunt la pensie. Acum m-am obisnuit sa nu contez decat pe mine si cand chiar nu pot altfel pe sot. Dar ce ma inerfeaza inca este ca dupa ce ca nu-mi fac nici o favoare, trebuie sa le mai si plang de mila "ca vai cate ar mai face ei daca ar putea" Si asta eu nu mai pot!
In rest la noi e soare frumos si cam 20 degrade. Si am decis cu sotul sa mergem la un super restaurant pt botez!!! Sper sa vina si vremurile bune, ca doar n-oi avea doar pacate.
Mirunda spune:
Didita mama, dar ce rabdatoare esti! Eu sa sti ca in locul tau dadeam revolutia jos din copac! Pai cum naiba asa, sa traga toata lumea numai de tine? Pai tu ce esti? Din cauciuc, mama invincibila, sau din gumilastic? Mai sa fie...Jos palaria pentru rabdarea ta...Eu le ziceam de la obraz la prieteni (ma rog, daca pot fi numiti prieteni, cand te vad asa si nu pun mana sa te ajute...)ca nu mai poci no, sa imi dea o mana de ajutor...cat despre socrii, da, se pare ca sunt un subiect "special", dar oare sotul nu poate sa le sugereze ca ai nevoie de ajutor? ma rog, se pare ca ai rezistat eroic pana acum, sper sa poti sa o faci si de acum in colo, dar sti tu oare vorba aia "copilul care nu plange nu primeste de mancare"... Ma rog, zicala asta nu mai e valabila pentru copii nostri, dar pentru mamicile lor se pare ca da
Auras, felicitari pentru noua slujba!
A fost tare frumos in Pirinei, o sa va povestesc mai incolo!
Pupicei,
Mirunda
Aurelia spune:
Mama,mama ce-mi aud urechile ,jos palaria cum zice Mirunda si o medalie pe deasupra !
Hai sa-ti zic cum fac eu cu familia sotului care are pe linga el (in afara de parintii in buna conditie fizica si doar un pic de altzaimher aia batrina !!!)freo' 5 frati s-au surori.
Am observat io cind am venit la ei in familie ca cumnata (fisa) care are un baetel de virsta lu Luca cind vine la ei in vizita si cere copilu un biscuite s-au un iaurt ea i-i zice :" asteapta sa ajungem acasa si-ti dau ca aici nu esti la tine acasa"!
Hait ! zic io in gindul meu :pai eu la mama cind merg ma duc in frigider fara sa zic nimic si-i dau copilului ce vreau de acolo ,pai sa nu credeti ca ma dresati voi pe mine asa ca nu merge cu romanca!
De cite ori ma duc la ei in vizita si cere cupilu un biscuite ,i-i zic lu socrela :"mami n-aveti ceva biscuiti prin casa ,pentru Luca ?"si sare socrela fara coment si-l intreaba ce vrea si sfirsesc prin a-i face doua -trei tartine de piine cu unt si beau chiar o ceasca de cafea(diluata) impreuna !!!
Si uite asa pina la urma Luca este cica "preferatul lor" da asta pentru ca e singurul micut asa pe care-l au aproape de ei!
Deci cu socrii nu ma ajut cu garda de nici o culoare ,dar de cind incepe scola io merg "in vizita" la cumnate si le cer politicos daca pot sa-l ia de la scola o zi doua ,la alta fac apel cind mai am nevoie simbata si la alta care locuieste la ferma se duce cupilu singur cite o data cind nu mai poate de frig in sala de muls (aseara l-am recuperat de la ea din casa)
Si uite asa cu un cocteil de indrazneala ,politete si tupeu le iau pe rind si le cer la toate sa ma ajute cu el cind nu se mai poate altfel!
In acelas timp ori de cite ori au nevoie d ecusut ceva la masina le servesc si eu cum pot mai bine si ori de cite ori plecam in rominia au cite un cadou fiecare si de craciun la fel ,nu fac exceptie !!!!
Cit despre prieteni care vin pe "pun-te masa scoal-te masa"
Eu stiu ca in rominia musafirii nu prea ajuta ,la noi s-a impamintenit traditia ca musafiru-i musafir si nu face nimic ,putini sint cei care pun mina pe ceva ,poate mai multi acum de cind cu marea deschidere spre lume dar baza exista inca!
Asa ca tot politicos dupa doua -trei zile de stat le cer "daca se poate "si "va rog frumos" sa faceti si voi cutare s-au cutare lucru!!!
Si merge ,ca altfel as exploda si n-as mai invita pe nimeni niciodata !!!!
Deci zic si eu ca si Mirunda ,lasa marea bunatate si politete la o parte si imparte treburile casnice si restul cu toti cei care participa la acumulatul nevoilor !
