La France ( 58 )

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

rebonjurica !
La noul serviciu este Paradis in comparatie cu vechiul !
Nu ma platesc sa stau degeaba,muncesc dar totusi cind ma gindesc in urma, am impresia ca am trait un cosmar!
Ma culc devreme caci sint obosita ,strengarul meu nu prea ma lasat sa dorm azi noapte si trebuie sa ma odihnesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Aurasu' felicitari pt. job!

Chato', de vineri sunt o saptamana in concediu, deci cand vrei...Am sa iscodesc una bucata sot sa vaz de doleante si dau PM maine.

http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Sa spunem simbata, pe 26? Am gasit un program pe net, dar nu spune unde putem minca o fasole :))

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Viu si io cu o intrebare. Am auzit/citit ca ai voie sa ceri cetatenie daca ai 2 ani de studii superioare in Franta. Intrebarea mea este: doctoratul intra in categoria asta? Si daca da, trebuie mers la prefectura sa iei un dosar de completat?
Stiu ca sunt fooooarte naiva, da' am o colega care tocmai este cetatean francez dupa 3 ani de scoala si fara nici un job la activ.
Si io care credeam ca s-a inasprit politica.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Anka si eu citisem de legea asta si se pare ca la prefectura se cere dosarul.Doctoratul e considerat ca studii superioare.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Buna fetele... la noi nu prea e a buna. Pana acum nici nu am avut timp sa ma plang, profit de o mica pauza ca sa incep sa ma jeluiesc la cine vrea sa ma asculte.

Dragul meu sot si-a rupt un muschi la pulpa piciorului la inceputul lui iulie si de atunci e schiop si are dureri si am trecut prin toate cele. Am devenit si infirmiera si sofer si fata inc asa si mama si toate celelalte ca si mai inante. In plus copii sunt in vacanta, adica acasa. Socrii in doua luni nu i-au luat macar o zi sa ma pot odihnii si eu cateva ore. Nici macar cat a fost sotul in spital (ca a trebuit operat) ca erau ocupati (cercetari de genealogie vezi Doamne care nu puteau fii amanate ca murea mortul de la anul 1000). Am mai avut si musafiri o familie cu doi copii mici, motiv de mare bucurie initial si de mari nervii dupa. Au stat 3 sapt in care nu s-a miscat mai nimic in casa (genul pune-te masa, scoala-te masa). Ma mir ca mai sunt inca in picioare, dar se pare ca sunt f rezistenta!!!
Primul meu baiat a reinceput sa faca pipi in pat. Cred ca de la progamul decalat, oboseala si stres. Acum se pare ca si-a revenit.

Botezul lu ala mic se apropie si mai avem inca o gramada de umbalat si pregatit totul. Si inca o veste buna; ai mei parinti nu vin la botez. Cica au motive intemeniate, dar in realitate sunt pretexte (ca n-au pasaport nou si nu mai au timp sa-l faca acum desi aveau 3 luni la dispozitie, ca cine sta cu catelul etc) si in acelasi timp, ca de ce nu le mai trimit poze ca le e dor de copii; pai eu mai am timp sa fac poze? ca sa-mi gasesc...

Ar mai fii si altele , dar ma opresc aici ca nu vreau sa ma stric cheful de tot. Cred ca o sa ma duc la nurori sa-i barfesc bine de tot pe socrii (daca 'oi avea timp).

Mergi la inceput

Didita draga ia-o usor si pune reguli in casa ca daca nu tu vei fi cea care pierde ,dupa cite vad eu au cazut toate in spatele tau si s-au cam acumulat!
Mai intii si mai intii daca primul tau pui depaseste virsta de trei ani ai fi putut sa-l lasi citeva zile sa mearga in Centre de Loisir pe perioada vacantei s-au cel putin macar de cind a intervenit accidentul sotului ,daca nu aveti posibilitatea financiara caci Centrul de Loisir costa cam 13€ (Noi avem o carte de reducere de la primarie (care se da in functie de revenitu pe foyer)cu ajutorul careia platim doar 6,50€ pe zi)).
Atunci cu doi copii mici si cu un sot accidentat ai fi avut dreptul (rambulsat prin secu )la un "aide à domicile "s-au l'intervention d'un TISF à domicile ,o persoana care sa te ajute in treburile casei ,de genul tu pleci sa-ti faci cumparaturile si ea spla,calca s-au face de mincare ,s-au ea are grija de copii si tu-ti faci treburile casei!
Trebuia doar sa mergi la Centru Social de care apartii si sa faci cerere!
Pe socrii nu-i condamna prea tare caci se pare ca-i boala nationala si la francezi "este normal asa"
Si ai mei ar putea sa mearga macar sa-l ia pe Luca de la centru la ora 19 (de trei ori pe saptamina)si sa-l tina la ei o juma de ora pina vin eu dar nu o fac "ca sint ocupati" asa ca pleaca sotul de la serviciu il ia ,il duce cu el la ferma il tine acolo in sala de muls vacile in mizerie si frig si curent si eu ma duc si-l recuper de la ferma !!!!
In fine poate ca acum s-a mai aranjat situatia daca musafirii au plecat ,dar io cred ca musafiri de trei saptamini cu copiii mici (cind tu ai deja pe ai tai) io n-as fiv acceptat decit daca veneau din Romania!
Bine ca s-a sfirsit!
Mai spune-ne acum cam cum stau lucrurile poate gasesc un sfat util ,ma tot gindesc daca nu ai fi avut dreptul si la o infirmiera la domiciliu pentru schimbat pansamentul si altele pentru sotul tau (rambulsata bineinteles!!)
Ma informez si-ti spun !
Pina atunci io'ti conseil sa "te descarci" un pic ,macar virtual daca fizic nu poti ,stiu din propie experienta ca "face bine" la moral si te ajuta sa mergi inainte !
Asteptam sa ne spui cum mai decurg lucrurile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

delphinule, creca sarbatoarea noastra se dusa pe apa ploii :(

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Asta asa e, insa nimic nu te impiedica sa mananci o placinta cu branza.

P.S. Vrea nica' asa ca nu-ti mai bate capul cu husbandul meu!

http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus

Mergi la inceput

Ce palcinta cu brinza mey fetelor ca-mi-ati facut pohta ,ma gindesc la una cum era la Hanu lu Manuc o data ,or mai face aia placinta cu brinza acolo ?
Mama ce ploua la noi de"rupe apele" si la voi tot asa?

Mergi la inceput