Cit despre Centre de Loisir "c'est con" ca la voi se procedeaza de maniera asta ,la noi cind il inscriu la inceputul lui iunie sint oblibata sa cumpar 10 bilete pe care le consum cind am nevoie ,apoi daca mai am nevoie in plus cumpar biletul in dimineata cind il duc si-l las acolo ,intotdeauna fara programare !
chatonel spune:
quote:
Originally posted by delphin
Asta asa e, insa nimic nu te impiedica sa mananci o placinta cu branza.
P.S. Vrea nica' asa ca nu-ti mai bate capul cu husbandul meu!
http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus
multumesc, da o lasam pe alta data... acu fac o dulceata de smochine, ca tot e urit afara si n-am de gind sa ies.
Toulouse, la ville rose
Mirunda spune:
Otilia, in gradinita aia de povesti a ta, ai si trandafiri? Ca nu mai tin minte decat ca ...era tare frumoasa! Eu am un trandafir in ghiveci, vreau sa il plantez anul viitor in gradinita noastra (peste 2 saptamani incepe constructia!) si nu stiu daca sa il tai acum, dupa flori, sau la primavara...si mai ales cat!
Sibylle, pe unde sunteti? , pe curand sper!
Mirunda
giulia71 spune:
Fetelor, va rog raspundeti-mi si mie la o intrebare. As vrea sa o chem pe mama in iarna asta la mine si nu stiu cat mai este maximul permis sa stea in Franta??? Eu as vrea sa stea cat mai mult!!
Va multumesc si va sarut pe toate!
Sa auzim de bine ;)
gabgabriela spune:
Draga Didita,
Ti-am citit randurile pe nerasuflate si zau ca mi-am recunoscut socrii! Ai mei mi-au spus sa nu mai contam pe ei ca sunt "in varsta". Dar si eu i-am zis zilele astea ca nu o voi mai suna niciodata sa-i cer sa stea cu fetele! . Mai faceam si eu cate o traducere si ea nu mai putea sta : ma refuza .
A venit acum cateva luni( am fost la film cu sotul , dupa niste ani !) si ii spune fii-su sa stranga si ceva in bucatarie ( gustarea fetelor) la care ea " ca ea a venit sa stea cu copii , nu e femeie de serviciu ". Sotul a inceput , ca mama Gabrielei , face si drege...
As vrea sincer sa stam de vorba , desi nu ai timp acum . Poate dupa ce incepe scoala . Si eu sunt baza casei , caci sotul e absent de marti pana vineri si in week-end tot mai are de lucru un pic.
Adresa mea este gabipapaianni@yahoo.fr
In rest fetelor, abia astept sa inceapa scoala ! Le voi avea pe toate plecate, plus doua zile pe sapt la cantina . "Raiul" pe pamant! Ca de 5 ani nu am putut pleca cand vroiam... Mereu aveam un bebe acasa !
Si o intrebare: Aveti un nr tarif local ptr Romania ? Eu i-am avut aici pe ai mei doua luni , dar acum , odata plecati, ii tot sun .Eu folosesc cartela Toneo !
Va pup pe toate !
didita spune:
Merci frumos pt incurajari! Inca mai astept sa vina marmura sa-mi ridice familia statuie in piata din fata casei...O sa va invit la inaugarare. Aurelia , Mirunda , stiu ca eu gresec ca sunt proasta de buna, da asa m-au educat ai mei si mi-e greu sa ma dezvat. Mi-au tot repetat "in viata trebuie sa te descurci singura! a cere ajutorul inseamna sa depinzi de cineva si nimic nu e mai rau ca asta" Cam asta ar fii esenta, ca de comentat ar fii multe, si de cand sunt mama am inceput sa realizez cat de importanta este educatia data copiilor, nu numai ce dar si cum.
Situatia incepe sa se linisteasca un pic, adica sotul e mult mai bine, "prietenii" au plecat si facem din nou planuri de evenimente frumoase. Maine mergem la Strasbourg (cucu! Elena) sa declaram feciorul ca mai are un pic si face un an.
Peste doua saptamani mergem o nunta a unor prieteni buni (ea mi-a fost martor la nunta noastra). Cum au cerut bani si au glumit spunand ca pregatesc ditamai cufarul... le-am facut un sacui (grena, sau ca sa zic asa bordeaux cu auriu) si o sa le dam toti banii in pieces jaunes: punguta cu doi bani (in cazul nostru cu 2kg de bani)
Pe 17 sept botezam pe praslea si am pregatit invitatiile, iar acum ma ocup de drajeuri. Am avut ideea luminoasa e a face cornete cu floricica si petale de nu stiu de floare (de hartie) si ii fac concurenta lu' fii'mea la decupat si lipit. Sper sa iasa frumoase, poate reusesc sa va pun si o poza, dar nu promit.
Gabi si eu astept scoala ca pe Mesia. O sa-l pot duce si pe asta mic la halte garderie o zi pe saptamana si ... mi-e ciuda ca nici nu mai puterea sa ma imaginez facand ceva de una singura fara sa ma simt vinovata ca ma ocup numai de mine!